Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

преработка на кабелите на ламбд сонда за ламбд.емулатор/реле

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

преработка на кабелите на ламбд сонда за ламбд.емулатор/реле

колеги здравейте, тъй като имам съмнения, че нещо е оплескано при преправката на въпросната букса на ламбда сондата искам да се допитам и до вас прикачам снимка и обяснения към нея :1.значи това което виждаме на снимката е буксата на ламбда сондата от нейната вътрешна страна, горните два кабела който виждаме от другата страна са двата бели кабела (подгревни) тоест те не ни засягат;2.жълтия кабел който виждаме да излиза от буксата, от другата страна е сивия кабел на ламда сондата, този кабел не е прекъснат3.четвъртия кабел който виждаме на буксата(той оригинално е черен, но ние вече го виждаме бял),от другата страна на буксата това е черния кабел на ламбда сондата който мисля че е сигналния й кабел4.на снимката виждаме още един жълт кабел, този жълт кабел е свързан към частта на черния кабел която е останала самотна след прерязването на черния кабел и неговото продължение с белия кабелта въпроса ми е така ли се прави, белия и жълтия кабел които фактически са две отделни продължения на черния кабел на ламда сондата идват на едно реле, където има още два кабела единия е маса(черен), другия е +(син) и двата идват от газовия клапан, прикачам още една снимка да стане по ясно
    Прикачени файлове

това реле е сложено на мястото на ето този емулатор
    Прикачени файлове

Коментар

този емулатор беше махнат защото ми записваше грешка ламбда сонда, а сега с това реле не записва грешки ламда сонда, но записва друга грешка някаква непозната която се маха само след правене на адаптация, не дава да се изтрие; другото което е днес си настроивах газовата с помоща на мултицет; на жълтия кабел който виждаме на релето имаше постоянно +0.26волта, а на белия кабел стойностите се меняха мудно което е нормално(имайки предвид че това всъщност е черния сигнален кабел на ламбда сондата), но после дадох на бензин да видя как ще е и тогава на бензин, на жълтия кабел стойностите подскачаха и намаляваха при подаване на подаване на газ, но същото нещо се наблюдаваше и при белия кабел, та мисля че именно тук става някакво объркване на ЕКУ-то и ми скапва работата на бензин;

Коментар

сега като се позамислих е нормално когато съм на бензин и на двата кабела да се менят напреженията тъй като напрактика двата кабела стават едно цяло и все едно нищо не е пипано на буксата на ламбда сондата, понеже минавайки на бензин на газовия клапан няма ток, а от там и на релето няма ток; сега отивам да направя пак няколко измервания

Коментар

точно така е както съм писал в горния пост; след сега направените измервания ламда сондата на бензин подксача между 0.25 и 0.80 което мисля че е добре;така ситуацията е следната, когато карам на газ към компа се подава сигнал от релето 0.27 волта константен не се променя, това е бедна смес нали така ? лошото е че няма как да го покача този сигнал не се влияе от настройка на газовата, мисля че ако стане 0.5 волта може и да се оправят нещата на бензин ?

Коментар

колеги пак ходих да меря, настроих си газовата с мултицет на 0.65 волта на празен ход и на 0.60 на 3500 оборота това добре, НО дръпнах кабелчето от релето на което има 0.27 волта константни и докато бях на газ го замерих и пак имаше 0.27 волта тоест тези 0.27 не идват от релето а идват от ЕКУ-то ? а кабелът по който идват тези 0.27 волта по принцип е този кабел който е прерязан и в оригинален вид е черен на цвят тоест сигналния на ламбда сондата по който се изпраща сигнал към еку-то

Коментар

Ами колега щом си настроил газовата така че да ти дава добри показания на ламбдата защо пак прекъсваш сигнала и през релето.Свържи я да работи като на бензин и ако наистина си наместил газовата няма да имаш никакви проблеми.

Коментар

така и мисля да направя, но защо на кабела по който уж се изпраща сигнал към еку-то, еку-то изпаща сигнал от 0.27 волта към релето ? просто ще махна масата на релето и то излиза от експлоатация и всичко добива заводски вид

Коментар

Ако махнеш релето ще прецакаш адаптацията.

Коментар

тя беше прецакана от емулатора на дюзите, ама сега се допрецака сега ще върна релето пак да си работи, а като сложа емулатора който ще ми пратиш една диагностика и мисля че вече трябва да се оправи

Коментар

а ето и резултата от настройката след 300 км каране
                      Прикачени файлове

Коментар

Екстра са си свешите какво да им е?

Коментар

просто да се изфукам че са като по книга сега да оправим и работата на бензин и да се успокоя вече :D

Коментар

Working...
                          X