Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тест на автомобил с HHO (водороден) генератор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами навит съм на тоя тест, ама за 100 км.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Колкото е по-дълго разстоянието толкова по-добре. Предложих 15-20 км. за да не се натоварвате от към време и естествено гориво.

Коментар

smbdie написа:
        Здравейте,Имам предложение за сравнение на разхода на гориво със и без HHO газ.Намира се сравнително не натоварена извънградска отсечка (15-20 км.). Тръгва се от точка А със загрял двигател с включен HHO газ, стига се до точка Б и се връща във точка А. Въпреки, че се кара с газ, по време на шофирането се цели максимална икономия (скорост от 80 км. е перфектна, без натоварващи изпреварвания). След това друг шофьор (желателно е да е познат във форума и да е скептично настроен) минава по същия маршрут А->Б->А, като също цели да кара възможно най-икономично, естествено без да ползва HHO. Преди всяко тръгване от точка А се занулява бордовия компютър, а в края се записва средния разход. Естествено не е излишно да има и двама съфорумници на задната седалка за свидетели и за допълнителен товар Според мен по този начин се елиминира до голяма степен пътната обстановка, естествено остават вятъра и човешкия фактор, но те едвали биха направили 20% разлика.Предлагам теста да се извърши с колата на колегата zgabrovski, който да кара с HHO и колегата Danchojn, който спомена, че е скептично настроен.Смятам, че такъв тест би бил сравнително достоверен.
        Пак казвам - на каквато и да е отсечка - имаш ли човек да управлява - забрави за надеждни резултати. Това е валидно ако колата има круиз контрол и се прави на писта.По-главният ми въпрос е - навит ли е колегата, който ги прави тези устройства на обективен тест в контролирана среда - нaчини ще намерим. И ще бъде ли обективен да пuбликува резултатите тук в последствие? Казвам го защото както казах в другата тема - аз тази трева вече я пасах. Купих уж най-доброто ит САЩ устройство и ... И ако колеги от тук вече са си купили такива устройства и се докаже че ефекта е нулев - ще има ли refund? Тъй като разбрах, че колегата е модератор и се ползва с уважението на всички - предполагам че това ще е достойна постъпка.
        Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
        ----------------------------
        Ignorance is a bliss

Коментар

zgabrovski написа:
          Какъв е проблема за 10км? Пълниш резервоара до горе, и пускаме 10 километра в кръг на писта с 40км в час на круиз контрол. После по същия маршрут с включена тази система. Като ни интересува за 100 км - просто ще умножим по 10 резултатите.Отново препратка към предишния ми постинг - ако се докаже, че е измислица - ще има ли refund за излъгалите се и публикация да не се лъжат други?
          Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
          ----------------------------
          Ignorance is a bliss

Коментар

vvvasilev написа:
            smbdie написа:
            Здравейте,Имам предложение за сравнение на разхода на гориво със и без HHO газ.Намира се сравнително не натоварена извънградска отсечка (15-20 км.). Тръгва се от точка А със загрял двигател с включен HHO газ, стига се до точка Б и се връща във точка А. Въпреки, че се кара с газ, по време на шофирането се цели максимална икономия (скорост от 80 км. е перфектна, без натоварващи изпреварвания). След това друг шофьор (желателно е да е познат във форума и да е скептично настроен) минава по същия маршрут А->Б->А, като също цели да кара възможно най-икономично, естествено без да ползва HHO. Преди всяко тръгване от точка А се занулява бордовия компютър, а в края се записва средния разход. Естествено не е излишно да има и двама съфорумници на задната седалка за свидетели и за допълнителен товар Според мен по този начин се елиминира до голяма степен пътната обстановка, естествено остават вятъра и човешкия фактор, но те едвали биха направили 20% разлика.Предлагам теста да се извърши с колата на колегата zgabrovski, който да кара с HHO и колегата Danchojn, който спомена, че е скептично настроен.Смятам, че такъв тест би бил сравнително достоверен.
            Пак казвам - на каквато и да е отсечка - имаш ли човек да управлява - забрави за надеждни резултати. Това е валидно ако колата има круиз контрол и се прави на писта.По-главният ми въпрос е - навит ли е колегата, който ги прави тези устройства на обективен тест в контролирана среда - нaчини ще намерим. И ще бъде ли обективен да пuбликува резултатите тук в последствие? Казвам го защото както казах в другата тема - аз тази трева вече я пасах. Купих уж най-доброто ит САЩ устройство и ... И ако колеги от тук вече са си купили такива устройства и се докаже че ефекта е нулев - ще има ли refund? Тъй като разбрах, че колегата е модератор и се ползва с уважението на всички - предполагам че това ще е достойна постъпка.
            vvvasilev, разбира се, че с теста който предлагам няма да се получат лабораторни резултати, но и отклонения от 20 и повече процента не би следвало да има при каквито и да е условия. Целта е всеки от уастниците да даде максималното от себе си за да кара икономично и да следи другия да не злоупотребява. Скептика ще цели да кара възможно най-икономично за да се окаже прав, а оптимиста да докаже, че постига икономия чрез HHO. Така би следвало отклоненията да са минимални, като не се претендира за лабораторен резултат.Благодаря на zgabrovski, че е съгласен с предложения от мен тест. Сега е необходимо да се намери и скептик, който желае да участва в теста.

Коментар

Аз бих присъствал, но тестването на празен ход не е за пренебрегване. По-точно ще е. Или пък наистина автомобил с автопилот. Аз обаче само да вметна - четох тук и там, не знам колко е истина, но водородната корозия е нещо страшно. Да не хвърлите мотора
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                Аз бих присъствал, но тестването на празен ход не е за пренебрегване. По-точно ще е. Или пък наистина автомобил с автопилот. Аз обаче само да вметна - четох тук и там, не знам колко е истина, но водородната корозия е нещо страшно. Да не хвърлите мотора
                Колегата zgabrovski каза, че също е съгласен. Остава да се разберете помежду си за удобен за вас ден и да проведете теста. Няма лошо да се направи и теста на празен ход. Колкото повече тестове, толкова по убедителни ще са резултатите.Поздрави и на двама ви Чакаме резултати

Коментар

Разчистих темата от мненията извън темата (който се интересува от тях, да ги търси в Премахнати теми).Моля преди да пишете тук, погледнете заглавието и преценете дали мнението ви е по темата и дали е в съответствие с правилата на форума. Това се отнася за всички пишещи тук, независимо от техния статут във форума.
                  ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Колеги, ето и последните ми резултати:200 километра за вчера и днес до работата.От тях- около 70 между Банкя и София, останалите 130 - градско в София.Допълних 13,8 литра до капачката.

Коментар

zgabrovski написа:
                      Габровски, не е ли време да похарчиш малко от, спечелените с пот на челото, пари за един истински тест тук например http://www.technotest.bg/bg/company.html . И не го третирай като реклама, фирмата е държавна. Това е тест, не разни гаражни пионерски опитчета. Фирмата е сертифицирана да прави това и е регистрирана по TUV.

Коментар

zgabrovski написа:
                        Колеги, ето и последните ми резултати:200 километра за вчера и днес до работата.От тях- около 70 между Банкя и София, останалите 130 - градско в София.Допълних 13,8 литра до капачката.
                        Alfa Romeo - 159 - 159 - 1.9 JTDM (150 Hp)Разход (в града) - 8.1 л./100 км.Разход (извън града) - 4.8 л./100 км.Нека пресметнем нужния разход зададен от производителя. Извънградско: 4,8/100*70 = 3.36 литраГрадско: 8,1/100*130 = 10.53 литраОбщо: 13.89 литраТочността на измерване на бензиностанцията е 0.5%Резултатът е -0.65% под разхода зададен от производителя.Ако приемем, че икономията от 0.65% е в следствие на HHO системата, ще е необходимо да изминем повече от 440 000км. за да откупим системата и след това да излезем на печалба. (при цена на дизела от 2.50лв., HHO система за 500лв. и същия стил на каране)Математиката била забавна! Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Коментар

smbdie написа:
                          zgabrovski написа:
                          Alfa Romeo - 159 - 159 - 1.9 JTDM (150 Hp)Разход (в града) - 8.1 л./100 км.Разход (извън града) - 4.8 л./100 км.Нека пресметнем нужния разход зададен от производителя. Извънградско: 4,8/100*70 = 3.36 литраГрадско: 8,1/100*130 = 10.53 литраОбщо: 13.89 литра
                          Евалла, машалла, ашколсун, аферим!

Коментар

Момчета, не споря с вас. За това и съобщавам какво се получава!Също така ще ви кажа че карам тази кола по този маршрут вече 3-та година и за момента такива разходи не съм имал!Обикновено разхода ми е между 8,5-10/100 по същия маршрут!Вашите коли дават ли каталожните си разходи?

Коментар

zgabrovski написа:
                              Момчета, не споря с вас. За това и съобщавам какво се получава!Също така ще ви кажа че карам тази кола по този маршрут вече 3-та година и за момента такива разходи не съм имал!Обикновено разхода ми е между 8,5-10/100 по същия маршрут!Вашите коли дават ли каталожните си разходи?
                              Както може да гори повече, така може и по малко. Зависи от карането. Ето пример - http://vbox7.com/play:e2906eecАз лично съм постигал разход на извънградско от 32км. за 1 литър., което е малко повече от 3/100. Разхода ми според производителя е 4/100 извънградско и по бордови компютър обикновенно се въртя около него. (Punto mk2 1.9 jtd 80hp.)

Коментар

газовия раздел вече заприлича на вс телешоп. някакви легенди за незнам какви си тестове. излагате се момчета и с тия "водородни уредби" в заглавието на раздела. ше ни се смеят всички набори за едните лични интереси на някой.

Коментар

Working...
                                X