Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Профилактика на изпарител BRC

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Профилактика на изпарител BRC

Здравейте колеги,имам изпарител BRC. Днес бях на диагностика, защото не бях доволен от газовата. Разхода много се качи...започна да харчи все едно карам на бензин, миришеше на газ.. От диагностиката установиха, че на високите обороти работи добре, но на ниските е доста зле...мирише на газ и от там идвал и разхода...А аз основно я карам градско. Питах юнака дали ако се сменят мембрани, клапани и всичко необходимо дали ще се оправи...не каза нищо. Предложи ми нов за 144лв с включен монтаж. Дали да рискувам с нов или да опитам да оправя съществуващия, като му направя профилактиката...дали ще има ефект...Някой от вас имал ли е същия проблем...
    Прикачени файлове
    Punto 1.2, ELX MPI

Профилактика стига да знаеш как.

Коментар

а, не бих се захванал с нещо за което нямам опит ще взема необхидия комплект за профилактиката...и в сервиза, но по важното е дали проблема ще се реши
      Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

смени с български мембрани към 40лв ремонт, е ще има разлика-зависи от майстора де
        Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
        Втората......пак същата!
        (_-_)______////_______(_-_)
        Punto75-Вече на жената!
        Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

препоръчайте магазин за покупка на материалите и майстор за ремонта
          Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

До колкото съм чувал, ако изпарителя е на доволно много километри, само със смяна на мембрани не става нищо. Защото в изпарителя имало и доста НЕгумени части които се износват.
            Stop giving directions, just say "Follow me."
            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

На този изпарител ремонта става успешен,механично нищо не му се поврежда сменят се мембраните и става пак нов.
              Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
              Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

знаочи остава само да си взема ремонтния комплект бихте ли препоръчали магазин, ако някой си е купувал и е останал доволен
                Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

Най добре купи мембраните от там кадето ще ги сменят, понеже BRC изпарителите имат два модела менбрани, в смисъл едната мембрана се различава и ако не я уцелите ще трябва да я сменяш, пък и така ще имаш право на рекламаций
                  Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                  Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Дам колегата е прав. Тези модели изпаритали имат една и съща тънка мембрана но се различават по мембраните на високото налягане *едната е с изместен център* имаше нещо заигравка с вида на бобината и дебелата мембрана но не помня точно как беше.

Коментар

сменят ли се мембраните и гумичките изпарителя е нов, метала не се износва от газта само бубинката е ти е стара. Обаче най-важното нещо е да си купиш истински мембрани, тея бг мембрани са пълен боклук, направени от квото има и дори не пасват на дупките. само оригинални ммебрани. не е никаква философия и ти препоръчвам сам да си го направиш, защото едва ли в сервиза ще ти чистят изпарителя така както ти би го изчистил и би се заиграл.
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

а от къде да закупя оригинални италиянски мембрани? Гледам масово се предлагат български...
                        Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

като влезеш в магазина и обикновено те питат български или оригинални? ако ли не търси в нета от представителите със сигурност съм виждал брц да ги продават комплектите.
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                          X