Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газав инжекцион EASY GAS - голям разход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Газав инжекцион EASY GAS - голям разход

Здравеите колеги ит форума . Колата ми е Фиат Мареа комби 1.6 16 винтила 103 коня. Та преди 4-5 месеца реших да си сложа и аз Г.И. и се насочих кам град Плевен в сервиза на Фобус . Там се насочих поради това че мои приятел си монтира и тои там газовия инжекцион и е мн. доволен сищо така и аз сам карал неговата кола и аз останах с мн добро впечатление. Но когато аз отидох разликата беше там че екипат се бе сменил и момчетата бяха други но се пак се доверих и там ми беше грешката. Г. И. е марка EASY GAS та преблемат ми е че немогат да нагласат разхода мн висок разход имам и нищо немога да направя по въпроса. Иначе колата лети самолет няма да прекъсва мн варви по тая част оплакване нямам. Ходил сам вече над 10 пати до Плевен само за регулаж и нестава и нестава . Разхода ми парвоначално беше 20 после 17 после 16 наи мн до 15 е слизал и повече неште изван грацко 11 . 10 сега 9-9.5 .Та това не ми се струва нормално .От сервиза земаха да ми вкарват мухи 4е кабелите неми били добре свещите можело да правят проблем . Викам аиде от мен да мине Смених всичко макар колата да си работеше перфектно. Преди монтажа на ГИ ходих на диагностика човека ми каза че колата работи на "6" .Досега са ми правили следното в сервиза парво дузите на реиката на инжекциона бяха разпробити на 2.2 колата мн варви но и мн гори 20 на 100и гласат на компа там ко гласат неставапосле пробваха с 2.1 колата не6те да варви и гори 16 грацко и 9 - 9.5 изван и не6те да варви спаната е стига до 150 и почва да набира като бабичка,в баирите умалява-нестава.Та оня ден ходих и сега разпробиха с 2,3 и гласяха на компа пак и сега 6те засичак пак да видим ко става.Ще помоля колегите със същите марейки и двигатели да споделят колко им гори на гас и и каде са си монтирали газовите че вече ми омразна да ходя до Плевен и да виждам че са големи некадърници и нищо немогат да направет по въпроса. Се ми викат уредбата мн добре е монтирана мн добре работи няма грешки всичко е "6" . Викам му добре де всичко е "6" пак гори като змей и се ми викат сега трябва да се е оправвила. Мейду другото колата сам я засичал миналата седмица на бензин и ми даде под 7 и 7 дае пак грацко от 10 до 12 и то в Свищов малък град е. Моля помагаите и споделяите вашите мнения . Благодаря предварително

Замери си какво показва ламбдата на тихи обороти, на около 2 000 и на около 4 000. Като видим показанията може да коментираме. Виж си и как са ти свещите - черни, бели, керемидени...Учудва ме, че като е горяла много е и вървяла най-добре. При мен дай-добре върви като е настроена оптимално сместа, което и ми дава най-нисък разход. Богатата смес води до висок разход, много нагар по свещите и вървенето не е както трябва, макар да върви добре и с богата смес.Аз съм с обикновенна с ламбда контрол(изискваща първоначално известна настройка), но във всеки случай нещата опират до настрйване на оптимална смес, по един или друг начин.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Незнам как се замерва ламбдата. Докъто до свещите са двуполустни на 10 000 км и последно като ги гледах бяха керемидено червени а би ли казал на тебе какъв разход ти дава.

Коментар

Ламбдата се замерва лесно. По спомен белия кабел дава сигнал и ти трябва да мериш напрежението между него и минус на акумулатора. Мойта дава 7,5-8л извънградско, а в града 9-10л, зависи от движението. Ламбда контрола го монтира qnisZ на една среща на форума преди 2г. Всъщност това е човека, който може да ти помогне и настрои газовата. Преди неговата намеса чисто новата газова ми даде 11-12л разход извънградско докато се добера до срещата.
        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

помагаите колеги даите някои мнения

Коментар

Стой им на главата и да си оправят бакиите.Платил си за нещо и трябва да го получиш.Не е тук мястото да се решават проблемите на гаранционни ГИ.Търси комисията за защита на потребителите и ще видиш как ще си размърдат задниците.Като не се справят да я свалят и парите обратно.

Коментар

Колега с тоя разход имаш да черпиш моето браво гори 15++ бензин в града и 10 навънка както искаш така го смятай , Остави един телефон другия път като съм в Свищов да почерпиш :D /това в рамките на шегата/И все пак според теб какъв разход трябва да ти даде ?

Коментар

В тази ТЕМА колегите са писали за разхода си на газ при различни модели и двигатели.Можеш да я прегледаш за съпоставка.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

бе стоя им на главите правят не отказват секи пат се стараят уш ама се тая докато колегата с бравото е луд на мене ако ми даде такъв разход на бензин ще я оставя на моргата тая кола моята гори 11-12 градско максимум на бензин и 7 - 7.5 изван на гас да качи с 0.5 или 1 литър максимум нали затова съм предпочел ГИ че да гори колкото на бензин и да варви хубаво

Коментар

Коментар

ми той разхода ти е почти нормален, особенно ако караш по-спортно извънградско, а а градско само по 2 км.... направо си нормално
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

как нормален бе колега на бензин ми гори 11 грацко и 7 изван пак се пак нали говорим за газов инжекцион последно като я засичах ми даде 9 изван града и несам дигал повече от 100грацко сега е на 14.5

Коментар

fiat_marea написа:
                          как нормален бе колега на бензин ми гори 11 грацко и 7 изван пак се пак нали говорим за газов инжекцион последно като я засичах ми даде 9 изван града и несам дигал повече от 100грацко сега е на 14.5
                          колега, на мен разхода ми е горе долу същия. Лятото ми харчи 13-13.5, а аз съм с браво, мареята е по-тежка, но пък в софия по задръстванията. Сега зимата не я знам колко харчи, но поне 14-14.5, като сложиш, че ти караш по 2-3 км в града /вероятно, все пак Свищов е малък/ и тя е все студена и на смукач.... Извънградско на мен ми харчи 8, а ако я натискам 140-150 ми харчи 10. Може би една идея по-нисък трябва да ти е разхода, но не очаквай да стигнеш бензиновите си цифри. пробвай да смениш газстанцията.
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Пробвал сам всички газстанции и сам се спрял на тази на която минавам наи-много КМ колега колата я паля на бензин чакам да загрее да обарне на газ и така трагва неска бях пак на Плевен в сервиза за реголаж маистора ми каза че ми обогатявал с 4% сместа на ниските обороти и че по този начин щал да спадне още малко разхода пак щевидем до каде ще я докара ако разхода ми стане 13 градско няма да кажа и гаг но 15-16 е мн

Коментар

Колега, на твоята кола като нова по каталог и дават 11.5 градски разход, това е почти недостижимо в реални условия още повече със стара кола, така че бъди реалист, иначе Easy Gas е добра уредба, аз имам Фобос който е със същия компютър и съм доволен от разхода, монтираха ми го в Горна Баня и ми го настройваха в движение, според майсторите това е много важно за разхода, така че помоли монтажниците да се повозят с теб и да настроят в движение.

Коментар

Working...
                              X