Здравейте колеги,Така като гледам, има доста колеги, които карат CNG/LPG газови уредби. Предполагам, че ако обединим усилия, не само във ФФБ а и съвместно с други колеги от други авто-форуми, ще можем да постигнем нещо, което в нормалните държави като САЩ (а до колкото знам и в някои европейски държави) е вече гарантирано. В Щатите, при ползване на регистрирани от компетентните органи автомобили, използващи екологично чисти горива, се ползват сериозни данъчни облекчения. За европа не съм сигурен, някъде се цитираха Германия и Австрия, но това е инфо по памет. За нас - само плащане на разни такси и прегледи но облекчения - никакви. По официални данни, България е една от държавите с най-голяма гъстота на метан станциите и с най-бързи темпове на развитие на сектора природен газ. Мисля, че след като имаме такова насищане на метанстанции имаме и достатъчно еко автомобили движещи се на територията на страната. Редно е да се възползваме от същите преференции като колегите от нормалните държави. Ако има заинтересовани, нека направим петиция и да я изпратим до любимият на всички транспортен министър.Всякакви идеи и предложения са добре дошли!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данъчни и/или други облекчения при ползване на еко горива
Collapse
X
-
Така си е, слагат ти пръчка в спиците движейки се по пътя на прогреса.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
wwalker написа:rosstan написа:Ние не сме като по света-като занесох документ в данъчното,че имам Законна газова(брава 1.6 16) ми казаха,че имам-нямам документ данъка ми е -120лв!Fiat Brava 1.6/16V 74kW(103h.p) powered by AXM Auto
Коментар
-
rosstan написа:Ние не сме като по света-като занесох документ в данъчното,че имам Законна газова(брава 1.6 16) ми казаха,че имам-нямам документ данъка ми е -120лв! По точно 125 и ст...,но има разлика според големината на града ,сверявал съм за този мотор за Бургас-София и имаше разлика-а и се води ’овехтяване’ след 14 г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар