Колеги, днес ми се случи нещо доста странно. Както си карам колата, след около 10 км. преход (колата си беше загряла) както си я настъпвам изведнъж, започна да се усеща все едно, че ми свършва газта, а вчера сложих 20 лева и след това съм минал 16 км. Продължих да я настъпрам във високите обороти, след което, колата сама обърна на бензин. След като я обърнах ръчно на газ, колата започна да държи около 750 оборота на празен ход, при положение, че обикновенно държи около 875. След 100-200 метра се наложи вече да спра, защото стигнах до работа. Сега съм откачил акумолатора, въпреки, че не намирам логика в това . От какво може да се получава цялата работа. От година и половина го имам Г.И.-то и до сега такова нещо, не ми се е случвало.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем с Г.И. - обрърна сама на бенз. ?!
Collapse
X
-
Колко студено беше навън?Предполагам,че си заредил лятна газ,която е замръзнала.Скоро имаь подобен проблем при предните студове.Просто изпарението на газта е малко в студеното време и след като си изразходвал изпареното количество налягането пада,като при свършила газ.Варианта е да дозаредиш на друга газстанция и да караш до свършването на газта или пък да караш в топло време. :D п.п. от къде зареди?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Газта не се ли изпарява на -40 и кусур градуса, до изпарителя стига течна, а колата е била загряла. Залагам 1001% че колегата никога не е сменял филтъра от как е сложил газовата И след смяната му проблем вече няма да имаПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Газта не се ли изпарява на -40 и кусур градуса, до изпарителя стига течна, а колата е била загряла. Залагам 1001% че колегата никога не е сменял филтъра от как е сложил газовата И след смяната му проблем вече няма да имаBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
-
Хм, не знаех че има лятна и зимна, амии как да знаем ква ни сипват? да не би нещо да си заредил няква много кофти газ от тва да го е правила, как разбра че е лятна ? ЧНГ между другото Дидо, честита и на останалите, живи и здрави , и много късмет на всичкиПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
reter написа:Филтрите съм ги сменял лятото. Газта е заредена от ЕКО. Колата изобщо не върви м/у другото и съм сигорен, че е филтъра вече. За протокола: от 0 до 100 - 19 сек. Ужас.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
-
reter написа:Колата не иска да върви и при следващото зареждане. Работата е ясна. Само незнам кога ще имам време да отида за смяна. Да ви кажа май и инжекторите ми пътуват вече.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар