Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

LPG на ЕКО.Има ли промяна в качеството на газта?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

LPG на ЕКО.Има ли промяна в качеството на газта?

Колеги, имам чувството,че на ЕКО започнаха да зареждат кофти газ. Преди време срещах коли на газтрейд да доставят газ на ЕКО.В последно време масово виждам коли на Кълвача газ. Вчера направих следният експеримент: Заредих 3 литра газ на ОМВ и минах 41км,като 25 бяха извънградско и 15км градско.Днес заредих 5 литра газ на ЕКО и след 55км извънградско нямаше никой.Стилът ми на каране извънградско бе един и същ 90-100км. В единият случай разхода ми беше 8/10 с включено градско каране,а в другият 9/100 само извънградско.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Re: LPG на ЕКО.Има ли промяна в качеството на газта?

dudulia написа:
    Колеги, имам чувството,че на ЕКО започнаха да зареждат кофти газ. Преди време срещах коли на газтрейд да доставят газ на ЕКО.В последно време масово виждам коли на Кълвача газ. Вчера направих следният експеримент: Заредих 3 литра газ на ОМВ и минах 41км,като 25 бяха извънградско и 15км градско.Днес заредих 5 литра газ на ЕКО и след 55км извънградско нямаше никой.Стилът ми на каране извънградско бе един и същ 90-100км. В единият случай разхода ми беше 8/10 с включено градско каране,а в другият 9/100 само извънградско.
    може и да има истина в думите ти , защото на мен пък не ми харесва как върви на газ ... преди като че ли малко по-добре си вървеше... не че ми е кой знае колко мощна колата , но си я познавам все пак...да зема да пробвам и аз разхода как е .. хмм
    Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

На мен също не ми харесва газта в Плевенското ЕКО, Лукойл и ОМВ.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Кълвача газ също зареждат от Газтрейд. Така че ...

Коментар

В подкрепа на думите ми колегата Slavi_lancia сподели,че при него разхода с газ от ЕКО е 12,5-13/100 ,докато с газ от Лукойл 10,5/100. Мисля следващото ми зареждане да бъде от ромпетрол.

Коментар

Ако питаш мен все тая къде ще заредиш. Днес разхода ще ти е 10, след седмица 15. Така че все тая, само се молиш да си късметлия и все да целиш 10-те

Коментар

Mupo написа:
              Ако питаш мен все тая къде ще заредиш. Днес разхода ще ти е 10, след седмица 15. Така че все тая, само се молиш да си късметлия и все да целиш 10-те
              Нямам много извънградско напоследък, но имам чувството, че и извънгрдаското ми е къде 10/100. По светофарите дота коли ми прави впечатление, че "кихат", гърмят... Не знам какво купуваме, но е възможно да е все едно и също напоследък.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

На Еко не зареждам вече от половин година!
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
                  Защо?Къде зареждаш?

Коментар

На всякъде е все един и същи бълвоч, не се вкарвайте излишно във филми.
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Mupo написа:
                      1+!!!п.п. кви са тея филми - 3 литра, 5 литра???пълниш до горе и това е! е, ако имаш финансова възможност. Така разбираш - лъжат ли в количеството , питаш се по-дълго време - що заредих на тая скапана бензиджийница и нали знаеш, че при всяко зареждане губиш едно количество газ дета си го платил като извадят пистолета... а за по-голямо количество - процентно загубите са по-малко.
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

dudulia написа:
                        van_dal написа:
                        Защо?Къде зареждаш?
                        Самовнушил съм си, че на Шел е по-хубава газта и само от там сипвам. А на Еко отдавна почна да ми дава по 2 литра горница от нормалното.
                        --Старата ръжда любов не хваща!--
                        156 sportwagon 1,9 jtd 115
                        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
                          dudulia написа:
                          van_dal написа:
                          Защо?Къде зареждаш?
                          Самовнушил съм си, че на Шел е по-хубава газта и само от там сипвам. А на Еко отдавна почна да ми дава по 2 литра горница от нормалното.
                          мчи тези "отстъпки" за карти за автофорумите откъде мислиш се избиват???
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                            Mupo написа:
                            1+!!!п.п. кви са тея филми - 3 литра, 5 литра???пълниш до горе и това е! е, ако имаш финансова възможност. Така разбираш - лъжат ли в количеството , питаш се по-дълго време - що заредих на тая скапана бензиджийница и нали знаеш, че при всяко зареждане губиш едно количество газ дета си го платил като извадят пистолета... а за по-голямо количество - процентно загубите са по-малко.
                            Пълненето до горе е относително и зависи от налягането на колонката.Аз слагам определени литри,след като ми е минала колата на газ,а тя винаги минава,когато налягането ми падне на 0,6 бар за повече от 2 секунди.Възможното отклонение е не повече от 1-3км.

Коментар

Не знам за еко но при омв е определено влошена!По принцип винаги си зареждам 10 ЛИТРА.Поминалата седмица си зареждам аз и си ходя на работа.Зная,че колата ми изкарва по 75 до 77 км зимата карана по един и същ маршрут с 10 литра.До работа отиване и връщане е 12км,сиреч 6 дена си ходя без грижи и ми остава...ОБАЧЕ -тръгвам си аз от работа и о газта свърши още в петък-изминати 53 километра!!!!!!!!! -почти 20/100.После заредих от една малка частна газстанциика и изкарах....82 км по същия маршрут при същите метеорологични условия.Ха кажете сага кой е от страната на булката .Сипват ни квот си искат а ние плащаме ли плащаме...
                              Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Working...
                              X