Здравейте, имам въпрос свързан с ЕКУ-то на Бравото (1,6 16v 2000г.).Компютъра е модел F49 и четох, че има проблем с него при слагането на Газов Инжекцион.В какво точно се състои този проблем?Четох доста из форума, но ненамерих решение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно ЕКУ на Браво 49F
Collapse
X
-
Не, колега, не пише. Ще бъде интересно за всички, които имат автомобили с такъв комп да разберат според мен няколко неща: 1. Изобщо ли не може да се монтира ГИ ?, 2. Ако се монтира, веднага ли се проявява проблема (и в какво се състои той) или след време (и от какво зависи това)?, 3. Има ли решение все пак ако някой недобросъвестен майстор-газаджия, въпреки лошото оборудване ( f 49) ти е направил монтаж на ГИ?
Коментар
-
Може би най-проблемното ЕКУ за газ. Иска много точна настройка на картата на газовия компютър, каквато (почти) никой не прави даже да има желание. Имаше даже предложение от някакъв италянец, дето се води за вездесъщ по газовите, да се смени колектора(с датчиците по него) с метален и да се сложи обикновенна газова. Всичко това, защото от неточна настройка се обърква адаптацията и трябва да се рестартира. При това ЕКУ доколкото разбрах също може да се случи и от некачествен бензин. Като цяло е много капризно. Мисля че някои колеги се бориха с това и може и да са пооправили нещата.
Коментар
-
alkatraz21 в тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=90 казваш " Слави, моята кола е с такъв комп и ГИ. От март месец до сега нямам никакви проблеми. За това ми става интересно как този F 49 прави поразии всякакви и то при фиати с монтиран ГИ. На какво да вярвам ми кажи, като колата си работи перфектно. " Та има ли проблеми компа или някой си "оставя ръцете " като му настройва ГИ ?
Коментар
-
Колегата, който беше отворил тема, сменя колектора. След това слага обикновена газова. Не беше слагал емулатори по спомен...оттам светва чека и компа не се адаптира.Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
Колега KGT, в онази тема не ми стана ясно защо е проблемен този F 49. Имахме малки закачки с колегите, но надявам се, че не приемат нещата прекалено лично. Аз не мога да разбера как нещо, което е проблемно и се отрича (въпросния F 49), при едни да работи добре, при други да прави проблеми. При мен работи без проблеми, при колегата SOK1 също, при други е проблем...Къде е истината. Ако някой може да ме убеди, че от тоя комп нищо не става...ей богу ще взема да сменя колата. Не, тук малко преиграх...няма да е сменям. Дано с тези коментари не накараме колегата, пуснал темата, да смени марката :D автомобил.
Коментар
-
Колега,това ЕКУ е капризно,но не значи,че не може да се сложи ГИ на него.Важно е ГИ да е добър, да бъде монтиран и настроен качествено. С оглед на това,че тази кола е с OBD куплунг за диагностика,то ти препоръчвам да си вземеш ГИ, който се връзва към OBD и чете живи данни от ЕКУ-то на колата.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
alkatraz21 написа:Явно всичко си опира до качествен монтаж и настройка. Колега, избери си някой читав газаджия и слагай газовата система, че на тоя бензин не се издържа повече. Поздрави на всички.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Така е, но да се уцели подходящата си е голям късмет. На днешно време само "еднодневки" се правят. Всичко, което се произвежда е с такова ниско качество, че...май нищо не се прави, както трябва. А договорката с майстора е добър подход, браво. Аз щях да си трая, каквото ми предложат-това ще е. Не премислям нещата от всички страни като имам мерак за нещо. Искам го и това е. Щура работа.
Коментар
-
Благодаря за съветите.Смятам, че предложението на колегата dudulia е едно логично решение, но кои ECU на ГИ предлагани на нашия пазар са с такива функции.dudulia написа:Колега,това ЕКУ е капризно,но не значи,че не може да се сложи ГИ на него.Важно е ГИ да е добър, да бъде монтиран и настроен качествено. С оглед на това,че тази кола е с OBD куплунг за диагностика,то ти препоръчвам да си вземеш ГИ, който се връзва към OBD и чете живи данни от ЕКУ-то на колата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар