Колеги вчера в най-голямата жега на баира към нас се пръсна пластмасовия щуцер на изпарителя, там където влиза топлата вода.Съответно е изхвърлила антифриза.. Добре че ефека е бил спиране на подаване на газ и от там жена ми отбила в страни щото колата спряла... Само късмет ме е спасил от основния ремонт, стрелката беше в червения сектор после като дойдох. Днеска купих и смених двата щуцера и дега всичко си е ОК.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Драма с щуцера на маркучите за топлата вода
Collapse
X
-
Драма с щуцера на маркучите за топлата вода
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.orgЕтикети: –
-
На мен ми гръмна едно много странно чудо по жегите и то на околовръстното по обяд (лудница).Разликата беше че при мен всичко се изля в краката ми (вода на около 100-тина градуса - охче).Та се оказа че се е счупило едно преходниче.То май само на Типо 1.1 е така.Вътре както е радиатора за парното от него тръгват двата маркуча и се закачат на въпросното преходниче което ги изкарва до отвън и е с такава форма че да уплътни дупката в купето,предвидена да излизат двата маркуча.Та това цялото е пластмасово и представлява две успоредни тръби в пластмасово тяло.Та едната се беше отпрала от вътрешната страна незнам от какъв зор ама после като го свалиш видях че цялото е като изгоряло и просто се рони.Та такова чудо питах къде ли не и не успях да намеря (нито ново нито 2-ра ръка) и реших проблема съвсем бързо - купих PVC тръба с алуминиева втулка (за гореща вода) със същич диаметър и приспособих тая пластмаса само да уплътнява около дупката а двете парчета тръба да минават през нея.Закачих си маркучите и сега смятам че скоро няма да имам проблем с това чудо.Неприятния момент беше че системата беше съвсем набързо редуцирана веднага след спукването за да се добре поне до някой магазин да го търся и налях на колата вода от една локва....звучи много смешно ама какво друго да правя като там бях съвсем безпомощен а в колата нямах 3-4 литра вода а само едно шише.Тази от локвата не беше мръсна а и я цедих все пак през едно парцалче.После си я смених водата разбира се.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
The_Machine написа:Изпарителя от старите БРЦ ли е? Ако да , продават се и метални щуцери...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар