Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата Браунов газ (HHO) и кой има интерес от нея

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съгласен съм само с точка 4. Не са ги измислили, открили са ги. По останабите точки мненията ни се разминават и спора е безмислен. Жив и здрав.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

ebrehu .... Само искам едно да ми обясниш и на останалите във форума Я да видиме сега физиците... Закон за запазване на енергията казвате.. Да Правилно съгласен! Ама има едно НО!Става въпрос за преобразуване! А не за извличане на енергия! Това са две коренно различни неща... ПРИМЕР:един човешки организъм в покой излъчва енергия под формата на топлина около 100W/h (топлината е загуба на енергия) При силна физическа дейност отиваме на около 2-3 кВ/ч ... и така:Отиваш в гората и 1 час сечеш дърва.... изразходваш 2кВ/ч, добавяме още 2 кв/ч за да ги пренесете - общо 4, ако искате и и 5кВ/ч да са общо от енергията, която е запасена в организмът Ви... връщате се у вас с дървата, драсвате им клечката и се греете с тях цял ден.....какво става сега а?! Май сме вложили по-малко и сме получили повече???????? Е ба си майката?! К’во станА ?! Гъзовете си да съдерете от бягане и скачане толкова енергия не можете да отделите колкото е съхранена в дървата отсечени от вас, за да згреете апартамента си независимо каква физическа дейност ще извършвате!.. Съгласни ли сте ?Аз се занимавам с тези неща 3та година. Някои неща може да са много пресилени... но не са измислица....

Коментар

Или по-просто казано,от пръдня боя не става!Или че енергията не се произвежда а само се преобразува от един вид в друг!
        OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

InjStoichev написа:
          ....
          а тия дърва че са "расли" 20 години, изразходвали са за може би килограми хумус и т.н. Първо мнение, а може би не, и то абсолютно, сме я да кажа глупаво. Колко жалко за образованието в България. Ако ставаше толкова лесно, ехеее сега щях да копам минерали на Марс

Коментар

InjStoichev написа:
            ebrehu .... Само искам едно да ми обясниш и на останалите във форума Я да видиме сега физиците... Закон за запазване на енергията казвате.. Да Правилно съгласен! Ама има едно НО!Става въпрос за преобразуване! А не за извличане на енергия! Това са две коренно различни неща... ПРИМЕР:един човешки организъм в покой излъчва енергия под формата на топлина около 100W/h (топлината е загуба на енергия) При силна физическа дейност отиваме на около 2-3 кВ/ч ... и така:Отиваш в гората и 1 час сечеш дърва.... изразходваш 2кВ/ч, добавяме още 2 кв/ч за да ги пренесете - общо 4, ако искате и и 5кВ/ч да са общо от енергията, която е запасена в организмът Ви... връщате се у вас с дървата, драсвате им клечката и се греете с тях цял ден.....какво става сега а?! Май сме вложили по-малко и сме получили повече???????? Е ба си майката?! К’во станА ?! Гъзовете си да съдерете от бягане и скачане толкова енергия не можете да отделите колкото е съхранена в дървата отсечени от вас, за да згреете апартамента си независимо каква физическа дейност ще извършвате!.. Съгласни ли сте ?Аз се занимавам с тези неща 3та година. Някои неща може да са много пресилени... но не са измислица....
            Ти па си инженер колкото дръветата у гората.Такова сравнение като твоето е достойно за предаването на бате Енчо.Айде инженере ,като си толкова вещ у физиката и материята да ми монтираш на моята Марея такова чудо и да видим каква икономия ще даде.Монтираш го,отиваме на дино и тестваме със и без твоето чудо и публикуваме резултатите.Съгласен ли си да обориш физиката?
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Хора спрете да спорите за глупости, физиката не е точна наука. Законите се променят постоянно.Аз искам да ви дам един пример какво би се получило като добавим нещо.Качвате се на един покрив и пускате едно въже до земята, връзват за въжето Х керемиди и вие започвате да дърпате нагоре за да ги качите. Упражнението е доста тежко. Добавяме една макара и упражнението започва да се извършва с лекота.Не ми трябват физични закони...... да усетя, че ми е по леко с макарата. И при двете упражнения крайният резултат е един и същ, но при едното влагаме много по малко

Коментар

Chave, понеже за втори път споменаваш че законите се променят във физиката. Та искам да дадеш пример. По-точно, искам да дадеш пример за променен закон от основните, към които спада и закона за запазване на енергията. Иначе съм съгласен с теб, че човека е много бос със случващото се около нас, но това не променя някой от законите. На макро ниво този закон си работи и то много добре. Примера с макарата ти е погрешен. Енергията необходима за да вдигнеш керемидите с макара и енергията да вдигнеш керемидите една по една, е по-голяма. Анализирай ситуацията и сам ще откриеш защо е така. Променяш и време, и скорост, и маса, и триене. Отделно за да е пълна картината, изчисли колко енергия е отишла за изработката на въжето, макарата и т.н. Ще употребя един цитат -

Коментар

Това за физиката не съм го измислил аз, има хора които се занимават да променят закони.Хайде сега на макро ниво си представи въже дълго 20м което минава през макара, двата края на въжето са на земята. Средата е 10м колкото повече идва при теб от въжето толкова по малко остава от другата страна. В случая като прескочим момента на изравняване на силите и въжето само ще започне да се качва нагоре. Един + при качването на керемидите, въжето го няма в сметката Да вече има триене от макарата..........., но има и нещо друго. Човека който ще дърпа въжето стой в по удобно положение........... а това не влиза във физичните закони. Капиш.Проблема на повечето които се бият в гърдите, че са инженери...... са ограничени от страна на мислене. Това на което са ги учили някога...... в даден момент веднага го използват и не мислят дали няма друга страна

Коментар

Пак гледаш от частна гледна точка. Пренебрегваш доста от факторите в задачата. Удобното положение на тялото променя, само и единствено удобството. Гледаш повърхностно на нещата, тогава твоето мнение е меродавно. Сега си представи макарата тези 20 метра въже, теб и една керемида. За да я вдигнеш няма да ти е необходимо много. Най-вероятно само силата на мускулите на ръцете ти. Сега си представи че са 10 керемиди. Тогава, ще трябва да използваш масата на тялото ти, да промениш захвата, промениш дишането си, за да може да се хранят мускулите ти с огромната работа, в която ги е впрегнал мозъка, и т.н. Сам виждаш, че нещата не са толкова прости. Именно затова съм сложил цитата на Айнщайн. По принцип съм съгласен с теб, обаче като почнеш да разнищваш нещата, те придобиват различни измерения, с много променливи и т.н. Да Физиката не е точна наука, но предимно при сметките. Ако попиташ Synthy, той ще може да ти обясни също какво се изучава в Университета. Има си отделна наука, която смята грешката, която се правиш, най-вече грешката на измерванията. Нещата не са никак прости, човек не е напълно прозрял света в, който живее. Но това не е достатъчно доказателство, че лесно можеш да променяш закони. Именно затова искам от теб да дадеш пример с променен закон. Още повече на основен. Само си помисли, дали някой е променял този закон. Не е граматическа грешка думата "закон", повярвай ми . Ако приемем твоята гледна точка, то няма закон който да работи. Защото за да промениш закон, трябва да промениш още десетки закони покрай него. А това ще доведе буквално до "счупване" на света, в който се намираме. Камъните ще се изстрелват в космоса, времето (нещо което даже не съществува) ще тече, ще спира, ще се връща, около Земята ще летят изгансали Звезди от целят Млечен път, светлината ще носи тъмнина (което също е доста абстрактно понятие). Абе ще даде воля на фантазията на човек. За съжаление, е точно обратното. Сори

Коментар

InjStoichev написа:
                      Заради подобни изречения, НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ дори да ви се отговори.Дайте сега да уточним някои неща. Аз не съм ползвал такава система, защото не ми се отговаря на въпросите.1. Говорим за затворена система - примера с дървата далеч не е такава и НЕ може да служи за сравнение. 2. Какво става с ускорената корозия в цилиндъра? По-високата температура и наличието на вода, води до това? Какво се случва? Имате 3 години опит - отговорете, с подробности!3. Обяснете чисто физически, от къде идва икономията на гориво. Смятам, че ще е полезно на всички.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn Това с дървото беше просто пример, как може да се извлече повече енергия от вложената и е безпорен факт... Никъде не съм казал че е създадена с по-малко или е преобразуване от един вид в друг...... Същото е и с добива на нефт. Енергията си е вложена... дали в дърво дали в нефт или нещо друго и не ме интересува колко време се е влагала и по какъв начин се е намърдала там. Важното е колко е тя и как я получаваш (Това не означава че си я образувал или създал както се спомена по-горе)Температурата не се повишава.... ако се повишаваше температурата значи имаш повече загуби... по-скоро намалява.... За корозия... като караш с пропан бутан знаеш ли колко вода изгаряш? 40 литра втечнени ти минават през двигателя... много повече от колкото в случаят с водород и кислород (1литър вода).... Лошо става само ако има изпарения от основата, тогава ще скапеш двигателя....От какво идва точно икономията не мога да ти отговоря. Някои казват че е от подобреното изгаряне на основното гориво (вкарваш освен високо калоричният водород и чист кислород, който прави изгарянето многократно по-качествено). Недостатък е че с времето кислорода ще предизвика корозия. въпроса е в каква степен и в какъв период. Други твърдят че е в следствие на процес подоен на студен ядрен синтез, на квантово взаимодействие на атоми и какво ли не .... А мен слабо ме вълнува от какво идва икономията...За мен е важно че има такава макар и да е малка, че намалява вредните емисии с около 50 % и че накрая не си изгубил водата която си използвал.... И да добавя.... не претендирам колко голям инженер съм...... И не ме интересува какво заслужавам. Имам право да изкажа мнение точно като вас и го правя... така че си задръжте лошия тон зад зъбките...

Коментар

krasio_79bs Виж сега друже.... Аз такива работи не монтирам на никой... само си ги изследвам... Като искаш има Европейски фирми с патенти и сертификати с гаранция при това... купи си ще ти я монтират и ще ти гарантират дори икономия.... аз не съм нито търговец нито монтажник, за да ти монтирам каквото и да е ... и не оспорвам нищо във физиката.... пак повтарям че не става въпрос за създаване или за преобразуване на енергия, А ЗА ДОБИВАНЕ... нещо май не четете внимателно.... По вашата логика... нефтът се добива като се изразходва повече от колкото ви дава той така ли ? Тогава щеше да е безмислен този добив... от него щеше само да се губи... Вкопчили сте се за тия КПД-та като удавници за сламка....

Коментар

а тия дърва че са "расли" 20 години, изразходвали са за може би килограми хумус и т.н. Първо мнение, а може би не, и то абсолютно, сме я да кажа глупаво. Колко жалко за образованието в България. Ако ставаше толкова лесно, ехеее сега щях да копам минерали на Марс Smile Mupo
                            Абе нефта за 1 час ли се образува.... какво те интересува колко време е било нужно? Ти ли ги тъпка с хумус, ти ли ги полива, ти ли ги осветяваш вместо слънцето? НЕ... Значи ти нищо не си вложил в тях... то си е там и без теб да те има... така че изобщо не те разбирам какво ми говориш

Коментар

ivan_pop написа:
                              Или по-просто казано,от пръдня боя не става!Или че енергията не се произвежда а само се преобразува от един вид в друг!
                              ivan_pop "АЙ Стига бе!?" Е, ти ме открехна за топлата вода.... Благодаря ти искренно за разяснението... :D

Коментар

По тъп спор не съм чел. В последните 2 страници има егати смешните разсъждения. Това с дървата и нефта направо ме разби. Доказва, че докато колегата си е изкарвал инженерството май повечко е купонясвал отколкото чел...
                                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
                                X