Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

RQ: Браво 1.4 12V с газ - снимка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

RQ: Браво 1.4 12V с газ - снимка

Молба към колегите с газифицирани Браво 1.4 12V - понеже ми предстои тази операция, а не мога да намеря правилното място на изпарителя ....Та молбата ми е за снимки къде и как са монтирани техните изпарители.Предварително благодаря.

Колкото може по-близо до двг-то, за да имаш по-къси маркучи към инжекторите/плочката. И го сложи с ръба по посока на движението (напред). Абе принципа е, да имаш колкото може по-къси маркучи след него, по които минава газта.
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

моят е монтиран до казанчето за кормилната хидравлика. Снимка в момента нямам, но ако искаш ще снимам и ще ти кача
      Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
      Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

topuzko написа:
        моят е монтиран до казанчето за кормилната хидравлика. Снимка в момента нямам, но ако искаш ще снимам и ще ти кача
        Ще ти бъда благодарян ако дадеш снимка, че нещо не успявам да го събера там изпарителя.

Коментар

Synthy написа:
          Колкото може по-близо до двг-то, за да имаш по-къси маркучи към инжекторите/плочката. И го сложи с ръба по посока на движението (напред). Абе принципа е, да имаш колкото може по-къси маркучи след него, по които минава газта.
          Тези принципа са ми ясни, въпросът е къде са му намерили място, че то уж има много място под капака, а като тръгнах да търся къде да го монтирам и ... греда

Коментар

Re: RQ: Браво 1.4 12V с газ - снимка

Uho написа:
            Молба към колегите с газифицирани Браво 1.4 12V - понеже ми предстои тази операция, а не мога да намеря правилното място на изпарителя ....Та молбата ми е за снимки къде и как са монтирани техните изпарители.Предварително благодаря.
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=68873
            Stop giving directions, just say "Follow me."
            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Uho написа:
              Synthy написа:
              Тези принципа са ми ясни, въпросът е къде са му намерили място, че то уж има много място под капака, а като тръгнах да търся къде да го монтирам и ... греда
              Е като са ти ясни, спазвай ги. Където го сложиш - там ще седи. Няма точно конкретно място, където да го забиеш. По-близо до колектора/въздуховода и това е, ако намериш място, може и под него.
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Re: RQ: Браво 1.4 12V с газ - снимка

sok1 написа:
                Uho написа:
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=68873
                и

Коментар

ето го моя как е монтиран
                  Прикачени файлове
                  Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
                  Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

моя изпарител съм го монтирал под стойката за акумулатора
                    Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

Коментар

Ето как съм сложил моя, и така не пречи на нищо.
                      Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                      Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Много благодаря на отзовалите се колеги. Дадохте ми ценни идеи, за които не се бях сетил. Сега остава да ги реализирам.

Коментар

Аз искам да попитам, каква е разликата в работата на изпарителя, ако е сложен напречно съответно надлъжно, на купето? Четох разни мнения из мрежата, но не намерих категоричен отговор.
                          Fiat Bravo 11'97
                          1.4 12V A/C

Коментар

не би трябвало да има значение ако е изолиран от въздействия - а в коша за двигателя няма нищо което да му въздейства смятам че може да се слага и по посока на движение и напряко и диагонално и всяак си .. само не знам дали технологично позволява да се монтира легнал? (по корем и по гръб) не би трябвало да му пречи и това .. но ако има клапани които са на свободен режим те биха се повлияли .. газаджиите да кажат
                            Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Аз мога да кажа за вертикалното монтиране. Слага се с ръб по посока на движението, за да не се влияе мембраната от тръгване/спиране. Все пак тя има някаква маса, от там интертност. А за легнало положение... май не съм виждал досега такъв, а и в упътването на изпарителите, които съм виждал изрично пише да се слага вертикално. Но нека и някой по-запознат от мен да каже. Аз съм средностатистичекси любител.

Коментар

Working...
                              X