01 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Водородни клетки. Браунов газ - Дискусия
Collapse
Заключена тема
X
X
-
01 написа:Този автобус е експериментален, прототип и с водородна клетка, ако си спомням правилно! В България не може да има такова нещо, щото не сме дорасли!Добро утро и приятен ден на всички!
Коментар
-
Законът за запазване на енергията е основен природен закон, изведен емпирически и е един от няколкото закони за запазване във физиката. Той гласи, че пълната енергия на една затворена система е константа по отношение на времето, т. е. се запазва с времето. Казано по друг начин, енергията може да се преобразува от една форма в друга, но не може да бъде създадена или унищожена.Това не е ЗДвП и всеки да го нарушава както си ще.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Synthy написа:Само че такава система съществува само в кратунита на Нютон и Галилей. Всичко що е в природата е отворена система.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Е какво да ти обясня, че всяка една реална система е отворена ли Това го пише в учебниците по физика за 7-клас, та чак до университетските Това, че някои фактори (триене например) се пренебрегват е съвсем друг въпрос Затворена система, за каквато пише в учебниците, не съществува."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:Е какво да ти обясня, че всяка една реална система е отворена ли Това го пише в учебниците по физика за 7-клас, та чак до университетските Това, че някои фактори (триене например) се пренебрегват е съвсем друг въпрос Затворена система, за каквато пише в учебниците, не съществува.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Не съм казвал подобно нещо. Не ми слагай думи "под пръстите" Само те поправих, че не е редно да говориш за законите за енергията като намесваш затворената система на двигателя, защото тя не е затворена."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:Не съм казвал подобно нещо. Не ми слагай думи "под пръстите" Само те поправих, че не е редно да говориш за законите за енергията като намесваш затворената система на двигателя, защото тя не е затворена.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Разбирай каквото искаш, ама не споменавай затворена механична система А и не съм забелязал някой тук да твърди, че закона не в сила."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
-
Synthy написа:Разбирай каквото искаш, ама не споменавай затворена механична система А и не съм забелязал някой тук да твърди, че закона не в сила.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Ми аз ти го казах 2 пъти - не внимаваш за последен път: не намесвай затворена система. такава в реалният свят НЯМА !!!А, и един въпрос: защо споменаваш изобщо този закон, той какво общо има с добавянето на "браунов газ" в двигателя? И извини ме, ако 01 е казал нещо по въпроса - не му чета тъпотиите от известно време насам."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
-
Аха. Една от глупостите на 01, нали Значи, реална икономия на гориво има при добавянето на водород (не браунов газ - такова нещо досега никой освен ЮБ не е направил), обаче е толкова малка, че според мен не си заслужава да си слагаш такава бомба в колата. Има ентусиасти които си ги монтират, обаче аз мисля че е неоправдан риска. А и както по-горе пише - никой досега не е отишъл да измери реално какво получава, на измервателна апаратура. Даже един диностенд не са направили, дето е има няма 200лв, да се види преди и след какво има."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
-
01 написа:Вчера, на отиване и връщане към Пловдив, с моя кемпер-бидон, тежащ 1,8 тона, карах със 137 километра и накарах жена ми да заснеме клип.Когато се прибрах и погледнах клипа, се оказа че е прекъснат преди да се види километража.Твърдя, че този "кемпер - бидон", преди да монтирам клетката, не можеше да вдигне повече от 115-120 километра, по същия този участък на пътя.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар