Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интерфейсен кабел за диагностика на ГИ.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Интерфейсен кабел за диагностика на ГИ.

Днес си направих интерфейсен кабел за диагностика на ГИ (Зенит). Използвах кабел за GSM SE K500 (чипът вътре e СP2101). Свързването стана успешно, но се появи проблем. Когато запаля колата, след около 5-15 секунди (всеки път различно) ЕКУ на ГИ се дисконектва. Докато ДВГ работи, изваждам USB-то за около секунда и пак да го вкарам. Показва ми, че има успешна конекция (COM OK) м/у лаптопа и Еку на ГИ, започвам нормално да наблюдавам параметрите, но след 5-15 сек отново се губи връзката (COM CLOSED). При неработещ ДВГ всичко е нормално. Дори си обнових версията на софта в ЕКУ-то.Някой има ли идея защо се получава това дисконектване при работещ ДВГ?
    Stop giving directions, just say "Follow me."
    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Проблемът е решен с тази схема:Работи стабилно и без забележки.

Коментар

Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
      Втората......пак същата!
      (_-_)______////_______(_-_)
      Punto75-Вече на жената!
      Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Колега, от къде взимаш информация за направа на схемите и вида на чипа в кабела
        Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
        Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
        Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

За кабела от GSM - от интернет. Чипа го видях, след като отворих буксата. :D Ima Има и с чип PL2303 - с него правят преходник USB-serial port. Доста добре са обяснени нещата. Ето ти един пимер.Схемата с MAX232 също я има в нета, но аз ползвах темата на U_bo.

Коментар

А с този кабел мога ли да свържа полски инжекцион AC Stag 200, понеже в ebay съм гледал че е към 80 лева кабела и софтуера? Питам защото съм учил силнотокова специалност и не са ми толкова понятни фините неща.

Коментар

Re: Интерфейсен кабел за диагностика на ГИ.

sok1 написа:
              Днес си направих интерфейсен кабел за диагностика на ГИ (Зенит). Използвах кабел за GSM SE K500 (чипът вътре e СP2101). Свързването стана успешно, но се появи проблем. Когато запаля колата, след около 5-15 секунди (всеки път различно) ЕКУ на ГИ се дисконектва. Докато ДВГ работи, изваждам USB-то за около секунда и пак да го вкарам. Показва ми, че има успешна конекция (COM OK) м/у лаптопа и Еку на ГИ, започвам нормално да наблюдавам параметрите, но след 5-15 сек отново се губи връзката (COM CLOSED). При неработещ ДВГ всичко е нормално. Дори си обнових версията на софта в ЕКУ-то.Някой има ли идея защо се получава това дисконектване при работещ ДВГ?
              Този проблем се получава когато има искрене по инсталацията на автомобила(обикновено високоволтови кабели).
              OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

PaUnOff написа:
                А с този кабел мога ли да свържа полски инжекцион AC Stag 200, понеже в ebay съм гледал че е към 80 лева кабела и софтуера? Питам защото съм учил силнотокова специалност и не са ми толкова понятни фините неща.
                Не би трябвало да имаш проблем. Въпросът е като се свържеш с ЕКУ на ГИ какво ще правиш.
                ivan_pop написа:
                Този проблем се получава когато има искрене по инсталацията на автомобила(обикновено високоволтови кабели).
                Хм, възможно е.

Коментар

Ами няма да правя нещо което не разбирам. На първо врене искам да си я направя отново да прехвърля сама на газ като достигне определена температура, понеже сега нещо не иска- стана като обикновена газова.

Коментар

PaUnOff написа:
                    Ами няма да правя нещо което не разбирам. На първо врене искам да си я направя отново да прехвърля сама на газ като достигне определена температура, понеже сега нещо не иска- стана като обикновена газова.
                    Никой не се е родил научен. И аз в момента чета , зада знам поне къде НЕ ТРЯБВА да пипам. :D

Коментар

Working...
                    X