Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто Гасне при изключване от скорост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто Гасне при изключване от скорост

Здравейте рових се из форума и намерих подобен проблем само че с газов инжекцион, за това правя нова (да не би да има разлика)От скоро сложих обикновенна газова уретба (Ловато) минал съм 2 000 км без проблеми... обаче туку що за малко да стане беля. Спускам аз по нанадолнище и карам зад кола....пускам по инерция и колата изгасвааааа... в същия момент гледам червени стопове пред мен (идваааа завоййй) ръгнах трета колата запали и ... се разминах .... Не знам на какво се дължи това... щом изключа от скорост и колата изгасне... после... въртя на стартер и не иска да запали... ?!?!?!? мине малко време и тогава запали. какво да правя... не знам... не смея да тръгна на път така... не се знае дали следващия път ще имам такъв късмет... На място държи обороти без проблеми. Колата е Фиат Пунто 1.2 Моно 60 коня
    Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
    Punto. 1.2 16v. 86hp+

Имах такъв проблем на предната ми кола- Пасат с обикновенна газова... трябваше да се махне въздуховода от филтъра към решетката защото гаснеше точно прри такава ситуация заради прекалено много притук на въздух. Според мен проблема ти е същия.
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
      Имах такъв проблем на предната ми кола- Пасат с обикновенна газова... трябваше да се махне въздуховода от филтъра към решетката защото гаснеше точно прри такава ситуация заради прекалено много притук на въздух. Според мен проблема ти е същия.
      За сега "уж" реших проблема... завих до край железния клапан на изпарителя и го отвих с един оборот, после отвих пластмасовата с половин оборот, и сега няма проблеми
      Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
      Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

махай въздуховода и няма да имаш проблеми, като сложиш нов филтър пак ще гасне; има и друг вариант с щуцери ако ти се занимава пиши на лично да ти обясня какво да направиш, ама трябва да смъкнеш изпарителя

Коментар

nedialk00 написа:
          махай въздуховода и няма да имаш проблеми, като сложиш нов филтър пак ще гасне; има и друг вариант с щуцери ако ти се занимава пиши на лично да ти обясня какво да направиш, ама трябва да смъкнеш изпарителя
          кое точно от въздухопровода да махна ?
          Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

извади тръбата която влиза във филтърната кутия, махни я от там и няма да има проблеми

Коментар

nedialk00 написа:
              извади тръбата която влиза във филтърната кутия, махни я от там и няма да има проблеми
              добре сега я майвам’
              Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

и един съвет от мене - по нанадолнище по инерция НИКОГА

Коментар

nedialk00 написа:
                  и един съвет от мене - по нанадолнище по инерция НИКОГА
                  Ааа добър се съвета... и смятам да го използвам
                  Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

nedialk00 написа:
                    Колега служебното ми Пунто прави същата мизерия и вече ми писна да гасне по натоварени кръстовища.Ако и аз махна тая тръба ще се оправи ли? И най-вече ме интерсува да не стане нещо на колата, че шефче ще има да вика ....
                    Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
                    AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING

Коментар

Не, Мимка, при теб няма да се оправи от тая тръба, симптома за тая тръба е че колата гасне при пускане по инерция с висока скорост, в тръбата навлиза настрещен въздух и сместа обеднява. При теб е до настроика на изпарителя, ако знаеш ква марка е мога да опитам да помогна, ако е ренцо ланди направо го хвърли дето и кучета не минават Към автора на темата, таман щях да пускам тема за тоя мотор слагат ли някви емулатори ала бала? дали са на ясно сложиха ли ти имулатор на дюзи или на ламбда или си може и без тях ?
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

кога гасне колега винаги ли, и при какви скорости, ако е нов въздушния филтър на мен ми гасне даже и при 50км/ч ако се набива директно въздуха ? с какъв изпарител си, трябва малко да му обогатиш; а иначе я вади тръбата абсолютно нищо неможе да и стане на колата

Коментар

Working...
                        X