Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Премахване на агу-то

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Премахване на агу-то

Та реших да махна газовата че само главоболия.Колата не е подушвала бензин откакто има газ та въпроса ми е има ли друго за смяна освен дюзите и помпата,какво друго може да изникне.Карах дюзите на ултразвук но ми казаха че са ръждясали и да ги хвърлям ,изчистих резервоара щото бензина беше станал вода.Колата е пунто 1.6I

кола

Ще не е оправиш на газ има един изпарител и гова е ако е обикновенна де другото е емулатор на сондата и дюзите
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
      Ще не е оправиш на газ има един изпарител и гова е ако е обикновенна де другото е емулатор на сондата и дюзите
      обикновенна е и си върви на газ(все още не е демонтирана) но ми писна с тоя извънземен разход които дава.Затова реших да я сваля и да си я направя пак на бензин.Но искам да знам предварително колко пари да приготвя да няма изненадиЩото маистора вика и да смениш дюзите ако караш на газ пак се запушват за нула времеИма ли начин да върви и на двете като е пълна инжекция с обикноженна газова

Коментар

Има начин, караш и на бензин-моята е от 98’г на гас-и си е добре-обикновенна газова с емулатори и ...(слагана в Италия)Успех
        Brava 1.6 16+ АГУ(Landi Renzo)

Коментар

Колега,не си махай газовата.Сложи си един нов изпарител,ако твоят е заминал.Смени въздушен филтър,ако ти работи ламбда сондата,сложи един ламбда контрол и си в джаза с приличен разход.Оправи си бензиновата система(смяна на горивен филтър,дюзи и помпа,ако не работи).За да не ти се прецакват нещата,карай колата редовно по малко на бензин (първият 1 км всеки ден) и веднъж в месеца минавай 50км на бензин,извънградско.Слагай газ за горене в бензина периодично.
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
            Колега,не си махай газовата.Сложи си един нов изпарител,ако твоят е заминал.Смени въздушен филтър,ако ти работи ламбда сондата,сложи един ламбда контрол и си в джаза с приличен разход.Оправи си бензиновата система(смяна на горивен филтър,дюзи и помпа,ако не работи).За да не ти се прецакват нещата,карай колата редовно по малко на бензин (първият 1 км всеки ден) и веднъж в месеца минавай 50км на бензин,извънградско.Слагай газ за горене в бензина периодично.
            Благодаря за изчерпателния одговор,за филтара сега съм с някакъв спортен ужким :D марка YED,като сам сложил маркуч на предната броня за да диша пресен ветрец ще кача снимка да си изкажите мнението.Кутията я махнах щото гръмна няколко пъти и я разцепи

Коментар

маркуча не е този,сменен е с такъв от абсорбатор
              Прикачени файлове

Коментар

кола

Колко е на газ около 10 и 7. 5 извън градско няма ли някой да е настрой като хората

Коментар

Ми като разход извънградско 10/100 при 100-110км,градско от 15 до 17 .А е имало и по лоши дни когато не ми е ясен разхода,затова искам да е бензин щото икономия никаква в моя случаи.И като се случи да няма газ на бензин не работи кво правиме висим кат прани гащи на пътя заради агу-тоКолегата dudulia даде полезен съвет ще поразпитам газаджийте как стоят нещата с този ламбда контол и ще го мислим.Благодаря на всички за съветите и безаварийни километри с фиатките

Коментар

Човек, тоя мотор е толкова безпроблемен на газ че нямам думи, не знам кво сте му причинили за да докарате дюзите до тва дереже. Кумеца ми има дедра с тоя мотор и въпреки че много рядко подушва бензин все още (4год) пали и работи на бензин без да е запушила дюзи. Не си махаи газовата иначе колата ще ти излезе златна. Послушаи съвета на Дидо, намери си ламбда контрол оправи си бензина и си караи. Пали я сутрин на бензин винаги, стреми се месец да изгаряш едни 7-8-10л бнезин, било то с палене или каране, не го оставяи да престоява много в резервоара че се скапва. Аз сипвам на 2 месеца по 20 лв бензин и горе долу за толкова и свършва и няма ядове. Купи си дюзи и помпа направи я да бачка на бензин и си сложи за 120-150 лв един ламбда контрол за да ти се опраи разсхода, дано ламбда сондата ти да работи че и тя е 100+ лв.
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                      Човек, тоя мотор е толкова безпроблемен на газ че нямам думи, не знам кво сте му причинили за да докарате дюзите до тва дереже. Кумеца ми има дедра с тоя мотор и въпреки че много рядко подушва бензин все още (4год) пали и работи на бензин без да е запушила дюзи. Не си махаи газовата иначе колата ще ти излезе златна. Послушаи съвета на Дидо, намери си ламбда контрол оправи си бензина и си караи. Пали я сутрин на бензин винаги, стреми се месец да изгаряш едни 7-8-10л бнезин, било то с палене или каране, не го оставяи да престоява много в резервоара че се скапва. Аз сипвам на 2 месеца по 20 лв бензин и горе долу за толкова и свършва и няма ядове. Купи си дюзи и помпа направи я да бачка на бензин и си сложи за 120-150 лв един ламбда контрол за да ти се опраи разсхода, дано ламбда сондата ти да работи че и тя е 100+ лв.
                      Мотора безпроблемен няма такова нещо,съсипия с тва фиатче ма си го обичам.За дюзите винаги палих на бензин като ми сложиха агу-то,и чаках да дигне температурата за да мина на газ.Но след 3-4 месеца мотора почна да работи на 3 цилиндара и след време тотално отказа.И сега повече от година паля и карам на газ,но зимата докато качи температурата на газ отиват 3-4 кила.

Коментар

кола

Сигурно превклюва на газ като стигне определена Т направи го да пали веднага или от ключето да си прехвърляш газ-бензин

Коментар

Punto_Manqk написа:
                          Slavi_Lancia написа:
                          Мотора безпроблемен няма такова нещо,съсипия с тва фиатче ма си го обичам.За дюзите винаги палих на бензин като ми сложиха агу-то,и чаках да дигне температурата за да мина на газ.Но след 3-4 месеца мотора почна да работи на 3 цилиндара и след време тотално отказа.И сега повече от година паля и карам на газ,но зимата докато качи температурата на газ отиват 3-4 кила.
                          Смени го ще заобичаш и другата ко ся то с жените е така пък кво остава за колите . какво те е съсипало толкова тва дребно на вид фиатче?
                          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Пробвай да махнеш тая измишльотина "спортен филтър", дето си сложил, и виж тогава как ще е разхода на газ, с оригиналният си филтър, който фиат са сложили на тази кола.
                            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
                            X