Колеги,колко трябва да е нормалният разход на газ на този мотор.Аз нещо не мога да разбера.Газовата ми е от месец и още не мога да схвана как да я засека коректно.Един път дава към 18-20 друг път към 12.Или аз нещо бъркам или нещо не е в час по нашите мили родни газостанции.Как може да се засече най-правилно разхода на газ и какъв трябва да е лято/зима и градско/междуградско.Иначе газовата ми е Ловато нова и казаха да ходя да я донастроят след 500-600 км.Слагах я при Павката и Лъчо в Княжево и засега съм много доволен-колата работи по-гладко,отколкото на бензин.Има емулатор на ламбдата и дюзата,че още на другия ден спря да пали на бензин и реших вместо рестарт на компютъра да сложа емулатор.А дали това е по-добрият вариант?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на газ-Фиат 1.4 12V ?
Collapse
X
-
Здравей колега ,Ще споделя моят опит от този мотор на газ.Колата я взех с изпарител на 3 години и след настройка ми гореше при икономично шофиране в града лятото 12-13/100,а извън 8,5-9,5 при 120 макс. скорост.Зимата я карам в града на малки разстояния и практически недозагряла,тогава ми дава 15-16/100.Ходих при познат газаджия и ми каза,че моят изпорител ОМВЛ е добър за този мотор и не е за ремонт или смяна(бях си наумил да слагам ново ловато).Освен това каза,че по негови наблюдения и с ловатото този мотор си гори горе-долу толкова.Забелязал съм,че като заредя на една газстанция ми гори най-много.Тук сигурно ще се появят и колеги с фантастични разходи от сорта 8-10 градско,но аз не можах да го смъкна по-малко от стойностите по-горе.Тук вмятам,че съм с нов термостат,въздушен филтър и имам само емулатор на сондата.Вала ми е добре .А... и съм с нов термодатчик щото моят ми правеше големи поразии,но това го има в друга тема.Ами това от мен за сега.Успех!Fiat Brava 1.2,16в
-
mitkosoft написа:колега бях с БРЦ сложих турски ХЕДЕФ настроих я с мултицет и сега извънградско гори 8-5 сас скорост 100 и 10 със 120-130 а в града в Сливен 10 , в София 12-13Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Здравейте колеги с мотор 1.4 12
От ноември 2010 съм с АГУ турски вариант без емулатори само с реле който рестартира компютъра да не трупа грешки и за сега съм доволен. Веднъж само съм засичал извънградско по маршрута София - Хасково и ми даде невероятните за мен 7,5. Бързам да уточня че съм шофирал без резки изпреварвания и крачето на ,газта от 90 до 100 км/ч не повече. Другото интересно е че малко преди да сложа АГУ смених и целия мотор заради износен разпределителен вал и успях да си намеря по-новата година мотор 1.4 12 V мисля че е 1999 на който фабрично му дават 7,5 извънградско бензин. Иначе градско все още не съм тъй като шофирам много рядко в града. Зареждам на ЕКО и от време на време Лукойл.Кара водно кололо
Fiat Bravo SX 1,4 12 V LPG 8,6/100
Коментар
-
Термостата ми е сменен,добре работи оборотите са добри,само дето не знам този емълатор на дюзата и сондата какви стойности блъска,защото като мина на бензин и работи като трактор "Беларус" .Мисля си,че явно той дава някакви стойност,компютъра ги запомня и после когато карам на бензин пердаши по тях известно време.Т.е. един вид се е адаптирал грешно.Дали говоря глупости или не....И именно това дали може да повлияе на вървежа и на газ?И как е най-точният метод за засичане на разхода на газ?Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
valentino321 написа:Термостата ми е сменен,добре работи оборотите са добри,само дето не знам този емълатор на дюзата и сондата какви стойности блъска,защото като мина на бензин и работи като трактор "Беларус" .Мисля си,че явно той дава някакви стойност,компютъра ги запомня и после когато карам на бензин пердаши по тях известно време.Т.е. един вид се е адаптирал грешно.Дали говоря глупости или не....И именно това дали може да повлияе на вървежа и на газ?И как е най-точният метод за засичане на разхода на газ?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:valentino321 написа:Термостата ми е сменен,добре работи оборотите са добри,само дето не знам този емълатор на дюзата и сондата какви стойности блъска,защото като мина на бензин и работи като трактор "Беларус" .Мисля си,че явно той дава някакви стойност,компютъра ги запомня и после когато карам на бензин пердаши по тях известно време.Т.е. един вид се е адаптирал грешно.Дали говоря глупости или не....И именно това дали може да повлияе на вървежа и на газ?И как е най-точният метод за засичане на разхода на газ?Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Колега аз за това уточних "пълно-пълно и то извън градско" но както и да е .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
-
Колеги,страшни сте покрай Фиата станах донякъде да разбирам от коли то неволята учи беше казал някой.Другото което най-ми е помогнало досега е форума,именно и затова всеки ден съм в него,откакто имам колата.Обаче за първи път карам кола на газ и затова питам като първолак :D Другото което ме притеснява е,че сега като е малко по-топло си паля и карам само на газ,а бензина си пада независимо,че не го използвам като гориво.Не пада с много,ама си се усеща примерно веднъж на 2-3 седмици сипвам за десетина лева,защото помпата не ми е направена да спира когато съм на газ и ще ми изгори,ако няма бензин в резервоара.Обаче явно има теч отнякъде,дали не е пикаеща дюза,ама когато съм на газ тя по принцип не би трябвало да работи.Дали ако е пикаеща би могла да не затваря напълно и да пропуска и когато съм на газ или да търся теч другаде и къде би могло да има теч,не мирише на бензин поне вътре в купето,когато карам.Fiat 1.4 12V
Коментар
-
batproho написа:Колега аз за това уточних "пълно-пълно и то извън градско" но както и да е .Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
valentino321 написа:Колеги,страшни сте покрай Фиата станах донякъде да разбирам от коли то неволята учи беше казал някой.Другото което най-ми е помогнало досега е форума,именно и затова всеки ден съм в него,откакто имам колата.Обаче за първи път карам кола на газ и затова питам като първолак :D Другото което ме притеснява е,че сега като е малко по-топло си паля и карам само на газ,а бензина си пада независимо,че не го използвам като гориво.Не пада с много,ама си се усеща примерно веднъж на 2-3 седмици сипвам за десетина лева,защото помпата не ми е направена да спира когато съм на газ и ще ми изгори,ако няма бензин в резервоара.Обаче явно има теч отнякъде,дали не е пикаеща дюза,ама когато съм на газ тя по принцип не би трябвало да работи.Дали ако е пикаеща би могла да не затваря напълно и да пропуска и когато съм на газ или да търся теч другаде и къде би могло да има теч,не мирише на бензин поне вътре в купето,когато карам.Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Не се правело така,защото щяла да изгори по-бързо.А така или иначе си циркулирал бензина,все едно дали дюзата пръска или не нямало разлика.Та с оглед на това било глупаво и излишно да се спира,защото само се затлачвала системата.Fiat 1.4 12V
Коментар
-
Колега, тоя мотор едно време как ли не го мъчих ама под 10-11/100 не можах да го докарам.Помпата изгаря ако няма гориво в резервоара.За мен не е препоръчително да се спира.Загубата на гориво и за мен е от "пикаеща" дюза.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Иначе ми сложиха прословутата пет милиметрова плочка-гарнитурка дето повдига моното нагоре от смесителната плочка и прави разхода по-добър.Fiat 1.4 12V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар