Самата фраза "студен ядрен синтез" е безсмислена от практична гледна точка, защото ако е студен синтеза - губиш енергията от реакцията и цялото начинание е чиста загуба на време и енергия. Истината е в контролираният ядрен синтез, който обаче си остава горещ, защото ако не е горещ - не ти трябва. Затова и трябват малки бутилчици деутерий, за да е малка реакцията, а трябва да е контролирана за да не взривиш половината град. Това разбира се е чисто теоретично философстване от моя страна. На практика... не знам някой да е успял до толкова да забави въпросната реакция, че да може да се позлва практически без да взривиш една доста мощна бомба. Чел съм за подобен успешен експеримент в книгата на Василатос (май така се казваше момъка), но дали е истина никой не може да потвърди. Това се води едно от забравените открития, които така успешно са скрити от публиката...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измамата Браунов газ (HHO) и кой има интерес от нея
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Както казва, Synthy, г-н Абрашев - "Руснаците го направиха веднъж и сега си траят, най-вероятно защото не могат да го повторят". Иначе chave, много добре знаех, че ще ми зададеш този въпрос със слънчевата осветеност през денонощието. Ама исках сам да си вкараш логиката и до помислиш, ""как да ползвам и през ноща тази енергия". Първото и най-простото решение ПАВЕЦ. Излишната енергия отива за изпомпване водата обратно горе. Да пак е свързано с разхищение на енергия, но работи на много места по света. Още повече че всеки добре уважаващ се "инж.", ще гледа минимум да се презастрахова с поне 25% "свобода енергия", която да покрие загубите в изпомпването обратно на водата. Synthy ти разказа за една друга идея, ама аз съм далеч от чак такива смели идеи с деутерия . Пък и кой ще ти го продаде не знам, че за него следят едни организации. Варианти има и в момента, просто дойната крава нефт, има още да се цоца. А като има още има и такива допълнителни цоцачи - представи си кърлежчета, на вимето. Само дето тия кърлежчета цоцат само за себе си, и стопанина на кравата не "пИе млеко".
Коментар
-
chaveto написа:M5kov написа:Защо нито един автомобилен производител не използва това революционно откритие, а всички се надпреварват за по-нисък разход на гориво?
Коментар
-
InjStoichev написа:Желязна логика ! Наистина - призовавам, този, който е реализирал успешно монтаж и икономии в последствие - да сподели, кое е поставил, и с колко се различава разхода!Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Synthy написа:Праща 1kW за 1 кв.м., това праща. Не е чак толкова много, за да може да подкара 40kW електродвигател сложен в някоя таратайка.инж. Стойчев, можеш ли да коментираш факта, че самият Юл Браун казва (или поне така се "говори"), че са му засекретени трудовете относно брауновият газ, и самата клетка, която го произвежда е засекретена като е изтеглена от патентните ведомства и никога не е виждала бял свят? Книгите на Деси браун се отнасят за първият му електролизер, който обаче не произвежда браунов газ а простичко Н2О2? Какво мислиш по въпроса? Ама ако може обосновано!П.С.инж. Стойчев, в по-предишни постове заядливо използвах титлата ти, не защото не уважавам труда, който си положил за да я получиш (напротив - поклон!), а защото пишеш глупости парадирайки с тези три буквички. Недопустимо!
Коментар
-
Synthy написа:Самата фраза "студен ядрен синтез" е безсмислена от практична гледна точка, защото ако е студен синтеза - губиш енергията от реакцията и цялото начинание е чиста загуба на време и енергия.Mupo написа:Както казва, Synthy, г-н Абрашев - "Руснаците го направиха веднъж и сега си траят, най-вероятно защото не могат да го повторят". Иначе chave, много добре знаех, че ще ми зададеш този въпрос със слънчевата осветеност през денонощието. Ама исках сам да си вкараш логиката и до помислиш, ""как да ползвам и през ноща тази енергия". Първото и най-простото решение ПАВЕЦ. Излишната енергия отива за изпомпване водата обратно горе.
Коментар
-
M5kov написа:Те точно автомобилните производители имат интерес моделите им да са по-икономични, за да се продават повече.Не говоря за пълното премахване на фосилните горива а за някаква хибридна форма.Не съм против икономията на гориво, но конкретно балбукатора е загубена кауза при автомобилите, която се поддържа от разни псевдотърговци с цел бърза печалба.Нека не забравяме от къде и от кого се роди тази тема на разговор в нашият форум! Реална икономия с балбукатор може да се постигне, като си монтираш пет слънчеви колектора на тавана на колата и с енергията от тях да се произвеждат вълшебните балончета.И не, не е рентабилноЗа доброто на човечеството няма да говорим, съгласен съм с написаното.
Коментар
-
muns61 написа:InjStoichev написа:Желязна логика ! Наистина - призовавам, този, който е реализирал успешно монтаж и икономии в последствие - да сподели, кое е поставил, и с колко се различава разхода!
Коментар
-
Абе хора, вас не са ли ви карали да мислите бре ?!?!? Затова има един термин - енергийна политика. Повярвай ми, Германия никога не е била тъпа, за да заложи на фотоволтаници. Ох виждам, че е трудно и все пак - мислете малко сами. Само пример за тази същата Германия. Познайте защо спонсорира преди време, нова пречистваща система за ТЕЦ Марица? Ето един от отговорите - въздушните течения, завличат всичкия богато обагатен на гадост "въздух", и хуууубавооо го разпръсква над Германия, защото течението там отшумява, и всичките там окиси, преокиси и други гадости (химията никога не ме влечала ), които са по тежки от въздуха, славно и бавно се пропиват в почвата. Някой ако има желание, мога да го запозная с човек, българин, от Германската страна. Да, ок, Германия може да не е "най-великата" страна, ама помислете над горното. Хубава вечер
Коментар
-
InjStoichev написа:...Не съм говорил конкретно за Браун и неговият газ, а като цяло. Според мен е напълно възможно патентите му да са достъпни, но със грешни изчисления и подвеждащи ключови моменти..."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Има бе, ама е дълбоко скрито и законспирирано от публиката За зубърчетата си прав, за съжаление. Банките като видят физик и отварят ееей такава голяма уста с ееей такива ококорени очи и хам, лапнат е."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:InjStoichev написа:...Не съм говорил конкретно за Браун и неговият газ, а като цяло. Според мен е напълно възможно патентите му да са достъпни, но със грешни изчисления и подвеждащи ключови моменти...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар