Synthy написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тест на автомобил с HHO (водороден) генератор
Collapse
X
-
Подобрява се горенето заради добавеният кислород (ННО, нал’ тъй) към горивната смес. Това е едно възможно обяснение и отговор на въпроса ти."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Аззззззз, като някой идиот пак да наблегна - УСКОРЕНА КОРОЗИЯ В ГОРИВНАТА КАМЕРА - някакви наблюдения и резултати???Възможно е да има някакъв кяр от цялата работа, поради добавянето на вода и ако се докаже, че има дори 5% полза и не вреди на двг, първи ще поставя това нещо Но този газ наистина не е усвоен и наистина се държи, като интелигентен, затова въпреки че съм скептик по въпроса, бих участвал в експерименти. Това е много интересна среда, с която аз нямам личен опит затова не отричам ефекта. Но пък имам много въпроси на които търся отговори. Затова мога само да кажа браво на колегите, които са правили опити в тази насока. Но още много неща са неясни.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Synthy написа:...повече отдадена енергия от същото количество гориво...Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Synthy написа:Аз да отговоря, може ли? Подобрява горенето, защото добавя известно количество кислород към горивната смес, от там по-пълно изгаряне и повече отдадена енергия от същото количество гориво, в следствие на добавеният кислород, който подобряява горенето, защото горенето се извършва само в кислородна среда, тъй като горенето всъщност е окисление, предизвикано от кислорода, който... и така мога до безкрай Та общо взето затова според мен има такъв ефект.
Коментар
-
Има ли смисъл...Колега, в СО апаратите газа всъщност е СО2. Просто "це-о" се произнася по лесно... и от там следват изводите на хората които ги мързи да четат и да мислят, но съвсем не ги мързи да пишат глупости. СО газа е на практика отровен (блокира възможността на кръвта да се свързва с кислорода и от там дишането). Къде точмо има ЖИВИ хора които заваряват с СО вместо СО2?Вярно ли е, че ННО гори по-бързо от гориво-въздушната смес в ДВГ?И ако да, то къде точно го видяхте допълнителният свободен кислород?И ако все пак сте успели да откраднете кислорода и да вадите чист водород от ауспуха... колко точно е дълъг пламъка отзад? Като на ракета?И последно: Защо според теста в Русенският университет, за който има графики, формули, изброени и цитирани измервателни апаратури с които е проведен, и т.н. ... Резултата е, че пуши повече ?И как в Япония, където всичко освен вълканична лава, цунамита и земетресения се внася от вън (разбирайте няма практически никакви природни ресурси) не са успели да демонстрират ефективна работа на такава клетка?Lancia Lybra 5.20 V.I.S. Automatic
Lancia Lybra SW 1,9JTD
Коментар
-
За приказки под шипковия храст ти трябват само две зайчета. Тук сме много повече така че дай малко храсти .. Кой е казал че водорода гори с тоз "свободния" кислород? Изобщо никой не знае точно кво става когато този газ гори в дизелова смес но всички говорим..Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
kolev написа:Synthy написа:Аз да отговоря, може ли? Подобрява горенето, защото добавя известно количество кислород към горивната смес, от там по-пълно изгаряне и повече отдадена енергия от същото количество гориво, в следствие на добавеният кислород, който подобряява горенето, защото горенето се извършва само в кислородна среда, тъй като горенето всъщност е окисление, предизвикано от кислорода, който... и така мога до безкрай Та общо взето затова според мен има такъв ефект."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:Аз да отговоря, може ли? Подобрява горенето, защото добавя известно количество кислород към горивната смес, от там по-пълно изгаряне и повече отдадена енергия от същото количество гориво, в следствие на добавеният кислород, който подобряява горенето, защото горенето се извършва само в кислородна среда,
Коментар
-
Capo_69 написа:Synthy написа:Аз да отговоря, може ли? Подобрява горенето, защото добавя известно количество кислород към горивната смес, от там по-пълно изгаряне и повече отдадена енергия от същото количество гориво, в следствие на добавеният кислород, който подобряява горенето, защото горенето се извършва само в кислородна среда,Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Колеги,Има ли някакви резултати от последните месеци?Не зная какви са заводските данни за Либра 1,9JTD комби, но при мен редовно се получава 3.9-4.2/100 извънградско с климатик! Колата е с вградена навигация и разхода по борд се слави да е доста точен. Особено на извънградско.При мерене на пълно-пълно е същата работа. Дори не се доверявам на колонката, а наливане с туби!Това е без бълбукатор, без чипове. Сток!На по-нова кола с 1,9JTD сигурно ще го докарам още по-нисък разхода.Даже съм навит на тест. Човека с бълбукатора кара отиване и връщане при включена система, аз се возя до него. После сядам да карам аз, а той се вози до мен, и минаваме същата отсечка, пак отиване и връщане. Аз ще карам без системата.Ако дам разход по-висок от 0.1-0.2 литра спрямо неговия, ще поема всички разноски за път+изгубено време+ще направя софра за 100лв поне!И ще публикувам резултата естествено. Ако има желаещи, моля.Ако има желаещи за кибици - от моя страна няма проблем. И те са добре дошли на софрата.Lancia Lybra 5.20 V.I.S. Automatic
Lancia Lybra SW 1,9JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар