Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прекъсвач-газ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прекъсвач-газ?

Колеги, прекъсвача (над 7000 оборота) "включва" ли се когато колата работи на газ?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Включва се, нали спира бензина, но не ти спира газта /и колата продължава да върви/
    Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
    Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Колега зависи от газовата.Ако е обикновенна няма прескъсвач,а ако е газов инжекцион(както съм аз)има прекъсвач същия като на бензин
      ПУНТО МК1 1.2 16В

Коментар

Обикновена е газовата. Значи да знам да не си играя
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
          Що бе играй си
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
            M5kov написа:
            Що бе играй си
            Не злорадствай :D
            Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Според мен не е безкрайно сложно да се реализира такъв прекъсвач и на кола а обикновено АГУ. Но не те съветвам да си "играеш"
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

И без това сигурно веднъж-дваж годишно я вкарвам в критичните, така че по-добре да не ръчкам където не ми е работа
                Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Мисля, че ако двигателя е с компютърно управление датчитът на коляновия вал ще подаде оборотите към компютъра и той ще прекъсне искрата към свещите.
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Не, няма, на прекъсвач не отваря инжекторите, а не прекъсва тока към бобините.
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Явно на различните автомобили е направено по различен начин.На старата - спираше тока към бобината.На новата - стига до 6200 и до там. Нито прекъсва нито спира, но продължава да набира, защото е автоматик.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

Не се спират напълно инжекторите а само се ограничава времето на впръскване за да се ограничат и оборотите , на практика си остава на тези обороти до отнемане на газта или достигане на максималната за момента скорост
                        Brava 1.6 16V 103 10/97
                        http://www.aardvark.co.nz/hho.shtml
                        http://www.msnbc.msn.com/id/29899191/

Коментар

nikolovvd написа:
                          Явно на различните автомобили е направено по различен начин.На старата - спираше тока към бобината.На новата - стига до 6200 и до там. Нито прекъсва нито спира, но продължава да набира, защото е автоматик.
                          Не може да не се спира горивото. Ако си спрял само искрата двигателя няма да работи, но горивото си влиза в цилиндрите........ и в един момент когато отново тръгне искрата се получава БУМ

Коментар

Working...
                          X