Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на газ-Фиат 1.4 12V ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

..

Колеги на мен градско също ми идва на 13 разход при нормално каране..нито я ръчкам мн нито карам като някой дядо..това ми се струваше висок разход на газ но като се зачетох тук явно е нормално..и да се надяваме че лятото ще спадне разхода..а извън града не съм я засичал понеже ми е от скоро колата ..успех..

Коментар

..

Колеги някой може ли да ми каже къде се намира бензиновата помпа на фиат брава ? благодаря предварително

Коментар

Re: ..

italian0o0 написа:
        Колеги някой може ли да ми каже къде се намира бензиновата помпа на фиат брава ? благодаря предварително
        колега я виш тукhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...8&highlight=и все пак сподели какъв е проблема
        Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

Коментар

Да споделя и аз моя опит с този двигател на газ. Колата е Браво. Газовата е на три години, слагана нова. В самото начало като я монтираха, може би първите 1000км. разхода й беше като на бензин, т.е. в града около 9-9,5 извън града 8. След това и до ден днешен колата в града гори около 11,5-12 това при каране на къси разстояния. Извън града около 9,5-10. Изпарителят е ОМВЛ РЕГ 90, има емулатори на дюзата и на ламдба сондата.
          Fiat Bravo 11'97
          1.4 12V A/C

Коментар

Разход на газ-Фиат 1.4 12V ?

Колеги , питате ли ме мен зимъска като ми прасна 17/100 газ . Три пъти изминавах едно и също разстояние с едно и също количество гориво.Колата ми гори градско 14/100 , извънградско 9,5 - 10 / 100.След смяна на главата взе да пали трудно и на бензин и на газ . Газовата ми я слага Даниел ( до РЕМЗАВОДА в Шумен ) през май 2008 г. Нищо не е пипано оттогава .Какво мога да направя сам ?Предварително благодаря !Поздрави :Румен
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Колеги аз съм пресен пресен във форума. Имам и аз такава Фиатка 1.4 12ка. на газ. Исках да я засека колко ми дава разход извън градско. Даде ми 7 при скорост 110 постоянни. Когато я карах с 140 на климатик ми даде 9 според мен този мотор явнотолкова си харчи.

Коментар

ти колко искаш 4/100 ли да ти гори, 7/100 извънградско даже е повече от перфектен разход

Коментар

Колеги моля ви сложете някаква снимка на тая гарнитура на смесителната плочка която надигала моното да погледна, че от няколко дни съм с газова и незнам какво са ми слагали, а иначе колата я усещам по-пъргава от на бензин, дори и по-тиха, което честно казано ме плаши малко, неискам накрая да я засека 20/100 че ще откача.
                  Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                  Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Мда предчувствието ми се оказа вярно май ... ще откача ! Днес някакъв отворяга ме изпревари от дясно и реших просто да я изцепя като обърна на бензин и ... почна се тресе, мени обороти , на място също, откачих. На газ си върви и то много добре ... имам изминати има няма 120 км за 2 дена и ако още от сега ще е така направо я махам ... както и да е ще си посетя майстора малко по-късно, просто исках да споделя, да ... май ми олекна малко.

Коментар

Ми мойта Брава 1,4 си харчи газ в момента 12,5 в града и 8,5 извън. Ама и аз не я жаля много, пък и кракът ми е тежък май май... Даваше ми 15-16/100 разход есента и след сипване на бензин с по - високо октаново число разхода ми спадна драстично... При мен компа се нулира всеки път при палене. Нямам ланда емулатор, но пак нямам проблеми когато реша да я изрежа и да обърна на бензин по време на движение. Проблема ми е сега че пак почна да прави чакмаци газовата на ниски обороти, като освободя от скорост оборотите падат и изгасва колата. Оправя се донякъдев като изфорсирам и поразместя рътката на изпарителят за оборотите на празен ход ама след време пак се появява... И почна да ме дразни щотоа карам доста градско и кто ми направи така на някой кръстовище направо изперквам... Във връзка с плочката дето се повдига моното..., ами слагал сам плочка преди и никаква разлика, ама никаква! така и се варгаля плочката некаде в багажника. Моля някой от Врана, да ми препоръча добър майстор за изпарителят, че да ида да ми го погледне. Според мен при мен там е проблема..А забравих с ланди ренцо обикновенна газова съм...
                      Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!

Коментар

svetli4a написа:
                        Колеги моля ви сложете някаква снимка на тая гарнитура на смесителната плочка която надигала моното да погледна, че от няколко дни съм с газова и незнам какво са ми слагали, а иначе колата я усещам по-пъргава от на бензин, дори и по-тиха, което честно казано ме плаши малко, неискам накрая да я засека 20/100 че ще откача.
                        Колега,сложил ли си емулатор или реле за нулиране на компа или реле за прекъсване на ламбдата.
                        Fiat 1.4 12V
                        Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                        Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                        Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Ами истината е че грам неразбирам от газовите и си го признавам, парите които му платих трябваше да включват 2 емулатора на дюзата и сондата, ама явно си е спестил тая на сондата, вчера баща ми я носи защото много бях насъбрал и предпочетох да не ходя аз и разкачал там акумулатора , казал му ако пак станело така да я занесе пак да сложи "някаква джаджа". Още я засичам колко ще ми даде като разход, очаквам поне там да не се разочаровам.

Коментар

Ако газаджията е настроил добре уредбата и ако изпарителя е нов, разхода би трябвало поне в началото да е съизмерим с този на бензин. Но явно както казваш мастора май си е спестил емулатора на ламбда сондата, за да се наблюдава замисляне на бензин след като си карал на газ. Това се получаваше и при мен.
                            Fiat Bravo 11'97
                            1.4 12V A/C

Коментар

Хайде и аз да попитам- автомобила е Фиат Стило, 2001 год. 1,2, 16 кл.Газов инжекцион Ланди.Разход на извънградско- 7,5- 8 л. при скорост около 100 км/ч. градско- разход около 10,5-11 л.Това нормално ли е /че на мен много ми се види /.

Коментар

Ами на колегата със Стилото дали му е много или малко разхода незнам - той трябва да си каже все пак той си налива горивото и той плаща. Ама ми е интересно колко трябва да ви горят колите и то на газ , че да кажете че е малко може би 5 на 100 ? . Разхода на газ е поне с 10 % над това което на бензин. И естествено зависи от стила на каране . Не виждам какво има да му се мисли . Навремето имах Брава 1.4 беше само на бензин и си гореше 11- 12 градско и 6 - 6.5 извън и то без настъпване. Направете си сметка колко трябва да гори на газ. Друг е въпроса че тая кола (1,4 12 V ) гори колкото повечето коли с 1,6 мотори а вървежа е далеч назад.
                                не подценявайте италианските коли
                                Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Working...
                                X