Миро говори за ПАВЕЦ, не за ВЕЦ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измамата Браунов газ (HHO) и кой има интерес от нея
Collapse
Заключена тема
X
X
-
InjStoichev написа:Съгласен съм до някъде... Брауновият газ както споменах може да неутрализира радиация, не става въпрос само за някакви коли, наистина това е нещо етапно, моментно. А в заварки и запояване върши страхотна работа спрямо по-старите методи. Най-вече за бижута скъпоценни камъни трансформатори
Коментар
-
Synthy написа:Миро говори за ПАВЕЦ, не за ВЕЦ.Mupo написа:Чукча писател ...
Коментар
-
Не, няма да направят същата енергия. Влияние оказва КПД на генератора в моторен режим и на турбината в помпен, плюс хидравличните загуби. ПАВЕЦ се използва като бързоманеврена единица, за компенсация на слабоманеврените, като АЕЦ. Или за складиране на енергия, която инак няма как да бъде оплзотворена.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Направо и бий катинара. То няма какво повече да се каже.п.п. chave нямам намерение за теб да пиша по няколко пъти. Пак повтарям - чукча писател ... Защо? - прочети внимателно какво съм написъл в предишните си мнения. Не мога да ти обяснявам, защото моята представа за света, явно е доста различна от твоята.
Коментар
-
Mupo написа:Направо и бий катинара. То няма какво повече да се каже.п.п. chave нямам намерение за теб да пиша по няколко пъти. Пак повтарям - чукча писател ... Защо? - прочети внимателно какво съм написъл в предишните си мнения. Не мога да ти обяснявам, защото моята представа за света, явно е доста различна от твоята.
Коментар
-
Mupo написа:Абе хора, вас не са ли ви карали да мислите бре ?!?!? Затова има един термин - енергийна политика. Повярвай ми, Германия никога не е била тъпа, за да заложи на фотоволтаници. Ох виждам, че е трудно и все пак - мислете малко сами. Само пример за тази същата Германия. Познайте защо спонсорира преди време, нова пречистваща система за ТЕЦ Марица? Ето един от отговорите - въздушните течения, завличат всичкия богато обагатен на гадост "въздух", и хуууубавооо го разпръсква над Германия, защото течението там отшумява, и всичките там окиси, преокиси и други гадости (химията никога не ме влечала ), които са по тежки от въздуха, славно и бавно се пропиват в почвата. Някой ако има желание, мога да го запозная с човек, българин, от Германската страна. Да, ок, Германия може да не е "най-великата" страна, ама помислете над горното. Хубава вечер
Коментар
-
Synthy написа:InjStoichev написа:...Не съм говорил конкретно за Браун и неговият газ, а като цяло. Според мен е напълно възможно патентите му да са достъпни, но със грешни изчисления и подвеждащи ключови моменти...
Коментар
-
kolev написа:InjStoichev написа:Съгласен съм до някъде... Брауновият газ както споменах може да неутрализира радиация, не става въпрос само за някакви коли, наистина това е нещо етапно, моментно. А в заварки и запояване върши страхотна работа спрямо по-старите методи. Най-вече за бижута скъпоценни камъни трансформатори
Коментар
-
Аз правя последно изказване и за сега спирам да следя темата, защото си имам ангажименти.Както се спомена вече в темата... Енергия има навсякъде около нас. В дърветата, въздуха, водата, петрол, въглища, слънцето, вятър и т. н. Дадено количество от тази енергия може да бъде извлечена с по-малко вложена енергия от пулучената. И точно на този принцип живеем всички хора на тази планета... влагаме по-малко и извличаме повече енергия от дърветата, от петрола, от въглищата, от природен газ...... ФАКТ ! Хората изразходват най-много калории чрез бягане - за час от 900 до 1500 kcalНафта 10000 kcal/kg със един килограм нафта ще предвижите около 15-20 км автомобил тежащ около един тон човек надали ще може да я предвижи и 1 км...За добивът на петрол и преработката му се влага енергия и то не малко, но пак оставаме на + и за да не се налага да го доказвам ще дам друг пример..По-добър е примера с дървата, който посочих по-горе, защото при тях обработката изисква по-малко енергия.... 3 часа да изразходваш енергия 1 час за отсичане, 1 за пренос, 1 за нацепване. По 1500 kкалории на час прави 4500kкалории, а ще си имаш поне 10-15кг Дърва 2500 kcal/kg .... можете да си сметнете разликата между 10х 2500 kcal и 4500kcal ..... Ето реален пример вложено 4500 ако искате и 5000 kcal и получени 25 000kcal.... (въпреки че при сеченето цепене и транспортиране на дърва се изразходва много по-малко енергия отколкото при бягане) Да не говорим че самото извличане на енергията става с драскането на клечка, а не със сеченето, пренасянето и цепенето.... тези действия служат за да се пренесе тази енергия на друго място, а не за извличането/ й! Следователно, ако искаш можеш да я използваш на място може директно да запалиш дървото без да го сечеш, цепиш, пренасяш и тогава енергията, която ще сте вложили ще е нищожна, далеч по-малка от 5000kcal , но за сметка на това няма да усвоиш същата енергия от дървото, това обаче е друг въпрос ,При химични реакции можеш да капнеш капка от дадено в-во в друго и да се отдели много висока температура вледствие от получено взаимодействие, при това без да се "прекинеш от физическа активност" ....Примери много.... няма смисъл да продължавам И най-важното от всичко, е че не се нарушават никакви закони на физиката !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар