Висок е разход от 10,5 за извънградско. С работещ термостат температурата на дълъг път не пада под нормалната работна и няма значение, че е студено навън.Мойта ми дава под 8 на дълго. С ламбда контрол съм и незнам дали ти имаш или дали може да се свали до толкова при теб ако нямаш, защото преди да ми го монтират(благодарение на любезната намеса на qnisz на една от пролетните срещи) харчеше даже повече от твойта. Другите важни неща са изправни ламбда сонда и термостат. Разбира се и всичко по запалителната система - кабели, свещи, бобина.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пореден голям разход...
Collapse
X
-
Сложил съм термостат от рено 5 и температурата си я поддържа на 6. Кабели и всичко останало трябва да си е наред, защото не е гърмяла трещяла и прочие. Интересувам се само как да разбера дали е с ламбда контрол или не? Yellow_Flash_Colorz_PDT_22"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
ЗдравейтеИ аз имам проблем с огромен разход на ГАЗколата е ФИАТ МАРЕА уикенд 1.6-16v с газов инжекцион VIALLE до скоро деше всичко идеално извън града 7/100 газв града най много 8.5/100 от както падна студа Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 18/ 100 в градаУЖАС смених свещите,въздушен филтър, ламдата сонда е добре и пак същата работа даже газ станцията дето зареждам от нея смених пак 18/100 газ МОЛЯ ДАЙТЕ СЪВЕТ А СЪЩО И СЕРВИЗ НА ГАЗОВИ ИНЖЕКЦИОНИ ОКОЛО ШУМЕНДОБРЕ ЩЕ Е АКО ИМАТ И СОФТУЕЪР ЗА VIALLEU-kan
Коментар
-
сега освен да се намали газта от тройника ,има значение и начина на каране ,ако ускоряваш рязко ,гори доста. ако караш на много ниски обороти също не е добре,трябва да се стремиш да караш между 2000-3000,ускоряваш плавно дооколо 3000,и слагаш следващата предавкавесела коледатипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
аз също съм с мареа 1.6 с обикновенна газова минимума беше когато ходих до атина за миналата коледа 8/100 по нашите пътища ми гори 10/100 в града 13 на сто и не не я карам с повече от 140км/ч винаги е натоварена (а в гърция беше претоварена) но там пътищата са хубави и няма нужда от изпреварване на бавно движещи се МПС-та а когато пропатувах В.ТЪРНОВО-ВАРНА (230км) за 1ч и 30мин 30л неми стигнаха.не си хвалете колите че не се чупят защото в най-скоро време може да го очаквате
Коментар
-
Здравейте колеги.И аз съм с Браво 1.6 16в с обикновена АГУАз също имам големи проблеми с разхода и малко след нова година ще ида при един познат в сервиз, защото на газ много често ми прави детонации и ми дава разход от 15-16 до 18 градско... сменях газостанциите, филтри, свещите са нови, с кабели чисто ново тествах и не става.Моя познат ми каза че всичко е до реглаж но под 12-13 градско не може да я свали никой поради самия трафик в София, а и защото колата си лапа доста.Ще пиша в темата, когато имам някакъв напредък.
Коментар
-
Съжалявам за офтопика, но не мога да се сдържа!За двигател 1.4 може да става и обикновена газова с тройник, без емулатори и т.н.Но за двигател 1.6 и 1.8, според мен, си трябва задължително поне ламбда контрол система или газов инжекцион.Ламбда контрола сигурно ще Ви струва 100-200 лв /не съм много наясно с цената му в момента/ като доработка към обикновената АГУ, но който веднъж е имал ЛКС, втори път веднага ще сложи, защото разликата се усеща веднага - и в разход, и във вървене, и в липса на детонации, и ..... И тези 100-200 лв ще ги избие за максимум 6 месеца, ако си кара колата поне 1000 км на месец.Слагане на обикновена АГУ с тройник на ДВГ 1.6 си е чиста БГ гавра с този чудесен ДВГ на Фиат!
Коментар
-
dan4o написа:днеска зареждах ,20.30 литра за 253 км идва около 8/100 смесено ,на две зареждания на газ слагам и по 10 кинта бензин че да мога да паля,мисля че е добре за зимата
Коментар
-
здравеите колеги невили минава на ум че газта е отврат от една година съм с газ и само ядове с 10 лв . 50 кмкво е тва ходч по маистори момче колата ти сие на ред а налице ништо обявявам воина на газта нека всички спрем да караме на газ за един месец ида видим дали нчма дач оправят консолтираитеса с други които карат на газ и ще разберете че сам прав колите са на ред газта не става
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар