Здравейте колеги.Скоро си взех Типо 92г 1.6 .Имах 2-3 излизания извън града ,които бяха на един и същ маршрут ,та разхода който успях да засеча е около 9/100 извънградско.НЕзнайно защо един познат който взе колата да си свърши една работа за 15-тина мин , решил да я попрегледа от немай къде.Оказа се че въздушния филтър е за смяна.Прибрах се в София и го смених.За мое учудване колата даде доста висок разход в града.На празна газова бутилка, сипах газ за 20лв = 14,8л. На 98-ми изминат километър газта свърши.Колата съм я карал между празниците,когато нямаше живо пиле в софия,а половината от тези 100км са по околовръстното и по пътя за Панчарево.Някой може ли да ми обясни от къде идва толкова серизония разход в града и възможно ли е да е след смяната на въздушния филтър .Просто за мен е мистерия,при положение ,че 50-те км по околовръстното и пътя към Панчарево по нищо не се различават от 50-те км които преди това съм минал извънградско.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на Типо градско ?
Collapse
X
-
Колега, като че ли малко се пооправи разходът ми градско.Като за начало започнах да зареждам само на Shell ,а също така и смених филтърчето на газта.Извънградско даже 7л като я карам спокойно.Но даже 12л-12,5л /100 градско ми се вижда множко имайки впредвид,че я карам или по околовръстното или някой малък квартал,където не попадам в задръствания.
Коментар
-
Здравей колега,моето типо е със същия двигател и при последното зареждане за същите литри ми измина същите киламетри ,иначе съм я смъквал до 12,8 газ градско,но беше топло.Температурата оказва МНОГО голямо влияние на разхода на газ.Един газаджия ми каза,че такъв разход на тая кола на газ е нормален,при условие,че навън е под-5 градуса.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар