мнение ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
нужен ли е ламбда симулатор на брава 1.4 12в 80к.с
Collapse
X
-
nedialk00Етикети: –
-
По принцип е нужен колега. На мен ми натрупваше грешки за около 100-тина км градско и се налагаше да откачам клемите. Спотред мен не ти е нужен симулатор. По-добрия и по-евтиния вариант е да прекъснеш сигнала на ламбдата с реле. Релето да взема управляващ сигнал от там, от където взема сигнал и релето спиращо дюзата
-
nedialk00
и аз така мисля, за на един познат колата става въпрос, като му е студена на бензин настъпваш педала до долу и не поема изобщо, а като загрее се оправя
Коментар
-
Ами аз си го обяснявам така: просто от натрупаните грешки компа увеличава дотолкова количеството бензин, че чак се дави колата. При мен се получаваше горе долу същото. Като е студена пали и след 3-4 секунди едвам върти мотора . Ако решите слагайте симулатор, ако го направите с реле прекъснете сигнала на сондата, не захранването и. С мултицет лесно се познава кой кабел за какво служи
Коментар
-
nedialk00
-
Колата в началото нямаше симулатор на ламбда сондата, защото в сервиза като слагаха газовата ми казаха, че най-вероятно няма да е необходимо. След известнов реме каране на газ започнаха проблемите. Колата не искаше да върви на бензин. Припалва и гасне. Оправяше след рестарт на бордовия комп, но след 30-40км. пак същата история. Направих си симулатор на ламдата и вече няма грижи. Върви на газ, върви и на бензин. Година и половина карам със симулатора.Fiat Bravo 11'97
1.4 12V A/C
Коментар
-
Искам да попитам, че и аз имам същия проблем, това може ли да се направи някаде в някой сервиз. Защото признавам си не разбира много от коли и не искам да рискувам да го правя сам. Ако ли пък никаде не се прави .. някакъв подробен manual на български на лично и ще се тествам ... Благодаря предварително
Коментар
-
В сервиза където е слагана газовата ще ти го направят. Ако ли не в него, във всеки един сервиз за поставяна на газови може, или пък в ел. сервиз. стига да те устройва сумата която ще ти поискат . Ако не намери някои познат който разбира. Купете с него едно реле и 3 метра кабел, слагате го, 4ерпиш го 2-3 бири и напред
Коментар
-
Pavkataa написа:KRASI CVETKOV написа:аз нямам симулатор имам само едно реле за рестарт на компютъра и вече трета година така карам и мисля ,че специално на този компютър не му трябва симулатор.Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар