emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
има ли колега в Пловдив с кабел за ГИ / с чип MAX232 /
Collapse
X
-
u_bo
-
Отваряш кабела, с 4 болта е.Теглиш ПДФ-а на FT232 , намираш TX & RX и запояваш директно на чипа 2 проводника.Маса взимаш откъдето ти е удобно, в моя случай пин 4 или 5 от ОБД буксата, извеждаш 3та проводника по удобен за теб начин, извън буксата и слагаш подходящ за теб конектор.Когато ваг-ком-а се захрани само от УСБ-то сработва само ФТ232 чипа, който преобразува USB в TTL с нива 5волта.п.с. в този случай ЛЕД-а на кабела не свети.На 99% съм убеден, че ще работи идеално.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
u_bo
http://www.ftdichip.com/FTDrivers.htm!!! Важно пояснение - има и нови VAG-COM кабели - не са със FTDI чип !!!
Коментар
-
u_bo
emzo написа:VCP трябва да са драйверите.Виртуал Ком порт.
Коментар
-
Колеги,търся си USB към RS232(COMPORT) преходник или USB кабел за стар GSM с Profilic PL2303 чип,да пробвам дали ще захапе на ГИ-то.Имам наличен кабел на RS232 от GSM Siemens,които съм ползвал за други работи,но на сегашното дъно нямам такъв порт,а изпробваните два преходника досега не работят.Под XP ги разпознава и са именно с Profilic чипш уж,но явно са ментета,защото не стартират и дава грешка,а под win 7 не ги разпознава чиповете без драивъри,като с изпробваните различни версии пак дава грешка,че не може да стартира.Някой колега ако има работещ преходник да го даде назаем или да ми го продаде,на разумна цена,ще мога поне да пробвам наличния ми кабел дали работи.Също съм навит да закупя USB кабел с правилния чип,като ще го закачим да видим пали ли с драивърите.Ще си пусна и тема в раздел купува,но тук се обсъжда точно това и мисля,че е по-добро място да търся помощ Опитвам се да си купя FTDI "устроиството" на Sirius,препоръчано от emzo,заради работата на 5 волта,но ми бавят доставката от началото на седмицата и искам други варианти да намеря междувременно.Някой от колегите от Пловдив,ако успя да се оборудва да свирне,набавил съм си преходник за уредбата,по-важните елементи само ми липсватFiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Такааа...оправих се - изработих си кабела,като свързах наличния ми с преходника за уредбата,а преди това с много зор намерих работещи драивъри и в резултат с един по-скъпичък преходник работата заспа и на контакт и на запален двигател.Не съм работил дълго време и не е ясно доколко стабилно ще се държи,може и да има изхвърляния и бъгове,но засега работи.Един от евтините преходници под ръка също запали с подходящите дравъри и си работи,така че важно е какъв чип има вътре и подбора на подходящите драивъри.Успех в мъченията.П.П. FTDI преходникът на Sirius упорито отказа да сработи на лаптоп под Win 7 64bit и XP 32bit - не реагира лаптова въобще,като се закачи устроиството без драивъри,нито го изкарва някъде с драивъри.Възможно е и да е в лаптопа проблемът,но всякакви други USB устроиства си работят на всички портове,та не ми стана ясно защо това устроиство не сработва.Говорих с производителите по телефона - изключително любезни хора,отделиха ми време да ми обяснят,като на малко дете,но и те се изненадаха,че връзка не се осъществи.Пробите бяха с две устроисва и с два различни кабела.Явно нещо конкретният лаптоп не ги хареса.Та ги пробваите при вас дали палят в магазина с драивърите подръка,после д ане тичате обратно.Едва ли двете са били дефектни,по-скоро не на всеки лаптоп работят.Може би този не пуска достатъчно ток,не знам....Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
П.П. FTDI преходникът на Sirius упорито отказа да сработи на лаптоп под Win 7 64bit и XP 32bit - не реагира лаптова въобще,като се закачи устроиството без драивъри,нито го изкарва някъде с драивъри.Възможно е и да е в лаптопа проблемът,но всякакви други USB устроиства си работят на всички портове,та не ми стана ясно защо това устроиство не сработва.Говорих с производителите по телефона - изключително любезни хора,отделиха ми време да ми обяснят,като на малко дете,но и те се изненадаха,че връзка не се осъществи.Пробите бяха с две устроисва и с два различни кабела.Явно нещо конкретният лаптоп не ги хареса.Та ги пробваите при вас дали палят в магазина с драивърите подръка,после д ане тичате обратно.Едва ли двете са били дефектни,по-скоро не на всеки лаптоп работят.Може би този не пуска достатъчно ток,не знам....[/quote] Не е до лаптопа ,и аз купих от тях и не го позна.Проверих с омметър имаше късо на шината Д+ и Д- не добре ецвана платка.С макетно ножче отстраних късото и вече работи.Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар