Та реших да махна газовата че само главоболия.Колата не е подушвала бензин откакто има газ та въпроса ми е има ли друго за смяна освен дюзите и помпата,какво друго може да изникне.Карах дюзите на ултразвук но ми казаха че са ръждясали и да ги хвърлям ,изчистих резервоара щото бензина беше станал вода.Колата е пунто 1.6I
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Премахване на агу-то
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:Ще не е оправиш на газ има един изпарител и гова е ако е обикновенна де другото е емулатор на сондата и дюзите
Коментар
-
Колега,не си махай газовата.Сложи си един нов изпарител,ако твоят е заминал.Смени въздушен филтър,ако ти работи ламбда сондата,сложи един ламбда контрол и си в джаза с приличен разход.Оправи си бензиновата система(смяна на горивен филтър,дюзи и помпа,ако не работи).За да не ти се прецакват нещата,карай колата редовно по малко на бензин (първият 1 км всеки ден) и веднъж в месеца минавай 50км на бензин,извънградско.Слагай газ за горене в бензина периодично.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Колега,не си махай газовата.Сложи си един нов изпарител,ако твоят е заминал.Смени въздушен филтър,ако ти работи ламбда сондата,сложи един ламбда контрол и си в джаза с приличен разход.Оправи си бензиновата система(смяна на горивен филтър,дюзи и помпа,ако не работи).За да не ти се прецакват нещата,карай колата редовно по малко на бензин (първият 1 км всеки ден) и веднъж в месеца минавай 50км на бензин,извънградско.Слагай газ за горене в бензина периодично.
Коментар
-
Ми като разход извънградско 10/100 при 100-110км,градско от 15 до 17 .А е имало и по лоши дни когато не ми е ясен разхода,затова искам да е бензин щото икономия никаква в моя случаи.И като се случи да няма газ на бензин не работи кво правиме висим кат прани гащи на пътя заради агу-тоКолегата dudulia даде полезен съвет ще поразпитам газаджийте как стоят нещата с този ламбда контол и ще го мислим.Благодаря на всички за съветите и безаварийни километри с фиатките
Коментар
-
Човек, тоя мотор е толкова безпроблемен на газ че нямам думи, не знам кво сте му причинили за да докарате дюзите до тва дереже. Кумеца ми има дедра с тоя мотор и въпреки че много рядко подушва бензин все още (4год) пали и работи на бензин без да е запушила дюзи. Не си махаи газовата иначе колата ще ти излезе златна. Послушаи съвета на Дидо, намери си ламбда контрол оправи си бензина и си караи. Пали я сутрин на бензин винаги, стреми се месец да изгаряш едни 7-8-10л бнезин, било то с палене или каране, не го оставяи да престоява много в резервоара че се скапва. Аз сипвам на 2 месеца по 20 лв бензин и горе долу за толкова и свършва и няма ядове. Купи си дюзи и помпа направи я да бачка на бензин и си сложи за 120-150 лв един ламбда контрол за да ти се опраи разсхода, дано ламбда сондата ти да работи че и тя е 100+ лв.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Човек, тоя мотор е толкова безпроблемен на газ че нямам думи, не знам кво сте му причинили за да докарате дюзите до тва дереже. Кумеца ми има дедра с тоя мотор и въпреки че много рядко подушва бензин все още (4год) пали и работи на бензин без да е запушила дюзи. Не си махаи газовата иначе колата ще ти излезе златна. Послушаи съвета на Дидо, намери си ламбда контрол оправи си бензина и си караи. Пали я сутрин на бензин винаги, стреми се месец да изгаряш едни 7-8-10л бнезин, било то с палене или каране, не го оставяи да престоява много в резервоара че се скапва. Аз сипвам на 2 месеца по 20 лв бензин и горе долу за толкова и свършва и няма ядове. Купи си дюзи и помпа направи я да бачка на бензин и си сложи за 120-150 лв един ламбда контрол за да ти се опраи разсхода, дано ламбда сондата ти да работи че и тя е 100+ лв.
Коментар
-
Punto_Manqk написа:Slavi_Lancia написа:Човек, тоя мотор е толкова безпроблемен на газ че нямам думи, не знам кво сте му причинили за да докарате дюзите до тва дереже. Кумеца ми има дедра с тоя мотор и въпреки че много рядко подушва бензин все още (4год) пали и работи на бензин без да е запушила дюзи. Не си махаи газовата иначе колата ще ти излезе златна. Послушаи съвета на Дидо, намери си ламбда контрол оправи си бензина и си караи. Пали я сутрин на бензин винаги, стреми се месец да изгаряш едни 7-8-10л бнезин, било то с палене или каране, не го оставяи да престоява много в резервоара че се скапва. Аз сипвам на 2 месеца по 20 лв бензин и горе долу за толкова и свършва и няма ядове. Купи си дюзи и помпа направи я да бачка на бензин и си сложи за 120-150 лв един ламбда контрол за да ти се опраи разсхода, дано ламбда сондата ти да работи че и тя е 100+ лв.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Пробвай да махнеш тая измишльотина "спортен филтър", дето си сложил, и виж тогава как ще е разхода на газ, с оригиналният си филтър, който фиат са сложили на тази кола."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар