Привет,Четох, но не успях да намеря тема, която да ми свърши работа (простете, ако все пак има такава, а аз не съм я намерила). Става въпрос за Фиат Bravo 1,6 бензин-газ. Колата е на баща ми, обаче и аз като млад шофьор се пробвам на нея
От известно време гасне по светофарите (абе като спреш за малко). Пали си нормално, поне според баща ми. Ще опиша как точно той я пали (съответно и аз) да не би нещо да не правим, както трябва. Върти ключа на контакт, светва му лампата за инжекциона, мига, спира да мига, изгасва, запалва, подава малко газ за да превключи от бензин на газ, цъква една лампа, която показва, че вече е на газ и тръгва (проблемът с гасненето става и когато пали и кара на бензин, без да превключва на газ). Кара си спокойно, няма проблеми, докато не спрем на светофар, при 0-лева тя изгасва, той завърта ключа, тя си пали и тръгва. На следващия светофар пак същото. Когато колата се покара приблизително 1 час този проблем изчезва. Предложих му да загрее колата на място, но той каза, че това не помагало. Някой може ли да ми помогне с идеи и предложения за този проблем. Друго също ми прави впечатление - до колкото съм чела, на 0-ва оборотите трябва да са 0.9 - 1, а неговите минават 1-цата, между 1 и 2, това има ли нещо общо? Още веднъж се извинявам, ако темата ми е наивна, но все пак искам да съм шофьор, а не карач.Предварително Ви благодаря.

Коментар