Колеги,мареата ми е с фобос газов инжекцион и редуктора е Brc genius,един малък такъв.Значи в него влизат 2 дебели маркуча към парното на колата за отопление,един дебел от който излиза газта към рейката ,един по тънък който се включва в щуцер в смукателния колектор и отстрани има един датчик който е бил чупен преди и лепен със силикон,но се беше извадил наполовина.Значи аз го залепих пак със силикон на мястото му,но въпроса ми е този датчик за какво служи,дали е за кога да превключи на газ или има и друга роля.Иначе превключването на газ си е нормално.И така като гледам май няма как да се смени само датчика ами трябва целия редуктор да се сменя.Някой ако знае повече инфо нека да каже моля.И също така за какво е онзи маркуч към вакуума на колектора като отеделно си има и мап сензор системата.Другия ми въпрос е като гледам има един филтър на газовия клапан и един голям филтър преди рейката с инжекторите който се разглабя и се сменя елемента му ,има ли някъде другаде фитри които не съм видял.На края на рейката има едно като мап сензор който е вързан с маркуче към рейката а от другата му страна има един кабел който отива към компа на фобоса,знаете ли какво е това.Понеже самия мап на фобоса е преди рейката и си е вързан към смукателния колектор.Ограденото в червено е въпросния датчик.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпроси за Brc Genius
Collapse
X
-
Re: Въпроси за Brc Genius
biker_81 написа:Колеги,мареата ми е с фобос газов инжекцион и редуктора е Brc genius,един малък такъв.Значи в него влизат 2 дебели маркуча към парното на колата за отопление,един дебел от който излиза газта към рейката ,един по тънък който се включва в щуцер в смукателния колектор и отстрани има един датчик който е бил чупен преди и лепен със силикон,но се беше извадил наполовина.Значи аз го залепих пак със силикон на мястото му,но въпроса ми е този датчик за какво служи,дали е за кога да превключи на газ или има и друга роля.Иначе превключването на газ си е нормално.И така като гледам май няма как да се смени само датчика ами трябва целия редуктор да се сменя.Някой ако знае повече инфо нека да каже моля.И също така за какво е онзи маркуч към вакуума на колектора като отеделно си има и мап сензор системата.Другия ми въпрос е като гледам има един филтър на газовия клапан и един голям филтър преди рейката с инжекторите който се разглабя и се сменя елемента му ,има ли някъде другаде фитри които не съм видял.На края на рейката има едно като мап сензор който е вързан с маркуче към рейката а от другата му страна има един кабел който отива към компа на фобоса,знаете ли какво е това.Понеже самия мап на фобоса е преди рейката и си е вързан към смукателния колектор.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Реклама
Collapse
Коментар