Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат браво 1.6 16v не пали като загрее без газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат браво 1.6 16v не пали като загрее без газ

Колата е браво 1.6 16в 97г. мет. колектори.Значи проблема е следния: Имам обикновена газова уредба Ловато,сутрин когато колата е студена си паля на бензин без проблеми и като загрее малко я обръщам на газ, и проблема идва ако спра за малко докато колата е загряла след това пали само с подаване на газ /от педала/.Направих проба като преди да изгася колата да мина на бензин и след това си пали без проблем..Та въпроса ми е Къде по газовата да търся проблема,някой ако е имал сходен проблем да помага

развий половин оборот металното винче на изпарителя, и трябва да се оправи ако не пробвай с един оборот

Коментар

Ако колата е с емулатор за ламбдата е нормално компютъра да се адаптира по стойностите на емулатора . Пробвай като е топла да си я палиш направо на газ. Ако е студена и пали от ряз на бензин е нормално защото на студен мотор компа прави сместа по предварителни стойности без да се интересува от ламбдата. Предполагам че си с автоватичен ключ и палиш винаги на бензин ,затова на топъл мотор се получва този ефект. Спокойно може да си палиш на газ без да се притесняваш когато е топла. Сигурен съм че няма да ти кашля ако е добре регулирана газовата и са ти наред кабелите на свещите. Ако разхода и вървежа са ти добре към момента не пипай изпарителя. Но трудно ще я направиш чекмак на газ дажи и да е топла ще иска малко натискане на педала.
      не подценявайте италианските коли
      Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

При мен се беше получило по този начин.Сутрин качвам се,студена,пали си от четвърт,след минаването на газ и известно каране из града,след гасенето и се получаваше следното.Ако отида до колата след гасенето и до 5-6 минути и повторно палене,няма ядове,но ако отида след 10-20 минути,колата палеше след 6-7 завъртане на двигателя и се чудеше дали да не изгасне,трябваше да я форсирам за да не изгасне и след това се оправяше.Излезе,че тъпия ми клапан е изтървал газ и затова се е давела при малък престой.Късмет....
        Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
        Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp

Коментар

Е да това за клапана вярно и на мен ми се е случвало и тогава няма палене искаше педала докрай и т.н. Колегата може да си провери клапана за всеки случай . Само че при мен се е случвало и сутрин на студено да не пали защото цяла нощ е пускала по малко газ и се е надавила. Щом при него сутрин пали от ряз не мисля че е точно това, а колегата казва че ако преди да я угаси обърне на газ след това е наред паленето нали така ? Мисля че е свързано с адаптацията на пустия комп. Но при всички положения е много по добре с емулатор отколкото без.
          Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

колеги мерси за бързите отговори, със ламбда емулатор съм.Странното е че този проблем се появи от преди няколко месеца,а преди това 2 год. нямаще ядове,ще пробвам с това винче ако не стане ще ходя на някой газаджия да я погледне

Коментар

Винчето само ще ти обогаати сместа нищо друго. Ако колата не пали на бензин това няма общо със сместа на пропан бутан. За мен е безмислено да се върти газовата при положение че е наред . Сега пък си мисля, че щом е палила добре 2 години да не би да има запушен филтър ( горивен или въздушен) , или остарели свещи..... и т.н.
              Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Ами и аз това пиша,че трябва да си види клапана,при мен беше така.След като си я оставя на бензин няма ядове,но като я оставя в положение за газ явно си е пускало по малко.Докато една сутрин не се събудих,целия изпарител беше като снежна топка,тъпия клапан беше изтървал окончателно.
                Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
                Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp

Коментар

здр, ходих днеска на газаджия и се оказа че пускало мн газ .Сега е регулира и всичко е ОК за сега надявам се и за напред

Коментар

Working...
                  X