Mitan написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на газ-Фиат 1.4 12V ?
Collapse
X
-
kalin555 написа:Ами на колегата със Стилото дали му е много или малко разхода незнам - той трябва да си каже все пак той си налива горивото и той плаща. Ама ми е интересно колко трябва да ви горят колите и то на газ , че да кажете че е малко може би 5 на 100 ? . Разхода на газ е поне с 10 % над това което на бензин. И естествено зависи от стила на каране . Не виждам какво има да му се мисли . Навремето имах Брава 1.4 беше само на бензин и си гореше 11- 12 градско и 6 - 6.5 извън и то без настъпване. Направете си сметка колко трябва да гори на газ. Друг е въпроса че тая кола (1,4 12 V ) гори колкото повечето коли с 1,6 мотори а вървежа е далеч назад.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
Ами за съжаление е вярно . Интересното е че този въпросен мотор 1,4 е много приятен за каране особено в града с въртящия си момент в ниски обороти ама ми е чудно защо е такъв разхода му даже на бензин. Навремето баща ми имаше Ритмо с 1,5 мотора и беше по буйно от Бравата 1,4 ама гореше по-малко хем е с един тъп карбуратор. А и май че Типотата 1,4 също са по- икономични . Така или инъче ми харесва тая кола и все съм искал такава, но заради тия разходи на гориво и проблемите с разпределителни валове и не много ефтината подръжка стигнах до извода , че с тая кола единственно спестявам високия данък МПС. Затова и я продадох , а беше перфектна и мисля че още си я кара тоя дето я взе. За сравнение в момента баща ми кара Крома 2.0 16 V и подръжката е на същите пари да не говорим за другите предимства и интересното е че 140 -те кончета хапват около 14 литра газ в града и около 9 / 100 извън града при скорост 100-110 с 5 човека и климатик, което май е колкото 1,4 ?. Все повече съм ЗА големия мотор....не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
rudiem написа:Ако газаджията е настроил добре уредбата и ако изпарителя е нов, разхода би трябвало поне в началото да е съизмерим с този на бензин. Но явно както казваш мастора май си е спестил емулатора на ламбда сондата, за да се наблюдава замисляне на бензин след като си карал на газ. Това се получаваше и при мен.Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
-
svetli4a написа:rudiem написа:Ако газаджията е настроил добре уредбата и ако изпарителя е нов, разхода би трябвало поне в началото да е съизмерим с този на бензин. Но явно както казваш мастора май си е спестил емулатора на ламбда сондата, за да се наблюдава замисляне на бензин след като си карал на газ. Това се получаваше и при мен.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
kalin555 написа:Ами за съжаление е вярно . Интересното е че този въпросен мотор 1,4 е много приятен за каране особено в града с въртящия си момент в ниски обороти ама ми е чудно защо е такъв разхода му даже на бензин. Навремето баща ми имаше Ритмо с 1,5 мотора и беше по буйно от Бравата 1,4 ама гореше по-малко хем е с един тъп карбуратор. А и май че Типотата 1,4 също са по- икономични . Така или инъче ми харесва тая кола и все съм искал такава, но заради тия разходи на гориво и проблемите с разпределителни валове и не много ефтината подръжка стигнах до извода , че с тая кола единственно спестявам високия данък МПС. Затова и я продадох , а беше перфектна и мисля че още си я кара тоя дето я взе. За сравнение в момента баща ми кара Крома 2.0 16 V и подръжката е на същите пари да не говорим за другите предимства и интересното е че 140 -те кончета хапват около 14 литра газ в града и около 9 / 100 извън града при скорост 100-110 с 5 човека и климатик, което май е колкото 1,4 ?. Все повече съм ЗА големия мотор....FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
12,5 литра газ на 100 км софийско градско добре ли е като разход за 1.4 12V?Това сега лятото без никакво настъпване,превключване на скоростите около 2000 оборота,без включен климатик.Това ми е разхода в момента.Fiat 1.4 12V
Коментар
-
Ама на мен ми го дава при мооооого пенсионерско каране-с нов филтър съм,нова газова и скоро минах дореглаж на изпарителя.Мисля да сложа Brisk Silver свещи-много хора са доволни на газ от тях и не са скъпи(4-5 лв е бройката)Fiat 1.4 12V
Коментар
-
Относно тия свещи на Бриск и аз чух добри впечатления от 1-2 мои познати и ще се радвам да споделите впечатление. Мисля и аз по някое време да си слагам все пак не са скъпи и мога да си позволя да пробвам. Така и така моите са за смяна -на над 40 хил км.не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
Като сложа Силвър Бриск ще споделя впечатленията си тук.Чувам само добри отзиви за тях,особено на газ(дават ги,че са за газ по каталог).Сега съм с едни EYQUEM и не съм много сигурен в тях нищо,че са на няма и 7000 км.,все пак са от Евро 07 Откъде мога да си взема Силвър Бриска с най-малък риск да попадна на ментета?В "МКомплект 33" дали са сигурни например?Fiat 1.4 12V
Коментар
-
Прочетох много теми за разхода на 1.4 и доскоро си мислех,че моето "Браво" е змей,а то било страшно икономично.Карам на газ и гори около 8,6-9 градско,а на дълго с пуснат климатик варира между 7.7-8 л.За мен съм направила извод от къде НЕ трябва да слагам газ и къде ДА.С "пенсионерско" каране успях да сляза на 7.3 л.На бензин не съм я карала много и не е засичана с точност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар