Ами навит съм на тоя тест, ама за 100 км.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тест на автомобил с HHO (водороден) генератор
Collapse
X
-
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
smbdie написа:Здравейте,Имам предложение за сравнение на разхода на гориво със и без HHO газ.Намира се сравнително не натоварена извънградска отсечка (15-20 км.). Тръгва се от точка А със загрял двигател с включен HHO газ, стига се до точка Б и се връща във точка А. Въпреки, че се кара с газ, по време на шофирането се цели максимална икономия (скорост от 80 км. е перфектна, без натоварващи изпреварвания). След това друг шофьор (желателно е да е познат във форума и да е скептично настроен) минава по същия маршрут А->Б->А, като също цели да кара възможно най-икономично, естествено без да ползва HHO. Преди всяко тръгване от точка А се занулява бордовия компютър, а в края се записва средния разход. Естествено не е излишно да има и двама съфорумници на задната седалка за свидетели и за допълнителен товар Според мен по този начин се елиминира до голяма степен пътната обстановка, естествено остават вятъра и човешкия фактор, но те едвали биха направили 20% разлика.Предлагам теста да се извърши с колата на колегата zgabrovski, който да кара с HHO и колегата Danchojn, който спомена, че е скептично настроен.Смятам, че такъв тест би бил сравнително достоверен.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
zgabrovski написа:Ами навит съм на тоя тест, ама за 100 км.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
vvvasilev написа:smbdie написа:Здравейте,Имам предложение за сравнение на разхода на гориво със и без HHO газ.Намира се сравнително не натоварена извънградска отсечка (15-20 км.). Тръгва се от точка А със загрял двигател с включен HHO газ, стига се до точка Б и се връща във точка А. Въпреки, че се кара с газ, по време на шофирането се цели максимална икономия (скорост от 80 км. е перфектна, без натоварващи изпреварвания). След това друг шофьор (желателно е да е познат във форума и да е скептично настроен) минава по същия маршрут А->Б->А, като също цели да кара възможно най-икономично, естествено без да ползва HHO. Преди всяко тръгване от точка А се занулява бордовия компютър, а в края се записва средния разход. Естествено не е излишно да има и двама съфорумници на задната седалка за свидетели и за допълнителен товар Според мен по този начин се елиминира до голяма степен пътната обстановка, естествено остават вятъра и човешкия фактор, но те едвали биха направили 20% разлика.Предлагам теста да се извърши с колата на колегата zgabrovski, който да кара с HHO и колегата Danchojn, който спомена, че е скептично настроен.Смятам, че такъв тест би бил сравнително достоверен.
Коментар
-
Danchojn написа:Аз бих присъствал, но тестването на празен ход не е за пренебрегване. По-точно ще е. Или пък наистина автомобил с автопилот. Аз обаче само да вметна - четох тук и там, не знам колко е истина, но водородната корозия е нещо страшно. Да не хвърлите мотора
Коментар
-
Разчистих темата от мненията извън темата (който се интересува от тях, да ги търси в Премахнати теми).Моля преди да пишете тук, погледнете заглавието и преценете дали мнението ви е по темата и дали е в съответствие с правилата на форума. Това се отнася за всички пишещи тук, независимо от техния статут във форума.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Колеги, ето и последните ми резултати:200 километра за вчера и днес до работата.От тях- около 70 между Банкя и София, останалите 130 - градско в София.Допълних 13,8 литра до капачката.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Коментар
-
zgabrovski написа:Ами навит съм на тоя тест, ама за 100 км.
Коментар
-
zgabrovski написа:Колеги, ето и последните ми резултати:200 километра за вчера и днес до работата.От тях- около 70 между Банкя и София, останалите 130 - градско в София.Допълних 13,8 литра до капачката.
Коментар
-
smbdie написа:zgabrovski написа:Колеги, ето и последните ми резултати:200 километра за вчера и днес до работата.От тях- около 70 между Банкя и София, останалите 130 - градско в София.Допълних 13,8 литра до капачката.
Коментар
-
Момчета, не споря с вас. За това и съобщавам какво се получава!Също така ще ви кажа че карам тази кола по този маршрут вече 3-та година и за момента такива разходи не съм имал!Обикновено разхода ми е между 8,5-10/100 по същия маршрут!Вашите коли дават ли каталожните си разходи?Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Коментар
-
zgabrovski написа:Момчета, не споря с вас. За това и съобщавам какво се получава!Също така ще ви кажа че карам тази кола по този маршрут вече 3-та година и за момента такива разходи не съм имал!Обикновено разхода ми е между 8,5-10/100 по същия маршрут!Вашите коли дават ли каталожните си разходи?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар