кабела е с MAX232 чипето схемата:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
има ли колега в Пловдив с кабел за ГИ / с чип MAX232 /
Collapse
X
-
u_boЕтикети: –
-
u_bo
-
Slavi_Lancia написа:Тряя питам Дидо моя с къв чип е.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
u_bo
west421 написа:u_bo написа:и никой ли няма ??????
Коментар
-
има ли колега в Пловдив с кабел за ГИ /с чип МАХ 232/
Здравейте колеги. Извинявам се, че се намесвам в темата ви, но от извесно време и аз обсъждам с познати, тази схема с мах232 и тъкмо бях започнал да я сголобявам, когато стигнахме до извода, че тази схема преобразува логическата 0 и 1 / 0 волта и 5 волта/- каквито трябват за USB в -12 и + 12 волта за компорт. Но съвременните лаптопи нямат компорт, така че ще се наложи да се сложи преходник от компорт към USB /поне така мислим ние/. Е тогава защо е тази цялата галимация за прехвърляне от USB към компорт и обратно . Последно се изрази мнението, че тези у-ства /в моя случай- ламбда контрол / понеже са по-старо поколение работят с компорт и за да могат да бъдат излъгани, че срещу тях стой компорт, а не USB се налага това двойно претрансформиране.Ако е така / или не е/ много моля някой да ме светне по въпроса защото не ми се рискува компа.предварително благодаря
Коментар
-
http://www.nissanbg.com/forum/viewto...8533Обаче горещо препоръчвам да си купиш УСБ към РС232 преходник с чип на FTDI и от там да си направиш преход към конектора на газовото ЕКУF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар