колеги някой има ли превод на ето това :на обратната страна за настройката намерих превод, но на тази за свързването не открих
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
свързване на ламбда контрол ловато лов еко
Collapse
X
-
nedialk00Етикети: –
-
nedialk00
-
nedialk00
прикачвам и листата с инструкциите; значи на едната снимка, тази която е с текста намерих превод, но на първата - не; разбрах че има два начина за настройка - автоматичен и с компютър, ако някъде някой знае да има софтуер ще помоля да каже; и също така колко струва кабел за да се свържа с компютър чрез юсб - кабел - конектор към контрола; има още един лист с инструкции, но той е за някакъв комутатор за смяна газ-бензин на ловато, и заради това не го качвам
Коментар
-
nedialk00
доколкото аз разбрах : розовия кабел към сигналния на ТПС; белия към сигналния кабел на ламбда сондата; жълтия към сигналния кабел на ламбда сондата който отива към ЕКУ; червения кабел към + от акумулатора през бушон 5А; кафевия кабел към - от акумулатора; и синия към газовия клапан;ако някой има опит, моля да сподели всякаква информация би ми била полезна, свързване, автоматична настройка, настройка чрез компютър;
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=60628Питай колегата който го продава ще ти обясни всичко.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
nedialk00
свързването на кабелите е както съм писал по-горе, аз взех сигнален +, и маса - от газовия клапан; днес сложих кабеляците и стъпковия мотор ето и снимка; ако някой го интересува сигналния кабел на ТПС който използва ламда контрол при моята кола е ЖЪЛТ с лилава оплетка или черна беше но е жълтия; утре остава да го настроя, че сега нямам време, а ето и упътване за настройка; утре ще пиша как е миналоПрикачени файлове
Коментар
-
nedialk00
ламбда контрола нещо се ебава с началството стигнах до точка 4.2 от упътването което съм качил; жълтия диод свети постоянно, червения и зеления мигат последователно (примерно червения свети 3-4 секудни, след това зеления 3-4 секунди и така се редуват, като почна да форсирвам двата почват да мигат един след друг по-бързо за секунда и се редуват така); но нищо друго не се случва чакам да стане нещо от точка 4.3 или от точка 5 но нищо; пробвах да карам колата в ниските 1000-2500 трудничко поема иначе като поеме от там нагоре си върви; идеи ?
Коментар
-
nedialk00
всъщност при мен проблема мисля е това : 5.2) ЧЕРВЕНАТА ЛАМПА светва кратко за 5 секунди. Това условия показва, че централата е засякла състоянието на горивото, но се оказва че е сравнително МАЛКО и моторчето е много ЗАТВОРЕНО. Необходимо е да аспирирате повече въздух от двигателя, като разширите евентуални стеснявания или диаметъра на дифузора на смесителя. От този момент нататък трите лампи ще визуализират горивото на превозното средство. при мен моторчето на празен ход стой почти затворено; в смесителя ли е проблема ?
Коментар
-
nedialk00 написа:всъщност при мен проблема мисля е това : 5.2) ЧЕРВЕНАТА ЛАМПА светва кратко за 5 секунди. Това условия показва, че централата е засякла състоянието на горивото, но се оказва че е сравнително МАЛКО и моторчето е много ЗАТВОРЕНО. Необходимо е да аспирирате повече въздух от двигателя, като разширите евентуални стеснявания или диаметъра на дифузора на смесителя. От този момент нататък трите лампи ще визуализират горивото на превозното средство. при мен моторчето на празен ход стой почти затворено; в смесителя ли е проблема ?
Коментар
-
nedialk00
сега му изтрих настройката по описания в превода начин и колата върви що годе добре(ламбда контрола съм го спрял); някой да ми препоръча къде мога да отида да ми го настроят
Коментар
-
nedialk00
да не би да не иска да се получи понеже имам записана грешка ламбда сонда в ЕКУ-то, понеже след като запамети ТПС и запаля после на бензин предполагам търси данни за ламбда сондата, а като в еку е записано че неработи може би това е проблема
Коментар
-
nedialk00
сега пак се опитах запамети тпс след това работи 14 минути на бензин колата загря а лампичките продължаваха да мигат една след друга
Коментар
-
nedialk00
изтрихме грешката и пак не стана, трябва да се настрой на комютър, а ламбда сондата работи коректно, явно немога да разбера нещо превода на упътването, ама ще търся някой с компютър да ми го направи, а иначе в момента съм го изключил контрола и колата върви както преди да го сложа(явно някакво компромисно положение на стъпковия мотор на ламбда контрола, което съвпадна почти с положението което е бил навит тройника - има лека нужда от коригиране на празния ход)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар