Synthy написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Водородни клетки. Браунов газ - Дискусия
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
-
siluro написа:...Т.е. ползваме по-малко енергия да разделим молекулата на водата, отколкото получаваме при събирането на водорора и кислорода обратно във вода. Това ли ми казваш ?..."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:siluro написа:...Т.е. ползваме по-малко енергия да разделим молекулата на водата, отколкото получаваме при събирането на водорора и кислорода обратно във вода. Това ли ми казваш ?...Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
Пак да напиша - елетричеството в тази клетка не се използва по описаният от теб начин, за да търсиш КПД. Все едно да питаш защо климатика има КПД 400% примерно."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:Пак да напиша - елетричеството в тази клетка не се използва по описаният от теб начин, за да търсиш КПД. Все едно да питаш защо климатика има КПД 400% примерно.Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
"електролиза", ама не каквато пише в учебниците по химия. А каква е.. чакаме някой да обясни, тъй като Юл Браун вече не може, остава някой светнат да ни каже, щото и аз искам да знам същото."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
-
Synthy написа:"електролиза", ама не каквато пише в учебниците по химия. А каква е.. чакаме някой да обясни, тъй като Юл Браун вече не може, остава някой светнат да ни каже, щото и аз искам да знам същото.Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
Аз бих предложил за пробата да се гледа подаваното гориво от дюзите.На ниските обороти се гледа колко се впръсква без клетка. Редно е когато се включи клетката да се увеличи подаването на гориво за да се задържат зададените обороти на двигателя. След включването на газта към двигателя е редно подаваното гориво да се намали.Някой да каже дали метода е верен.П.С още не сте ми отговорили на въпросите които ви зададох по напред.
Коментар
-
chaveto написа:Аз бих предложил за пробата да се гледа подаваното гориво от дюзите.На ниските обороти се гледа колко се впръсква без клетка. Редно е когато се включи клетката да се увеличи подаването на гориво за да се задържат зададените обороти на двигателя. След включването на газта към двигателя е редно подаваното гориво да се намали.Някой да каже дали метода е верен.П.С още не сте ми отговорили на въпросите които ви зададох по напред.Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
Поне има доста бисери в темата Особено от един определен колега... Нобелов лаурет.Значи, видите ли при висока температура ... водата се разлагала до водород и кислород! Уау, невероятно!И този водород и кислород, поставен в същата тази висока температура, не изгаря веднага? Няма какво да го спре, следователно би трябвало да се самозапали.И си вдига още по-висока температура... и пак се разлага новополучената вода ... и така си гори безкрайно и само вдига все по-висока температура ...Ето, както виждате, Перпетуум-мобиле има.Но за да го получим, не ни е нужна наука, а глупост в която да повярваме Иначе, поне виждам, че се използват по-честичко някакви мерни единици (което е напредък, т.е. карачка напред в правилната посока)Пак ще се повторя:Голям проблем е, че се използват термини, които автора не разбира. Но същият този автор плещи глупости. Част от тези заблуди се дължи на рекламните трикове около тия прословути клетки.- ННО е различно от 2Н2 + О2. - Това е ЛЪЖА."Атомизиран" водород и кислород - претендент за нобелова награда- Имплозия и имплозивно горене е едно и също - Това е ЛЪЖА. Имплозия е едно, а при имплозивно горене не е забранено да има експлозия.Като се говори за количество газ е по-коректно да се дават тегловни единици. Ползват обемни за да стане кашата по-пълна и да си пробутат теориите на хората които не мислят. Тези хора са основната таргет група на търговците. Все пак са над 90% от човечеството. ФАКТ!Именно клетките произвеждат "литри на минута" за определена големина на тока. А тези литри при каква температура и налягане се мерят?Този последният въпрос колко човека са го задавали на някой търговец? Ами толкова, колкото са решили, че това е важно... т.е. доста малко.Определено малко яснота в нещата може да внесат познанията и по термодинамика. Нямам предвид двете дебели тухли от ТУ. :P Но поне онази част с парните таблици.Водата е доста позната като енергоносител. Под вид на пара - също. И е доста добре изучена и описана.И с малко логика и аналогии става ясно и как неразбирането на експлозия, имплозоя и имплозивно горене, прави кашата гъстичка и особено изгодна за търговците на клетки.Жокер: Ако при имплозивно горене се запази същата температура може и да се получи имплозияКак да се запази същата температура?Жокер 2: Поиграйте си с наляганетоИ какво общо има налягането?Жокер 3: Прочетете малко термодинамика де. ония таблици по-горе...Защо се чувствам ... прост?Жокер 4: Опознаваш себе си...Наздраве!Lancia Lybra 5.20 V.I.S. Automatic
Lancia Lybra SW 1,9JTD
Коментар
-
koceto_8 написа:Поне има доста бисери в темата Особено от един определен колега... Нобелов лаурет.Значи, видите ли при висока температура ... водата се разлагала до водород и кислород! Уау, невероятно!И този водород и кислород, поставен в същата тази висока температура, не изгаря веднага? Няма какво да го спре, следователно би трябвало да се самозапали.И си вдига още по-висока температура... и пак се разлага новополучената вода ... и така си гори безкрайно и само вдига все по-висока температура ...Ето, както виждате, Перпетуум-мобиле има.Но за да го получим, не ни е нужна наука, а глупост в която да повярваме Иначе, поне виждам, че се използват по-честичко някакви мерни единици (което е напредък, т.е. карачка напред в правилната посока) (еми отворени сме за науката ве .. )Пак ще се повторя:Голям проблем е, че се използват термини, които автора не разбира. Но същият този автор плещи глупости. Част от тези заблуди се дължи на рекламните трикове около тия прословути клетки.- ННО е различно от 2Н2 + О2. - Това е ЛЪЖА. (склонен съм да се съглася)"Атомизиран" водород и кислород - претендент за нобелова награда- Имплозия и имплозивно горене е едно и също - Това е ЛЪЖА. (никой не е казал тва)Имплозия е едно, а при имплозивно горене не е забранено да има експлозия.(виж ся, 1во елементите се свързват "загуба в обема" и тогава отдават енергия "топлина" нали? И таз енергия ще изпари водата разширявайки се но доколко?! .. и ще се изхаби енергия за местенето на околния въздух)Като се говори за количество газ е по-коректно да се дават тегловни единици. Ползват обемни за да стане кашата по-пълна и да си пробутат теориите на хората които не мислят. Тези хора са основната таргет група на търговците. Все пак са над 90% от човечеството. ФАКТ!Именно клетките произвеждат "литри на минута" за определена големина на тока. А тези литри при каква температура и налягане се мерят?Този последният въпрос колко човека са го задавали на някой търговец? Ами толкова, колкото са решили, че това е важно... т.е. доста малко. (изобщо не ни интересуват търговците или комерсиалната част що си се запалил толкова??)Определено малко яснота в нещата може да внесат познанията и по термодинамика. Нямам предвид двете дебели тухли от ТУ. :P (и да си ги наизустил, май май не си ги разбрал)Но поне онази част с парните таблици.Водата е доста позната като енергоносител. Под вид на пара - също. И е доста добре изучена и описана. (хммм??!)И с малко логика и аналогии става ясно и как неразбирането на експлозия, имплозоя и имплозивно горене, прави кашата гъстичка и особено изгодна за търговците на клетки.Жокер: Ако при имплозивно горене се запази същата температура може и да се получи имплозия (кво?! ... при изневярата има вяра и изне..)Как да се запази същата температура?Жокер 2: Поиграйте си с налягането (тук даже и не се опитвам да разбера кво говориш)И какво общо има налягането?Жокер 3: Прочетете малко термодинамика де. ония таблици по-горе... (айде, айде .. кви таблици бе?!)Защо се чувствам ... прост?Жокер 4: Опознаваш себе си...Наздраве!(жокер - пий 1 бира да се отпуснеш бе )Малко припомняне върху разлагането на водата при висока температураВ някои случаи, предполага се че водата се разлага при температура около 900° С (например ако я прекарваме през горящи въглища на посочената температура, както в един газгенератор).Разлагането на един литър вода (1 кг) на температура 0° има нужда от 3830 калории, или малко по-малко при нормална температура на околната среда.Значи една калория разлага 0,265 грама вода.Един грам разложена вода дава 1,24 л водород и 0,63 л кислород.Един литър водород, който гори с 0,63 л кислород дава 3,09 калории..Един литър перфектна смес (H2 + O) дава 2,03 калории.3830-те калории, употребени за разлагането на един литър вода са в крайна сметка възстановени в горенето на двата газа, получени при разлагането под формата на топлина и пара.За да превърнем 1 грам вода във пара на 100°С трябват 0,637 калории.Един грам пара с температура 100° представлява 0,637 калории.Един грам пара с температура 100° обхаща обема на 1,29 литъраедин литър въздух с температра 100 ° представлява 0,029 калории.източник: http://www.beinsa.info/index.php?opt...4-36&Itemid=18Тогава скоро установили, че водата в пробите давала много по-интересен спектър от амино-киселината. Споерд думите на Nilsson: "Това което видяхме беше сензационно, И ние решихме да го разнищим до края". Характеристиката която предизвикала техния интерес е пик в поглъщането на спектъра на водата, който не е предвидим от традиционния теоретичен модел. На практика в документ публикуван от учените през 2004-та. Те стигат до заключението, че в всеки даден момент 85% от водородните връзки във водата трябва да са отслабени или прекъснати, това е много повече от 10% предвидени от теоретичния модел по-учебник(Science, vol 304, p 995).Последиците от това са драматични и се предполага напълно ново премисляне на структурата на водата. Затова Nilsson и Pettersson почват още експерименти с рентгенови лъчи. И търсят помоща на Shik Shin от университета в Токио, Япония, който се е специализирал в областта наречена Рентгенова Емисионна Спектроскопия (X-ray emission spectroscopy). Екипа се натъква на откритие - рентгеновия емисионен спектър включва два пик-а, които може би отговарят на две отделни структури. Едната структура са от тераедърно организирани подредени молекули а другата от хаотично разположени молекули. Важно пик-а с по-късата дължина на вълната е по-интензивния от двата. При нагряване дори още повече се скъсява дължината на вълната му. Докато на другия пик дължината на вълната е много или малко фиксирана.(Chemical Physics Letters, vol 460, p 387). Това предполага, че водородната връзка на молекулите при неподредено състояние е много по-вероятно да се прекъсне при нагряване отколкото тази на подредените молекули....Според мен, това че вече и истинските учени от "сериозната наука" признават остарялостта на теоретичните си модели за водата и работят по разработването на нови теории за водата е похвално. Очаквам с нетърпение кога ще се опишат всички тези невероятни свойства на водата в учебниците. И хората ще могат да знаят повече за тайните на водата.Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Първо - ти си лъжец!Не си виждал как при опита по физика шишенцето се е свило и след това се е разширило. Когато си измисляш подобни работи е добре поне бегло да познаваш процеса. Поне да имаш идея за какво време става цялата работа. Или ти за разлика от обикновените хора, виждаш по 1,000,000 кадъра в секунда, вместо 25 А и подобни опити (не същите) сме правили по Химия, а не по физика. Но за това може да си се заблудил, докато за по-горното определено ЛЪЖЕШ!Стигаме до първия цитат...Това е част от парните таблици за които споменавах :P Пълно е с неточности и пропуски, но поне мерят нещата в грамове (а не в литри). Само не си спомням дали в предния си пост споменах, че е коректно газовете да се мерят на тегловен, а не на обемен принцип.Или когато се ползват обеми, то да са упоменати и температура и налягане.Също подходяща единица е "нормален литър".Ама има проблем, че "нормален литър" звучи интересно... и вместо да прочетем какво означава, започва дискусия колко е интересно и дали има "ненормални литри".Отново се появява проблема с непознаване на термините и използването на некоректни мерни единици.Целта на това което пиша не е някой да осъзнае колко е прост! Нямам сили да го направя и го осъзнавам.Просто се опитвам да помогна на тези които искат да разберат нещата малко по-добре.Стигаме и до втория цитат...За чудните свойства на водата повечето сме чели десетки статии. Как кристализира когато и говориш хубави неща... красиви кристали, а ако я псуваш докато замръзва, кристалите стават грозни. Имаше го това от някакъв японски учен. С картинки, има и книга по темата, вкл. и на Български език.Единственият проблем е че не могат да повторят резултатите при контролирани лабораторни условия.За гасенето на пожари...Влез в един сайт за пожарогасители. Има доста на Български език. Прочети какви методи на гасене има. Водата не е подходяща за гасене на определени пожари, но причината съвсем не е тази която споменаваш.Иначе колега аз не се чувствам прост. Аз съм най-умния човек живял някога на земята. Трябва да ми се кланяш постоянно.Сутрин като се събудиш, се покланяш и благодариш на Боговете, че ме има! Защото бирата аз съм я измислил.Ще те прокълна! Мога от разстояние да ти вкисвам бирата! И ще го направя! Беше предупреден!Lancia Lybra 5.20 V.I.S. Automatic
Lancia Lybra SW 1,9JTD
Коментар
-
тука само философи се навъдиха."брауновия газ" и набълбукаторите ПРОТИВОРЕЧАТ на основни закони !!!!от десетките хиляди продавачи на такива клетки, НИТО ЕДИН няма потвърдени резултати че наистина има икономия !!!!подвеждащи реклами на такива устройства не трябва да се допускат, както е в повечето форуми !!!!точка :P
Коментар
-
kolev написа:тука само философи се навъдиха."брауновия газ" и набълбукаторите ПРОТИВОРЕЧАТ на основни закони !!!!от десетките хиляди продавачи на такива клетки, НИТО ЕДИН няма потвърдени резултати че наистина има икономия !!!!подвеждащи реклами на такива устройства не трябва да се допускат, както е в повечето форуми !!!!точка :PFiat Coupe 1.8
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар