Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с Г.И. - обрърна сама на бенз. ?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен проблем с Г.И. - обрърна сама на бенз. ?!

Колеги, днес ми се случи нещо доста странно. Както си карам колата, след около 10 км. преход (колата си беше загряла) както си я настъпвам изведнъж, започна да се усеща все едно, че ми свършва газта, а вчера сложих 20 лева и след това съм минал 16 км. Продължих да я настъпрам във високите обороти, след което, колата сама обърна на бензин. След като я обърнах ръчно на газ, колата започна да държи около 750 оборота на празен ход, при положение, че обикновенно държи около 875. След 100-200 метра се наложи вече да спра, защото стигнах до работа. Сега съм откачил акумолатора, въпреки, че не намирам логика в това . От какво може да се получава цялата работа. От година и половина го имам Г.И.-то и до сега такова нещо, не ми се е случвало.
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

запушен филтър на газта ,колега.

Коментар

Може да е и от настройките на налягането.Може и от студа сега да ти дава колебания в показанията.ПП.И не ти трябва да махаш клемите.Дръпни само бушончето на газовото.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Колко студено беше навън?Предполагам,че си заредил лятна газ,която е замръзнала.Скоро имаь подобен проблем при предните студове.Просто изпарението на газта е малко в студеното време и след като си изразходвал изпареното количество налягането пада,като при свършила газ.Варианта е да дозаредиш на друга газстанция и да караш до свършването на газта или пък да караш в топло време. :D п.п. от къде зареди?
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Газта не се ли изпарява на -40 и кусур градуса, до изпарителя стига течна, а колата е била загряла. Залагам 1001% че колегата никога не е сменял филтъра от как е сложил газовата И след смяната му проблем вече няма да има
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Точно от филтъра започни колега и аз по едно време имах проблем с газов инжекцион не само в студено време ами въобще, а му подам по-рязко газ а минава на бензин.
            Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Slavi_Lancia написа:
              Газта не се ли изпарява на -40 и кусур градуса, до изпарителя стига течна, а колата е била загряла. Залагам 1001% че колегата никога не е сменял филтъра от как е сложил газовата И след смяната му проблем вече няма да има
              Слави,не знам при колко градуса се изпарява,но самият факт,че има зимна и лятна газ е достатъчно показателен. Освен това изпаряване може и да има,но дали е достатъчно е друг въпрос. На мен ми замръзна газта при предното застудяване.След като се позатопли проблемът с минаването на бензин изчезна.Дозаредих с газ и сега нямам проблем.Филтрите ми са сравнително нови.

Коментар

Хм, не знаех че има лятна и зимна, амии как да знаем ква ни сипват? да не би нещо да си заредил няква много кофти газ от тва да го е правила, как разбра че е лятна ? ЧНГ между другото Дидо, честита и на останалите, живи и здрави , и много късмет на всички

Коментар

Филтрите съм ги сменял лятото. Газта е заредена от ЕКО. Колата изобщо не върви м/у другото и съм сигорен, че е филтъра вече. За протокола: от 0 до 100 - 19 сек. Ужас.

Коментар

извади филтъра и го изчисти или направо го смени с нов. като изрежеш колата, ти пада налягането в изпарителя щото филтъра не пропуска и ГИ обръща на бензин. стандартна история.

Коментар

reter написа:
                      Филтрите съм ги сменял лятото. Газта е заредена от ЕКО. Колата изобщо не върви м/у другото и съм сигорен, че е филтъра вече. За протокола: от 0 до 100 - 19 сек. Ужас.
                      Проблемът при мен беше от зареждане на газ от ЕКО.Вече започвам да се чудя дали да зареждам там

Коментар

Аз отдавна съм ги отписал въпреки 5 те ст. отстъпка

Коментар

Колата не иска да върви и при следващото зареждане. Работата е ясна. Само незнам кога ще имам време да отида за смяна. Да ви кажа май и инжекторите ми пътуват вече.

Коментар

reter написа:
                            Колата не иска да върви и при следващото зареждане. Работата е ясна. Само незнам кога ще имам време да отида за смяна. Да ви кажа май и инжекторите ми пътуват вече.
                            Каква марка и на колко км са?

Коментар

Полски е инжекциона, незнам каква марка. Вече е на повече от 30 хил и преди година бяха на около 400 часа инжекторите.

Коментар

Working...
                              X