Привет,Четох, но не успях да намеря тема, която да ми свърши работа (простете, ако все пак има такава, а аз не съм я намерила). Става въпрос за Фиат Bravo 1,6 бензин-газ. Колата е на баща ми, обаче и аз като млад шофьор се пробвам на нея От известно време гасне по светофарите (абе като спреш за малко). Пали си нормално, поне според баща ми. Ще опиша как точно той я пали (съответно и аз) да не би нещо да не правим, както трябва. Върти ключа на контакт, светва му лампата за инжекциона, мига, спира да мига, изгасва, запалва, подава малко газ за да превключи от бензин на газ, цъква една лампа, която показва, че вече е на газ и тръгва (проблемът с гасненето става и когато пали и кара на бензин, без да превключва на газ). Кара си спокойно, няма проблеми, докато не спрем на светофар, при 0-лева тя изгасва, той завърта ключа, тя си пали и тръгва. На следващия светофар пак същото. Когато колата се покара приблизително 1 час този проблем изчезва. Предложих му да загрее колата на място, но той каза, че това не помагало. Някой може ли да ми помогне с идеи и предложения за този проблем. Друго също ми прави впечатление - до колкото съм чела, на 0-ва оборотите трябва да са 0.9 - 1, а неговите минават 1-цата, между 1 и 2, това има ли нещо общо? Още веднъж се извинявам, ако темата ми е наивна, но все пак искам да съм шофьор, а не карач.Предварително Ви благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гасне на всяко спиране на светофар
Collapse
X
-
Тази кола явно има големи проблеми заради газовата уредба, трябва да се провери какви грешки трупа в компютъра, ако има нещо повредено да се смени и да се рестартира компютъра. Ако колата гасне на газ, то трябва да си сигурна, че няма проблеми на бензин, тогава да се мисли откъде идва проблема. Това, че държи високи обороти е вероятно стъпковото моторче, от него може да е и проблема с гасненето. Да не би да е ново поколение със стоп/старт система--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
-
Да, определено почнете с чистене на моторчето за празния ход, преди да направите каквато и да е друга глупост. Коя година е колата ? Също така има голяма вероятност и датчика за темепратурата да не е ОК . Но първо моторчето!Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Грабваи инструментите и почваи, то ако чакаш на бащати, ама дано не си се метнал на него че и на теб нема да ти се бара Сваляш моторчето почисвтваш го хубаво с сприт, бензин или нещо подобно, бъркаш му в дупката чистиш чернилката от там , сглобяваш и пробвашПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Грабваи инструментите и почваи, то ако чакаш на бащати, ама дано не си се метнал на него че и на теб нема да ти се бара Сваляш моторчето почисвтваш го хубаво с сприт, бензин или нещо подобно, бъркаш му в дупката чистиш чернилката от там , сглобяваш и пробвашBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Привет отново,Потърсих из форума как точно се почиства това моторче и попаднах на следното упътване: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=21420 - много ми допадна и ще навивам баща ми да го направим заедно, та да се науча и аз.Благодаря :D
Коментар
-
Synthy написа:Как се обучава моторчето??
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар