Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водородни клетки. Браунов газ. Общо описание.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предполагах , че ще получа точно този отговор , затова и попитах екпериментирали ли сте да махнете "неактивните" пластини като запазите всички останали размери и разстояния . Ако имате система за ефективно измерване на електролизния процес предполагам ще бъдете приятно изненадани от реализираната икономия на метал за междинни пластини Ясно ми е , че много по-лесно се прави с нареждането на пластинки и О-пръстени между тях , но все ще намерите как да си направите клетката херметична и без излишния метал в нея . Допълнителен плюс- ще има по-малко метал с който химически да взаимодейства основата в електролита . А какво би станало ако всички пластини участват в електролизата като осъществите последователно свързване (като в акумулатора ) и поекспериментирате с концентрацията на електролита до постигане на същия ток или същото количество газ за да са съпоставими резултатите с другата конструкция ?
    Brava 1.6 16V 103 10/97
    http://www.aardvark.co.nz/hho.shtml
    http://www.msnbc.msn.com/id/29899191/

Коментар

KGT написа:
      Предполагах , че ще получа точно този отговор , затова и попитах екпериментирали ли сте да махнете "неактивните" пластини като запазите всички останали размери и разстояния . Ако имате система за ефективно измерване на електролизния процес предполагам ще бъдете приятно изненадани от реализираната икономия на метал за междинни пластини Ясно ми е , че много по-лесно се прави с нареждането на пластинки и О-пръстени между тях , но все ще намерите как да си направите клетката херметична и без излишния метал в нея . Допълнителен плюс- ще има по-малко метал с който химически да взаимодейства основата в електролита . А какво би станало ако всички пластини участват в електролизата като осъществите последователно свързване (като в акумулатора ) и поекспериментирате с концентрацията на електролита до постигане на същия ток или същото количество газ за да са съпоставими резултатите с другата конструкция ?
      Идеята не е лоша, мислил съм върху нея... Но в такъв случай ще е необходима много голяма площ, газта се отделя на повърхността с метала..
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Абсолютно правилно е че повърхността на електродите влияе на тока и оттам количеството газ . И в момента имаш само 2 електрода тъй че няма да промениш площта им ако премахнеш преградите Друг е въпроса , ако направиш гребеновидна структура с алтернативно следващи електроди , пак както е в акумулаторите , там също е мнооого важна площта на електродите , но внимавай вече с тока да не подпалиш някой кабел
        Brava 1.6 16V 103 10/97

Коментар

колега, ти по какво си инженер.като топнеш тия пластини в общия електролит те какво са - катоди , аноди или неутралноди ако електролита Е разделен херметично от пластини, тогава имаш отделни клетки вързани последователно.върви някъде да измерят колко газ произвеждат твоите клетки щото съм сигурен че ефективността им не е повече от 30%

Коментар

kolev написа:
            колега zgabrovski, колко струва системата на твоята кола.също гледам вече имате в каталога и маф/мап емулатори, предвиждате ли и продажбата на пауър боксове.виждам и една грешка. продавате "широко импулсен модулатор" , сигурно е широчинно импулсен модулатор.
            kolev, не му се сърди на човека за PWM-a, така става, след като си превежда с google translate Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Коментар

zgabrovski написа:
              @ebrehu: И тук те моля да застанеш с името си както аз съм го направил!
              за което вече съжаляваш...Извинявай, мама не ми дава да си играя с вас. Имам предвид Здравко и Габровски. Казвам се Вълчо Курталански, но ти можеш да ми викаш бай Вълчо, нали сме приятели Хайде заедно да патентоваме една метанова клетка (CH4), ще се зaхранва с фасул, нали се сещаш

Коментар

kolev написа:
                колега, ти по какво си инженер.като топнеш тия пластини в общия електролит те какво са - катоди , аноди или неутралноди ако електролита Е разделен херметично от пластини, тогава имаш отделни клетки вързани последователно.върви някъде да измерят колко газ произвеждат твоите клетки щото съм сигурен че ефективността им не е повече от 30%
                Колега, инженер съм по електроника и автоматика, ако това има някакво значение Електролита е разделен херметично от пластините, естествено че имам последователно вързани клетки, всяка от неутралните пластини играе роля от едната страна на анод, а от другата на катод, клетката произвежда над литър за минута газ за всеки 10 ампера ток, с 25 ампера ток са около 2,5-3 литра за минута.@ebrehu, винаги всичко съм правил с името си, за разлика от теб, не напразно те помолих да си кажеш името, това че продължаваш да се ебаваш си е изцяло твой проблем!

Коментар

zgabrovski написа:
                  Колега, инженер съм по електроника и автоматика, ако това има някакво значение Електролита е разделен херметично от пластините, естествено че имам последователно вързани клетки, всяка от неутралните пластини играе роля от едната страна на анод, а от другата на катод
                  Съвсем я оплете вече , как разделен нали са топнати в него , какви аноди и катоди от свободно висящи пластини . Какво променят те в електическата верига ?
                  Brava 1.6 16V 103 10/97

Коментар

KGT написа:
                    zgabrovski написа:
                    Колега, инженер съм по електроника и автоматика, ако това има някакво значение Електролита е разделен херметично от пластините, естествено че имам последователно вързани клетки, всяка от неутралните пластини играе роля от едната страна на анод, а от другата на катод
                    Съвсем я оплете вече , как разделен нали са топнати в него , какви аноди и катоди от свободно висящи пластини . Какво променят те в електическата верига ?
                    Прегледай внимателно приложената от мен по горе диаграма!Електролита е изолиран между всяка двойка пластини, ако в лявата част на червената пластина е 0, а на дясната червена - + 13,8 волта, то на всяка серийна подклета имаме точно 2,3 волта между пластините!Потенциала ще се разпредили така: 0V -|+ E-|+ E-|+ E-|+ E-|+ E-|+ E-|+ +13,8 V......2,3V 2,3V 2,3V 2,3V 2,3V 2,3V с | обозначавам пластинатас E - електролита.Не забравяй че електролита е проводим!От едната страна неутралната пластина е анод, а от другата - катод!

Коментар

zgabrovski написа:
                      kolev написа:
                      Колега, инженер съм по електроника и автоматика, ако това има някакво значение Електролита е разделен херметично от пластините, естествено че имам последователно вързани клетки, всяка от неутралните пластини играе роля от едната страна на анод, а от другата на катод, клетката произвежда над литър за минута газ за всеки 10 ампера ток, с 25 ампера ток са около 2,5-3 литра за минута.@ebrehu, винаги всичко съм правил с името си, за разлика от теб, не напразно те помолих да си кажеш името, това че продължаваш да се ебаваш си е изцяло твой проблем!
                      1. Боже, пази България! ... от такива инженери. Сам си прочети всички постове и анализирай какъв си инженер. От такива инженери ме е страх да отида на доктор.2. Никога не бъркам доблестта с безразсъдството. Особено, когато към това приканва мъж лишен от чест.3. Не съм си крил името, просто нямаш въображение.Хайде, моля ти се, съдействай ми за едно наказание, че ме умаряш вече.

Коментар

zgabrovski написа:
                        KGT написа:
                        zgabrovski написа:
                        Прегледай внимателно приложената от мен по горе диаграма!Електролита е изолиран между всяка двойка пластини, ако в лявата част на червената пластина е 0, а на дясната червена - + 13,8 волта, то на всяка серийна подклета имаме точно 2,3 волта между пластините!Потенциала ще се разпредили така: 0V -|+ E-|+ E-|+ E-|+ E-|+ E-|+ E-|+ +13,8 V......2,3V 2,3V 2,3V 2,3V 2,3V 2,3V с | обозначавам пластинатас E - електролита.Не забравяй че електролита е проводим!От едната страна неутралната пластина е анод, а от другата - катод!
                        Абсолютно правилно си разнесъл междинните напрежения като приемаме че и ламаринките са на еднакви разстояния една от друга и от двете крайни - реалните анод и катод . Очаквах да получа точно този отговор . Не разбираш обаче че извеждането на контролна точка във верига от последователно свързани съпротивления по никакъв начин не променя токовете във веригата освен че ще имаш място за измерване на някакъв потенциал спрямо друга точка . При условие че нито подаваш енергия нито черпиш такава , с точки и без тях , токът е един и същ . И тъй като елктролизния процес е в права пропорционална зависимост от протичащия ток по никакъв начин не го повлияваш като топнеш в елктролита още няколко ламаринки . Ако не вярваш направи опита който ти предложих по-рано - еднакво разстояние между анода и катода , същия електролит и сравни протичащия ток както и количеството произведен газ . Ако имаш разлика по-голяма от допустимата грешка в измерванията ще поспорим още . Все пак говорим за постоянен ток където внесеният метал на пластините не променя вълнови характеристики на средата . Модулираният на няколко килохерца с цел регулиране също няма да се повлияе .Разглеждам чисто технически въпросната клетка и всъщност искам на повече хора да се изясни колко недомислена и неиздържана е като изпълнение . Да прекалено простичка ще изглежда , ако е само с две пластинки и няма да вдъхва доверие , но ще върши същата работа както и с 5 или 7 напъхани между тях и ще бъде много по-лека и по евтина Претенции за "рационализацията " нямам , давам я безплатно както и предишния ми маркетинг съвет за таксиметровата компания , те наистина са клиент мечта за нещо ефективно и работещо
                        Brava 1.6 16V 103 10/97

Коментар

zgabrovski написа:
                          клетката произвежда над литър за минута газ за всеки 10 ампера ток, с 25 ампера ток са около 2,5-3 литра за минута.
                          в един оловен акумулатор протичат подобни процеси (да не кажа почти същите) като в твоята клетка. той е с ефективност около 70% и цената му е около 100лв. тъй като големината на електродите е изключително важна, там се използва поресто олово. това значително увеличава площта на електродите. твоите клетки почват от 300лв и електродите им са от шкурена неръждавейка. твърдиш че при 12волта и 10 ампера имаш над 1 литър в минута газ. това означава че си минал над 100% кпд , което е перпето мобиле . ако аз ги продавах тия клетки, щях поне да си направя труда да ги измеря. то иначе архимед за какво е викал "еврика"

Коментар

Според вас неутралните пластини за нищо не служат, защо тогава и от тях се отделят мехурчета Връзвал съм моята клетка и последователно............ всяка една пластина. При последователно връзване губиш между няколко пластини.Защото връзването започва от 2-3, 4-5, 6-7, 8-9, 10-11.Там където са тиретата нищо не става.

Коментар

Работата е същата като при Уги антените! 13-директора, 3-рефлектора и един вибратор. И за какво по дяволите са нужни 13 директора като става само с един вибратор приемането на телевизионният сигнал? Така би разсъждавал един ученик от 8-ми клас, които не познава електрическите закони.
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

KGT написа:
                                zgabrovski написа:
                                KGT написа:
                                zgabrovski написа:
                                Абсолютно правилно си разнесъл междинните напрежения като приемаме че и ламаринките са на еднакви разстояния една от друга и от двете крайни - реалните анод и катод . Очаквах да получа точно този отговор . Не разбираш обаче че извеждането на контролна точка във верига от последователно свързани съпротивления по никакъв начин не променя токовете във веригата освен че ще имаш място за измерване на някакъв потенциал спрямо друга точка . При условие че нито подаваш енергия нито черпиш такава , с точки и без тях , токът е един и същ . И тъй като елктролизния процес е в права пропорционална зависимост от протичащия ток по никакъв начин не го повлияваш като топнеш в елктролита още няколко ламаринки . Ако не вярваш направи опита който ти предложих по-рано - еднакво разстояние между анода и катода , същия електролит и сравни протичащия ток както и количеството произведен газ . Ако имаш разлика по-голяма от допустимата грешка в измерванията ще поспорим още . Все пак говорим за постоянен ток където внесеният метал на пластините не променя вълнови характеристики на средата . Модулираният на няколко килохерца с цел регулиране също няма да се повлияе .Разглеждам чисто технически въпросната клетка и всъщност искам на повече хора да се изясни колко недомислена и неиздържана е като изпълнение . Да прекалено простичка ще изглежда , ако е само с две пластинки и няма да вдъхва доверие , но ще върши същата работа както и с 5 или 7 напъхани между тях и ще бъде много по-лека и по евтина Претенции за "рационализацията " нямам , давам я безплатно както и предишния ми маркетинг съвет за таксиметровата компания , те наистина са клиент мечта за нещо ефективно и работещо
                                Колега, ще го пробваме това, макар че чисто емпирично - наблюденията ми са че газта се отделя на повърхността на метала, точно както Chaveto казва.В случай че твоето предложение се потвърди ще може да се предложи по евтино решение!Другата седмица ще се заема съвсем сериозно с изпитания на стенд. Едва ли ще бъде във въпросната държавна фирма.За уикенда съм планирал следния тест:- Работа на двигателя на свободен ход в продължение на 30 минути с и без системата и засичане на разхода на принципа "Пълно - Пълно".- Измерване на качеството на отработените газове с и без системата.

Коментар

Working...
                                X