Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Писна ми от разхода вече

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Писна ми от разхода вече

Колеги то не се издържа вече какъв е тоя разход за 1.4 12в от 15/100 с 10 лева газ 50 километра и тва е....незнам вече изпарителя ли не става колата ли не става смесителната плочка ли не става...извънградско на бензин със 110км/ч ми гори 7 а на газ 10-11 от къде е тая голяма разлика..малко техническа част:Изпарител БРЦ Текно 100 киловата на около 2 години чуват се само лоши отзиви за него за сега е главния заподозрян....Смесителна плочка 39мм в каталога на сайта пише Q diff 38(34) незнам кое да гледам 38 или 34. Един газаджия каза че с 36 мм било най добре като разход и динамика да взема ли тая плочка ще има ли промяна за тези 3 милиметра...Как се наглася тоя изпарител..последния път го нагласих по описанието в един друг форум: завъртях винта със шесттограма до толкова колкото да изпуска съвсем леко газ а този който се върти на ръка го отвивам на 1.5 оборота после отвивам още малко ако са нестабилни оборотите...и с този метод минавам 50 километра градско с 10 лева. Другия ми метод е завъртам този който се върти на ръка до край и паля и почвам да навивам тоя със шестограма докато паднат оборотите след това ги коригирам със врътката на ръка която е с този метод минавам с 4-5 километра повече със същия стил на каране....
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

правилно си нагласил празния ход ,така се прави.а тройка(единичника) или там каквото са ти сложили?щото разхода зависи от това колко е отвит .....и вървежа също
    типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
    хюндай акцент 1.5 CNG
    киа каренс +метан

Коментар

разискваите колеги. Моля по компетентните да пи6ат че и аз сам с този проблем.

Коментар

Да не остана и аз назад и аз да кажа че и моя разход е такъв и изпарителят ми го настройваха 3-ма газаджии и всеки казва ше ти падне разхода сега а той се дига накрая се ядосах и по казания начин по горе си я регулирах сам и сега ми е около 16/100 но пак ми се струва доста голям разход.П.С. Изпарителят ми е нов с него направих около 1000 км.
        Fiat TEMPRA 1.6 i.e. 159A3.048 75Hp + L.P.G
        Fiat BRAVO 1.4 12V SX 80Hp + L.P.G
        Fiat TIPO 1.6 i.e. Selecta 159A3.048 75Hp + L.P.G LOVATO

Коментар

значи по описания начин се регулира празния ход на изпарителя ,но разхода се регулира от троника значи ако ви е отвит много ,колата може и да върви добре ,ама разхода е висок.освен това има значение и начина на каране ,ако караш на много ниски или много високи обороти-същовсяко рязко потегляне хаби повече гориво ,всяко ’’динамично’’ каране е зле от към разходкаране на къси разтояния с студен двигател -паки не на последно място всичко трябва да е правилно монтирано и изправно -регулират се само изправни нещана колко години са ви изпарителите?за над 2-3 години -ама те още работят-добре ,ама работят ли правилно?днес си засякох разхода на колата 280км с 20 литра газ,като само паля на бензин и докато не е загряла не я напъвам,карам си кроткотова е от пловдив до либхер (радиново)-10-15%градско останалото на дълго
          типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
          хюндай акцент 1.5 CNG
          киа каренс +метан

Коментар

Според мен колега , по - добре не си базикай колата . От много време съм забелязал "шарения " разход и на двата автомобила при работа на газ , дори се опитах да подхвана някаква тема за това , но повече се появиха съветници къде да "чопля" и какво да сменя . Тази седмица окончателно се обедих в разликата . София - Свищов и обратно с гариво само от петрол засечено на три пъти по трасето 9-9,2 л / 100 км. София - Карлово гориво от Лукойл 10,8 л / 100км. Карлово - София гориво от бензиностанция Щерев 7,6л / 100 км. ( не че искам да направя реклама , но тази разлика я усетих няколко пъти дори веднъж се прибрах на бензин до София и изгорих газта на градско по обичайния маршрут показа невероятните 10,4 / 100км. градско ) Ако и вие имате някакви такива впечатления може да направим някава тема и потози начин да избягваме некоректните бензиностанции.
            FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
            FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
            FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
            HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

dan4o Моя изпарител е чисто нов и тройника ми е почти до край завит на половин оборот е развит от пълното затваряне и пак гори супер много независимо от къде заредя с 10 лв 50 км и тва е кво е тва нещо е хората карат 2.0 двигатели и минават с 10 лв по 55-60 км (мои приятели) зареждаме от 1 и също място

Коментар

WRS написа:
                dan4o Моя изпарител е чисто нов и тройника ми е почти до край завит на половин оборот е развит от пълното затваряне и пак гори супер много независимо от къде заредя с 10 лв 50 км и тва е кво е тва нещо е хората карат 2.0 двигатели и минават с 10 лв по 55-60 км (мои приятели) зареждаме от 1 и също място
                За 5-10 км. няма никакво значение зависи как настъпваш най-десния педал ,а това ,че твоите приятели са с двигатели с по-голям обем не е също показател за разход ако не се натискат много.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Мен ако ме питаш смени изпарителя с някое Ловато. Имам фиеста 900сс и с едно БРЦ ми се скъсаха нервите няколко месеца. Сложих Ловато и всичко заспа с 20л минавам почти по 400км. С БРЦ-то зорлем минавах по 200км.

Коментар

Tornado Там е въпросът че изобщо не тормозя колата карам я максимум до 2500 оборота преди имах Типо 1.6 то ми гореше 10-11 при такова каране иначе при настъпване ми е стигал разхода до 16 с него ама това Браво направо незнам...

Коментар

Само да кажа, че едва ли да е проблем БРЦ-то, аз съм с БРЦ АТЕ 90 и ми дава 10,5 градско с палене на бензин.
                      --Старата ръжда любов не хваща!--
                      156 sportwagon 1,9 jtd 115
                      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

WRS написа:
                        Tornado Там е въпросът че изобщо не тормозя колата карам я максимум до 2500 оборота преди имах Типо 1.6 то ми гореше 10-11 при такова каране иначе при настъпване ми е стигал разхода до 16 с него ама това Браво направо незнам...
                        моито типо ми даваше 18/100 разход .. отидах на газаджия сменими свещи регулирая и ми горе 10 10.5, обаче не ми харесваше как варвеше отидах да ми я регулира и ся при нормално каране ми гори 12/13-100 км но се пак ти препорачвам ти да смениш въздушния филтар... поне с 2-литра трябва да падне
                        сяка кола на място и на думи много върви но истената е street racing!

Коментар

15ка в сф е нормално особенно като захладнее. да не те отчайвам, ама няма да можеш да го свалиш под 14, мааааааааааааааааааксимум 13. моята харчи 15ка в сф, извънградско 8 при кротко каране и 10 при яко каране, значи си е ок. няма какво да се оплакваш.
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Смених БРЦ-то с турска марка HEDEF за сега впечатленията са ми с около 600 грама по нисък разход при същия стил на каране но не съм го регулирал още + не съм сменял въздушния филтър
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Колега-сподели,като го настроиш как е разхода с тоя турски изпарител-а вървенето???

Коментар

Working...
                              X