Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с емулатор/симулатор ламбда сонда

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

кола

Покарай на бензин поне 50 км и виж дали няма да се оправи сама
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

u_bo написа:
      nedialk00 написа:
      така, днес и направих адаптация на стойностите покарах 150 км на газ, и се оправи вече не записва грешка НО все още колата не е както трябва на бензин значи на около 1500 оборота тресе леко двигатела, по нагоре няма проблеми, преди тресеше до към 2800; дюзите са ми изчистени, ламда сондата работи, маркучето за вакуума съм сменил, незнам вече какво да правя
      направи следното:-- адаптация на стойностите покарай 150 км на БЕНЗИНи виж какво ще стане
      ти това направи ли го ??

Коментар

още не съм, понеже в момента колата е на друго място и няма кой да я покара, но към празниците ще я опитам и по този начин, но едва ли ще се оправи все пак ще опитам и с това, той проблема почти изчезна, но все още се усеща малко

Коментар

у_бо , а можеш ли да ми кажеш дали може да е от емулатора на дюзите ? лампичката на инжекциона не свети докато карам на газ, нито когато бях с емулатора, нито сега и с релето, а лампичката е там и е работеща, откачал съм кабела от рейката с дюзите давал съм на контакт и пак не свети ?

Коментар

nedialk00 написа:
            у_бо , а можеш ли да ми кажеш дали може да е от емулатора на дюзите ? лампичката на инжекциона не свети докато карам на газ, нито когато бях с емулатора, нито сега и с релето, а лампичката е там и е работеща, откачал съм кабела от рейката с дюзите давал съм на контакт и пак не свети ?
            ако е нормално поставен емулатор - не може да е там проблема , проблем е според мен, че без ламбда емулатор - не ти свети ’дюзата’

Коментар

да, и аз намирам това че не свети за проблем, и се чудя възможно ли е да е от симулатора на дюзите или нещо газаджията да е объркал кабелите като е съединявал на рейката ?

Коментар

nedialk00 написа:
                да, и аз намирам това че не свети за проблем, и се чудя възможно ли е да е от симулатора на дюзите или нещо газаджията да е объркал кабелите като е съединявал на рейката ?
                стига с тия дюзи де, трябва да свети защото си откачил ламбда емулатора , а не за друго.

Коментар

nedialk00 написа:
                  Днес ходих на диагностика, имах записана грешка ламбда сонда и стъпков мотор изтриха се ; ламбда сондата работи добре; рестартираха бензиновата система и колата в момента е в перфектно състояние даде ми 6.5/100 на бензин - средна скорост 130км/ч
                  извинявай за спама по темата ни искам да те попитам с коя скоростна кутия си.или по точно с 120 на 5-та колко оборота ти държи колата.извинявам се още веднъж.
                  bravo 1.6

Коментар

Не всички ЕКУта на Фиат отчитат ка то грешка ламбда сондата. Преди няколко поста съм ти казал как да оправиш проблема с грешната адаптация.

Коментар

Working...
                    X