Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно Fiat Brava 1.8 16V на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос относно Fiat Brava 1.8 16V на газ

Здравейте, преди известно време се сдобих с въпросното фиат-че, много съм доволен, но има нещо, което ме притеснява, когато го карам на газ една индикация на светлинното табло започва да свети (свети само и единствено когато карам колата на газ, на бензин никога не свети).Светлинката най от ляво, съжалявам за куцата снимка, но това беше най-доброто което можах да изкарам, предполагам, че който знае за какво иде реч ще я разпознае и от тук благодаря предварителноhttp://img52.imageshack.us/i/sn855305.jpg/
    1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
    2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

така трябва, всичко ти е ОК

Коментар

nedialk00 написа:
      така трябва, всичко ти е ОК
      Сигурен ли си ? Не заблуждаваи човека! Само с кофти симулатори може да имаш този проблем!
      ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
      ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

сериозно ли е и колко пари ще ми струва поправката

Коментар

По това което се вижда да предполагаме че си с обикновено АГУ?Не е въпрос на поправка а на преправка , т.е. ти е необходим емулатор на ламбда сондата.Устройството лъже ЕКУ-то и не би трябвало да ти свети съответната лампа а от там и да не се трупат грешки в ЕКУ-то.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

ако колата се държи добре на бензин и на газ, всичко е ОК, повярвай ми не прави глупости да сменяш емулатори, че аз след такава глупост още немога да си оправя колата на бензин

Коментар

:D

Коментар

nedialk00 написа:
                ако колата се държи добре на бензин и на газ, всичко е ОК, повярвай ми не прави глупости да сменяш емулатори, че аз след такава глупост още немога да си оправя колата на бензин
                Разликата в електрониката на 1.6 и 1.8 е от небето до земята!!! На 1.6 е бош на 1.8 е хитачи така че като не знаеш наи добре не пиши глупости!!!
                ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

nedialk00 написа:
                  това е вярното решение за автора на темата.АКО обаче имаш някакъв проблем на бензин или на газ - опиши го и ще видим.Успех !

Коментар

Най вероятно дюзите са прекъснати само с реле и затова така свети. Аз при мен на 1.6 съм ги прекъснал само с реле на общият край и едно съпротивление, докато оцеля каква да е стойността така светеше и от време на време светваше в дадени обороти. Нито имам контроли,симулатори........... Даже и плочка не съм слагал.

Коментар

Тази лампа свети понеже дюзите са прекъснати с реле, а не с емулатор и компютъра показва че има нещо нередно понеже те не работят.Ако лампата не те дразни си карай колата без да се притесняваш, няма никакъв проблем колата не трупа грешки че да спре да работи поради тази причина
                      Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                      Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

и при мен е така само че на 1,6 мотора свети постоянно на газ и няма проблеми така ми беше и предишната марея така е и тази
                        фиат мареа 103 понита
                        спринтер 122 понита
                        пасат с 90 умрели понита

Коментар

Благодаря за подробната информация,колеги. Ако възникнат някакви въпроси ще се обръщам към вас

Коментар

колеги имам 1,6 16 и на мен ми свети на газ и на бенз какво да правя мерси предварително
                            Fiat Bravo 1.6 16V 1996

Коментар

turbino написа:
                              колеги имам 1,6 16 и на мен ми свети на газ и на бенз какво да правя мерси предварително
                              нищо не прави само карай,на газ няма никакво значение дали свети или не

Коментар

Working...
                              X