Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на газ-Фиат 1.4 12V ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Mitan написа:
    Хайде и аз да попитам- автомобила е Фиат Стило, 2001 год. 1,2, 16 кл.Газов инжекцион Ланди.Разход на извънградско- 7,5- 8 л. при скорост около 100 км/ч. градско- разход около 10,5-11 л.Това нормално ли е /че на мен много ми се види /.
    Разбира се,че е нормален разхода за този малък мотор.Може да ти се намали софтуерно още,но ще стане мудна доста.Карай и си свиркай.И се моли да не вдигат цената над 1,30 за литър.
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

kalin555 написа:
      Ами на колегата със Стилото дали му е много или малко разхода незнам - той трябва да си каже все пак той си налива горивото и той плаща. Ама ми е интересно колко трябва да ви горят колите и то на газ , че да кажете че е малко може би 5 на 100 ? . Разхода на газ е поне с 10 % над това което на бензин. И естествено зависи от стила на каране . Не виждам какво има да му се мисли . Навремето имах Брава 1.4 беше само на бензин и си гореше 11- 12 градско и 6 - 6.5 извън и то без настъпване. Направете си сметка колко трябва да гори на газ. Друг е въпроса че тая кола (1,4 12 V ) гори колкото повечето коли с 1,6 мотори а вървежа е далеч назад.
      Абсолютно вярно.
      Fiat 1.4 12V
      Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
      Да си втори значи да си първи сред загубилите.
      Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Ами за съжаление е вярно . Интересното е че този въпросен мотор 1,4 е много приятен за каране особено в града с въртящия си момент в ниски обороти ама ми е чудно защо е такъв разхода му даже на бензин. Навремето баща ми имаше Ритмо с 1,5 мотора и беше по буйно от Бравата 1,4 ама гореше по-малко хем е с един тъп карбуратор. А и май че Типотата 1,4 също са по- икономични . Така или инъче ми харесва тая кола и все съм искал такава, но заради тия разходи на гориво и проблемите с разпределителни валове и не много ефтината подръжка стигнах до извода , че с тая кола единственно спестявам високия данък МПС. Затова и я продадох , а беше перфектна и мисля че още си я кара тоя дето я взе. За сравнение в момента баща ми кара Крома 2.0 16 V и подръжката е на същите пари да не говорим за другите предимства и интересното е че 140 -те кончета хапват около 14 литра газ в града и около 9 / 100 извън града при скорост 100-110 с 5 човека и климатик, което май е колкото 1,4 ?. Все повече съм ЗА големия мотор....
        не подценявайте италианските коли
        Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

rudiem написа:
          Ако газаджията е настроил добре уредбата и ако изпарителя е нов, разхода би трябвало поне в началото да е съизмерим с този на бензин. Но явно както казваш мастора май си е спестил емулатора на ламбда сондата, за да се наблюдава замисляне на бензин след като си карал на газ. Това се получаваше и при мен.
          Вече всичко е наред и грам не съжалявам за газовата, истината е че на бензин ми е стигала към 13 градско, но изобщо не я жаля, а и не обръщах много внимание по подръжката - само сипвам и карам. Незнам от настройките на газаджията или защото смених термостат, свещи, кабели и филтри, но след засичане само градско ми е към 10, както казах карам я с доста стъпка, пак си е пъргавичка, но както някой ми беше казал след 100 се усеща ... там е по-мудна, а това за горенето ... за мен е нормален разхода, дори 13/14 пак бих казал че е поносимо, който не му харесва да си вземе някой 20 годишен сивик както направи съседа ми и да ми разправя как му горяло 5-6 градско, ама как аз зареждам един път в седмицата и минавам 300-400 км, а той само до работа ми виси всяка сутрин по колонките ... както и да е отплеснах се.
          Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
          Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

svetli4a написа:
            rudiem написа:
            Ако газаджията е настроил добре уредбата и ако изпарителя е нов, разхода би трябвало поне в началото да е съизмерим с този на бензин. Но явно както казваш мастора май си е спестил емулатора на ламбда сондата, за да се наблюдава замисляне на бензин след като си карал на газ. Това се получаваше и при мен.
            Вече всичко е наред и грам не съжалявам за газовата, истината е че на бензин ми е стигала към 13 градско, но изобщо не я жаля, а и не обръщах много внимание по подръжката - само сипвам и карам. Незнам от настройките на газаджията или защото смених термостат, свещи, кабели и филтри, но след засичане само градско ми е към 10, както казах карам я с доста стъпка, пак си е пъргавичка, но както някой ми беше казал след 100 се усеща ... там е по-мудна, а това за горенето ... за мен е нормален разхода, дори 13/14 пак бих казал че е поносимо, който не му харесва да си вземе някой 20 годишен сивик както направи съседа ми и да ми разправя как му горяло 5-6 градско, ама как аз зареждам един път в седмицата и минавам 300-400 км, а той само до работа ми виси всяка сутрин по колонките ... както и да е отплеснах се.
            Колега , такива като твоят комшия знаеш ли как ги лекувам . Заявявам , че искам да ме закара до Италия и да ме върне обратно , като разхода му го заплащам и му осигурявам спане и храна . Мигом почват да мънкат нещо...
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

kalin555 написа:
              Ами за съжаление е вярно . Интересното е че този въпросен мотор 1,4 е много приятен за каране особено в града с въртящия си момент в ниски обороти ама ми е чудно защо е такъв разхода му даже на бензин. Навремето баща ми имаше Ритмо с 1,5 мотора и беше по буйно от Бравата 1,4 ама гореше по-малко хем е с един тъп карбуратор. А и май че Типотата 1,4 също са по- икономични . Така или инъче ми харесва тая кола и все съм искал такава, но заради тия разходи на гориво и проблемите с разпределителни валове и не много ефтината подръжка стигнах до извода , че с тая кола единственно спестявам високия данък МПС. Затова и я продадох , а беше перфектна и мисля че още си я кара тоя дето я взе. За сравнение в момента баща ми кара Крома 2.0 16 V и подръжката е на същите пари да не говорим за другите предимства и интересното е че 140 -те кончета хапват около 14 литра газ в града и около 9 / 100 извън града при скорост 100-110 с 5 човека и климатик, което май е колкото 1,4 ?. Все повече съм ЗА големия мотор....
              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

12,5 литра газ на 100 км софийско градско добре ли е като разход за 1.4 12V?Това сега лятото без никакво настъпване,превключване на скоростите около 2000 оборота,без включен климатик.Това ми е разхода в момента.
                Fiat 1.4 12V

Коментар

ми добре е колега, аз толкова имам градско във Варна, ама аз настъпвам здраво и не я жаля....
                  Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!

Коментар

Ама на мен ми го дава при мооооого пенсионерско каране-с нов филтър съм,нова газова и скоро минах дореглаж на изпарителя.Мисля да сложа Brisk Silver свещи-много хора са доволни на газ от тях и не са скъпи(4-5 лв е бройката)
                    Fiat 1.4 12V

Коментар

Относно тия свещи на Бриск и аз чух добри впечатления от 1-2 мои познати и ще се радвам да споделите впечатление. Мисля и аз по някое време да си слагам все пак не са скъпи и мога да си позволя да пробвам. Така и така моите са за смяна -на над 40 хил км.
                      не подценявайте италианските коли
                      Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

колега и прекаленото пенсионерско не е добре... истината е някъде по средата!Аз лично имах 14-15 разход, но след смяна на свещите ми падна на 12,5. Сложих Денсо двуполюсни, по каталог за бравата и съм много доволен!
                        Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!

Коментар

Като сложа Силвър Бриск ще споделя впечатленията си тук.Чувам само добри отзиви за тях,особено на газ(дават ги,че са за газ по каталог).Сега съм с едни EYQUEM и не съм много сигурен в тях нищо,че са на няма и 7000 км.,все пак са от Евро 07 Откъде мога да си взема Силвър Бриска с най-малък риск да попадна на ментета?В "МКомплект 33" дали са сигурни например?
                          Fiat 1.4 12V

Коментар

Прочетох много теми за разхода на 1.4 и доскоро си мислех,че моето "Браво" е змей,а то било страшно икономично.Карам на газ и гори около 8,6-9 градско,а на дълго с пуснат климатик варира между 7.7-8 л.За мен съм направила извод от къде НЕ трябва да слагам газ и къде ДА.С "пенсионерско" каране успях да сляза на 7.3 л.На бензин не съм я карала много и не е засичана с точност.

Коментар

Working...
                            X