Сега се появи нещо ново някой път неще да включва на газ автоматично някой път дори и ръчно не ще .Дали не само трябва да вдигнеш обороти а и да поработи да вдигне градуси антифриза.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
сега ново
Collapse
X
-
Re: сега ново
kluchar написа:Сега се появи нещо ново някой път неще да включва на газ автоматично някой път дори и ръчно не ще . Дали не само трябва да вдигнеш обороти а и да поработи да вдигне градуси антифриза.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
газ
Това копче сигурно е монтирано на някаква платка и е свързано към някаква верига от колата .Превключва като е малко загряла и като дам над 2000 об. Иначе понякога като съм карал и запаля пак но на газ пали веднага .Обясниха ми че дрябва да паля на автоматично то винаги е на бензин и да поработи и тогава да дам над 2000 об . и да си превключи сама на газ . Но сутрин понякога като е по студено и да давам газ не тръгва дори и да е работила на бензин ,превключи на газ точно като тръгна и трябва да изпреваря или като тръгвам от светофара.Кофти е така.
Коментар
-
Re: газ
kluchar написа:Това копче сигурно е монтирано на някаква платка и е свързано към някаква верига от колата .Превключва като е малко загряла и като дам над 2000 об. Иначе понякога като съм карал и запаля пак но на газ пали веднага .Обясниха ми че дрябва да паля на автоматично то винаги е на бензин и да поработи и тогава да дам над 2000 об . и да си превключи сама на газ . Но сутрин понякога като е по студено и да давам газ не тръгва дори и да е работила на бензин ,превключи на газ точно като тръгна и трябва да изпреваря или като тръгвам от светофара.Кофти е така.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
газ
да би трябвало като запалиш на бензин и после като дадеш обороти над 2000 сама да си превключи но някой път не ще .като покарам си превключи сама.нали газта трябва да се загрее малко и сигурно затова не включва като не е загряла поне малко .Тя колата и без това кара на замръзване по принцип /малко под средната жертичкана на PUNTO ELX/би трябвало да е малко над или около средната но така е при мен иначе върви добре на дълго е 6.6 -6.8на газ. а на бензин с 1 литър по малко на100км.
Коментар
-
според мен иди при газаджиите които са монтирали уредбата и направи консултация с тях, но мисля че по температура превключва газовия инжекцион, а на обикновената уредба слагат превключвател само по обороти за да не се оскапява уредбатаTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
колега, не се шашкай, така трябва. автоматичния превклучвател мери оборотите от кабела от бобината /все още не съм станал огромен спец по автоматичните превключватели, но съм 99% че и при теб е така, на мен и на 2 те коли е увита 1 жица на кабела дето излиза от бобината/. другото което мери е температурата на водата/антифриза, за да не замръзне. напълно наред си ти е уретбата. при мен понякога не искаше от първото изфорсиране да обръща на газ, ама увих по -добре жицата за оборотите и я залепих с шведска лента-сега вече нямам проблем.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:забравих да кажа, говоря за обикновени газови, а не инжекционни. мисля, че стеф се бърка, слагат и на обикновени газови, иначе има огромна опастност от замръзване, особенно зиматаTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:може и някои газаджии да слагат ама при мен и на двете коли /на темпрата газовата даже е слагана в италия/ ако ще и навън да е минус 20 веднага след запалването на бензин като форсирам и си прехвърля на газ без проблем /това за темпрата /а на уното като беше нова газовата си палех първата зима направо на газ и при минус 15
Коментар
-
everton написа:stef написа:може и някои газаджии да слагат ама при мен и на двете коли /на темпрата газовата даже е слагана в италия/ ако ще и навън да е минус 20 веднага след запалването на бензин като форсирам и си прехвърля на газ без проблем /това за темпрата /а на уното като беше нова газовата си палех първата зима направо на газ и при минус 15TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар