Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата Браунов газ (HHO) и кой има интерес от нея

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bill, chaveto мисля, че маааалко се отклонявате от темата.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ако снощи някой е гледал "Дискавъри" е видял за какво иде реч. Ако беше измама едва ли някой щеше да си прави труда да прави филмче, че и анимации за онагледяване на процесите, за това какво се случва на молекулярно ниво!Може би по същият начин преди 2 века са оплювали ДВГ, защото мощността му е била смешна спрямо парните двигатели, а горивото ужасно скъпо в сравнение с въглищата.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
        Ако снощи някой е гледал "Дискавъри" е видял за какво иде реч. Ако беше измама едва ли някой щеше да си прави труда да прави филмче, че и анимации за онагледяване на процесите, за това какво се случва на молекулярно ниво!Може би по същият начин преди 2 века са оплювали ДВГ, защото мощността му е била смешна спрямо парните двигатели, а горивото ужасно скъпо в сравнение с въглищата.
        Аз не съм гледал. Ще разкажеш ли накратко?
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ако намерите клипче в Ю-туб, какво са показвали по дискавъри и на мен ще ми е интересно да го изгледам.
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

nikolovvd написа:
            Аз го гледах. Е, и?! Там водородът не се произвеждаше с ток от алтернатора, който се върти с енергия, получена от горенето на същия този водород. Уморих се да повтарям, че от десетилетия има водороден двигател, но с друга конструкция и не си "самопроизвежда" горивото.

Коментар

Ето го и принципа на работа на този двигател:http://www.youtube.com/watch?v=LjWCXD4P3XQВодорода се зарежда от колонка.
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

ebrehu написа:
                nikolovvd написа:
                Аз го гледах. Е, и?! Там водородът не се произвеждаше с ток от алтернатора, който се върти с енергия, получена от горенето на същия този водород. Уморих се да повтарям, че от десетилетия има водороден двигател, но с друга конструкция и не си "самопроизвежда" горивото.
                Еми то тогава, няма нищо общо с това, което коментираме. Много ясно, че системата ще работи и ще е ефективна, но с енергия взета НЕ ОТ АЛТЕРНАТОРА.

Коментар

M5kov написа:
                  Ето го и принципа на работа на този двигател:http://www.youtube.com/watch?v=LjWCXD4P3XQВодорода се зарежда от колонка.
                  Винаги съм мислил, че зареждането на водород от колонка е най-опасното нещо. Може и за него да са намерили хората начин.

Коментар

То горе-долу като пропан бутана Дали водорода бумка повече от пропана? За еднакви количества става дума.
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Мисля, че няма човек, на който да не му е ясно, че няма как енергията от генератора да произвежда газа необходим за горенето. Просто уравнението не излиза!На един бъдещ етап (това беше финалното изречение във филмчето) полученият газ може би ще може да се използва за основно гориво.За сега може да се монтират слънчеви батерии на покрива на автомобила, които чрез преобразуване на постояния ток в импулсен с честотата на резонанс на водната молекула (която умишлено премълчаха във филмчето) ще може да се достигне икономия на гориво до 50% и повече. Може да се хване енергията при спирането и да се вкара в схемата за генериране на газ.Въобще има мегдан за развитие на идеята за Брауновия газ.Що се отнася до водородният двигател, там нещата са доста опасни. Затова още не е намерил приложение, защото за разлика от Брауновият газ, водорода е доста нестабилен (разбирай взривоопасен).

Коментар

Друго си е когато е в състава на "Брауновия" газ водорода , нито е в молекулярен вид нито пък е взривоопасен
                        Brava 1.6 16V 103 10/97
                        http://www.aardvark.co.nz/hho.shtml
                        http://www.msnbc.msn.com/id/29899191/

Коментар

KGT написа:
                          Друго си е когато е в състава на "Брауновия" газ водорода , нито е в молекулярен вид нито пък е взривоопасен
                          Аз съм убеден в това. Правил съм опити с чист водород и то с много скромно количество. Взрива бе със силата на изтрел от АК, докато Брауновият газ се пали с лек пукот, наподобяващ паленето на ацетиленова горелка.

Коментар

nikolovvd написа:
                            .....................постояния ток в импулсен с честотата на резонанс на водната молекула .......................
                            Ако се постигне честотата за разпад на водата , хората няма ли да се разпаднат и те , нали сме 80% вода :D .А някой има ли на представа каква е честотата за разпад на водата ?

Коментар

bill72 написа:
                              nikolovvd написа:
                              .....................постояния ток в импулсен с честотата на резонанс на водната молекула .......................
                              Ако се постигне честотата за разпад на водата , хората няма ли да се разпаднат и те , нали сме 80% вода :D .А някой има ли на представа каква е честотата за разпад на водата ?
                              Естествено! В коментираното филмче хората разлагаха водата в магнитно поле с точно тази честота без да пускат ток през нея. Просто внесоха епруветката с вода в магнитното поле и веднага започна отделянето на газа. Запалването на газа показа, че това което излиза не е пара, а газ.Честотата на резонанс е важна, защото ще доведа до намаляване на тока и увеличаване на добива на газ, което е в основата на по-високата ефективност на клетката.

Коментар

резонанса на водата е някъде горе в терахерците. там едно че е трудно да генерираш такава честота и с такава амплитуда, но и имаш загуби в излъчвателя. да не говорим каква част от газа ще са водни пари.веднага ти давам пример - микровълновата е по-неефективна от котлон.и другото - що ще правиш електролиза от фотоволтаици, вместо да натъпчеш ел енергията в батерия. кпд на батерията 60-80% и кпд на ел двигател 80-90%. за сравнение кпд на двигател с вътрешно горене - 30% , електролиза 50% , алтернатор - 80%

Коментар

Working...
                                X