Здравейте, преди известно време се сдобих с въпросното фиат-че, много съм доволен, но има нещо, което ме притеснява, когато го карам на газ една индикация на светлинното табло започва да свети (свети само и единствено когато карам колата на газ, на бензин никога не свети).Светлинката най от ляво, съжалявам за куцата снимка, но това беше най-доброто което можах да изкарам, предполагам, че който знае за какво иде реч ще я разпознае и от тук благодаря предварителноhttp://img52.imageshack.us/i/sn855305.jpg/
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно Fiat Brava 1.8 16V на газ
Collapse
X
-
nedialk00
-
По това което се вижда да предполагаме че си с обикновено АГУ?Не е въпрос на поправка а на преправка , т.е. ти е необходим емулатор на ламбда сондата.Устройството лъже ЕКУ-то и не би трябвало да ти свети съответната лампа а от там и да не се трупат грешки в ЕКУ-то.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
nedialk00
ако колата се държи добре на бензин и на газ, всичко е ОК, повярвай ми не прави глупости да сменяш емулатори, че аз след такава глупост още немога да си оправя колата на бензин
Коментар
-
nedialk00 написа:ако колата се държи добре на бензин и на газ, всичко е ОК, повярвай ми не прави глупости да сменяш емулатори, че аз след такава глупост още немога да си оправя колата на бензин
Коментар
-
u_bo
nedialk00 написа:ако колата се държи добре на бензин и на газ, всичко е ОК, повярвай ми не прави глупости да сменяш емулатори, че аз след такава глупост още немога да си оправя колата на бензин
Коментар
-
Най вероятно дюзите са прекъснати само с реле и затова така свети. Аз при мен на 1.6 съм ги прекъснал само с реле на общият край и едно съпротивление, докато оцеля каква да е стойността така светеше и от време на време светваше в дадени обороти. Нито имам контроли,симулатори........... Даже и плочка не съм слагал.
Коментар
-
Тази лампа свети понеже дюзите са прекъснати с реле, а не с емулатор и компютъра показва че има нещо нередно понеже те не работят.Ако лампата не те дразни си карай колата без да се притесняваш, няма никакъв проблем колата не трупа грешки че да спре да работи поради тази причинаEx: Alfa Romeo 156 1.8ТS
Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар