Здравейте колеги. Въпросът ми е следния: когато колата работи на метан свети на таблото една лампичка като пръскалка или нещо подобно. Като обърна на бензин и покарам половин час изгасва. Докато свети оборотите на паразен ход се менят постоянно, като изгасне всичко е наред. На какво се дължи това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Marea
Collapse
X
-
Това е лампичката за дюзите.По принцип не трябва да свети при нито едно положение(ако всичко е наред).Светва само като дадеш на контакт и после угасва.Щом ти свети и докато караш на бензин най-вероятно имаш проблем с някоя от дюзите.Покарай малко повечко на бензин ако не се оправи опитай с добавка за пречистване на дюзи,която се слага в горивото,ако пак светва докато караш на бензин-диагностика или направо чистене на дюзите на ултразвук.
-
veskobravo написа:Това е лампичката за дюзите.По принцип не трябва да свети при нито едно положение(ако всичко е наред).Светва само като дадеш на контакт и после угасва.Щом ти свети и докато караш на бензин най-вероятно имаш проблем с някоя от дюзите.Покарай малко повечко на бензин ако не се оправи опитай с добавка за пречистване на дюзи,която се слага в горивото,ако пак светва докато караш на бензин-диагностика или направо чистене на дюзите на ултразвук.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
nedialk00
-
Благодаря за отговорите. Препоръчайте срвиз в София за да я закарам да се види какво е точното положение. Казаха ми, дори ми ги показаха тези емулатори, процесори и не знам още какво, но аз не разбирам от коли , занимавам се с компютри и предпочитам да я види спец в областта на метана. Благодаря предварително!!!Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар