Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нацепен маркуч....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нацепен маркуч....

Здравейте Тъй като нищо не разбирам и идея си нямам за какво става въпрос ще се опитам да обясня проблема максимално изчерпателно пък дано някой ме разбере ) Значи, онзи ден доливах масло и ми направи впечатление, че от някъде се чува странно "фъсс" и мирише на газ, а преди не беше така. Реших, че има нещо и я оставих и на следващия ден пак погледнах, но не се чуваше нищо вече, само там от където предполагам, че е видях че маркуча е нацепен... предполагам трябва да се смени, но някой може ли да ми каже как, къде и изобщо някъкви съвети и тн да даде, защото ме е страх да я запаля

Re: Нацепен маркуч....

eida написа:
    Здравейте Тъй като нищо не разбирам и идея си нямам за какво става въпрос ще се опитам да обясня проблема максимално изчерпателно пък дано някой ме разбере ) Значи, онзи ден доливах масло и ми направи впечатление, че от някъде се чува странно "фъсс" и мирише на газ, а преди не беше така. Реших, че има нещо и я оставих и на следващия ден пак погледнах, но не се чуваше нищо вече, само там от където предполагам, че е видях че маркуча е нацепен... предполагам трябва да се смени, но някой може ли да ми каже как, къде и изобщо някъкви съвети и тн да даде, защото ме е страх да я запаля
    Ако можеш направи една снимка да видим какво имаш в предвид.По-добре е щом не разбираш да закараш колата на някой майстор да я види.

Коментар

обикновенна газова ли е?може и да е клапана на изпаритела.предполагам че и трудно пали на загрял двигател.
      Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
      Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Те маркучите на газовата по принцип се сменят, малко са консуматив, щото са и толкова читави. Ако вземе да фъска се опитай да разбереш от къде е, взимаш един пулверизатор, пълниш го със сапунена вода и пръскаш....където се надуват балончета, там издиша. Или за да си сигур-на/ен дали е газово изтичане, изхабяваш газта и слушаш дали пак фъска
        Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
        Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
        Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

chokicha написа:
          обикновенна газова ли е?може и да е клапана на изпаритела.предполагам че и трудно пали на загрял двигател.
          няма проблем с паленето само като е -16 се забавя около 15 сек, но не повече иначе няма ли опасност да гръмне нещо, ако я запаля да я закарам някъде??? понеже си фъска, то си се чува ясно и мирише на газ доста

Коментар

eida написа:
            иначе няма ли опасност да гръмне нещо, ако я запаля да я закарам някъде??? понеже си фъска, то си се чува ясно и мирише на газ доста
            Когато колата работи на бензин би трябвало да го няма това "фъскане", за което пишеш.Ако и тогава го има затвори крановете на бутилката за газ, и няма да имаш проблеми.

Коментар

Не карай на газ и не си прави експерименти с палене на газ и т.н.!Докато стигнеш до майстор,колата може да е изгоряла.Имаш изтичане на газ,което е недопустимо и опасно!
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Благодаря, но това че има изтичане на газ и аз го установих Въпросът е че нямам бензинова помпа и май, който и да я прави ще трябва да дойде на място Благодаря на всички за отзивчивостта

Коментар

Working...
                X