Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

нужен ли е ламбда симулатор на брава 1.4 12в 80к.с

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

нужен ли е ламбда симулатор на брава 1.4 12в 80к.с

мнение ?

По принцип е нужен колега. На мен ми натрупваше грешки за около 100-тина км градско и се налагаше да откачам клемите. Спотред мен не ти е нужен симулатор. По-добрия и по-евтиния вариант е да прекъснеш сигнала на ламбдата с реле. Релето да взема управляващ сигнал от там, от където взема сигнал и релето спиращо дюзата
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

и аз така мисля, за на един познат колата става въпрос, като му е студена на бензин настъпваш педала до долу и не поема изобщо, а като загрее се оправя

Коментар

Ами аз си го обяснявам така: просто от натрупаните грешки компа увеличава дотолкова количеството бензин, че чак се дави колата. При мен се получаваше горе долу същото. Като е студена пали и след 3-4 секунди едвам върти мотора . Ако решите слагайте симулатор, ако го направите с реле прекъснете сигнала на сондата, не захранването и. С мултицет лесно се познава кой кабел за какво служи

Коментар

да да знам как да го направя

Коментар

аз нямам симулатор имам само едно реле за рестарт на компютъра и вече трета година така карам и мисля ,че специално на този компютър не му трябва симулатор.
            Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

Коментар

Колата в началото нямаше симулатор на ламбда сондата, защото в сервиза като слагаха газовата ми казаха, че най-вероятно няма да е необходимо. След известнов реме каране на газ започнаха проблемите. Колата не искаше да върви на бензин. Припалва и гасне. Оправяше след рестарт на бордовия комп, но след 30-40км. пак същата история. Направих си симулатор на ламдата и вече няма грижи. Върви на газ, върви и на бензин. Година и половина карам със симулатора.
              Fiat Bravo 11'97
              1.4 12V A/C

Коментар

Искам да попитам, че и аз имам същия проблем, това може ли да се направи някаде в някой сервиз. Защото признавам си не разбира много от коли и не искам да рискувам да го правя сам. Ако ли пък никаде не се прави .. някакъв подробен manual на български на лично и ще се тествам ... Благодаря предварително

Коментар

В сервиза където е слагана газовата ще ти го направят. Ако ли не в него, във всеки един сервиз за поставяна на газови може, или пък в ел. сервиз. стига да те устройва сумата която ще ти поискат . Ако не намери някои познат който разбира. Купете с него едно реле и 3 метра кабел, слагате го, 4ерпиш го 2-3 бири и напред

Коментар

На моето браво като му сложих симулатора на сондата,значително намаляха проблемите с работата на мотора както на бензин,така и на газ.Аз си го свързвах по схемата която беше към него.Купих га от Русе за 30 лв. някакъв български беше.Така че според мен има нужда от него.
                    Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

KRASI CVETKOV написа:
                      аз нямам симулатор имам само едно реле за рестарт на компютъра и вече трета година така карам и мисля ,че специално на този компютър не му трябва симулатор.
                      А когато рестартира компютъра, чисти ли текущия километраж ?
                      Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша

Коментар

Pavkataa написа:
                        KRASI CVETKOV написа:
                        А когато рестартира компютъра, чисти ли текущия километраж ?
                        не
                        Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

Коментар

в

Някой може ли да ми покаже снимка на релето си да добия престава ?
                          fiat bravo 1.4

Коментар

Re: в

DIDKYmanqk написа:
                            Някой може ли да ми покаже снимка на релето си да добия престава ?
                            +1
                            Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша

Коментар

Working...
                            X