Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой слагал ли си е газова при [url]www.brc.hit.bg?[/url]

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз искам да изкажа мнението си за този сервиз на BRC. Мнението ми може и да не е много реално защото колата, която закарах беше Москвич 21412, а той е много назад от колите за които се пише в този форум, но ... Имах час при тях за центровка, тъй като бях сменял накои неща по делкото, отидох и хората ми закачиха нещо като ламбда сонда на ауспуха и взеха да пипат по врътките на газовата (а тя е Marini). Аз им викам е само това ли е, то трябва да се оправи ъгъла на запалване и т.н., а онзи ми вика "Ама тя не е ли добре на бензин". Казвам "Не. По телефона обясних, че колата се нуждае от пълна центровка." Добре, въртяха пак, докараха някакви параметри на изгорелите газове и ми викат "Абе нещо не е добре тая кола!!! Нещо и има". Е как няма да и има бе... нали дажа искрата когато се сети щото делкото е където си иска. "Е не, нещо и има на тая кола" и форсира двигателя до 4000 - 5000 оборота и пак врътките. След 5-10 минути така и постоянно дуднене от моя страна, че докато не оправят ъгъла на подаване на искрата нищо няма да стане, онези ми викат "Ама ние на бензин не центроваме", "Е ама сега ли се сетихте да ми кажете" викам аз. Накрая онзи ми каза, че горе долу била добре и да ходя да я оправят на бензин. Качих се ядосан и тръгнах. Честно казано едвам отидох до светофара, толкова беше зле. От цялата им работа личеше пълно неразбиране. Може и проблема да е че москвича е тъп ама те май бяха по тъпи и от него. И аз не разбирам много от коли и затова не пиша много често в този форум, а само чета, но тези бяха много зле.Моето скромно мнение е че този сервиз НЕ става.
    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Колега wsd направи си реглажа на колата на бензин и после за газ врътни леко делкото на предварение /мисля 7 градуса/Ей тука много добре е обяснен реглажа на карбураторен автомобил как става. Ще се справиш.http://www.avtogaz.com/cgi-bin/home.pl
      Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
      Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

на москвича му дават 6 градуса +/-1 с откачен вакум,добави още 2 -3 градуса заради газта и си готов,разтоянието м/у чука и наковалнята-0.4мм,междуелектродно растояние на свещите -0.8мм ,пропан бутана гори малко по бавно , ама не чак толкова че да му даваш още 7 градуса
        типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
        хюндай акцент 1.5 CNG
        киа каренс +метан

Коментар

Само и аз да кажа наскоро обикалях вносителите на газови инжекциони и се оказва че както брц така и ланди ги продават по 1200лв, явно останалите 600 сервизите си ги слагат за монтаж и печалба.

Коментар

Извиняваите за но само да кажа за москвича - един приятел ми го нагласи на око, но въпроса е че онези от сервиза не бяха в час. Аз исках хубава центровка защото щях да пътувам доста и исках колата да е наред до колкото може. В крайна сметка пак стана на око обаче. Мисълта ми е, че в сервиз в който подхождат по този начин към клиентите не ми се ходи... а москвича вече изкриви главата така че ще ходи на вторични. Абе важното е да сме живи и здрави
            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Колега вземи изпарител Ловато(100лв);симолатор за инжектори и ланда сонда(50лв);ключ газ бензин(20);газов клапан (16лв);бутилка и тръба(120лв);смесител(25лв).За Брава 16v друго не е нужно ако е с метални колектори(200лв).Какви са тия цени 1500лв.Газовия инжекцион на ВРС е пълен боклук.Ако имаш друго да питаш?

Коментар

От къде човек може да си взиме нещата на тия цени?Ако имаш идея кажи щото проучвам за най-ниски цени.
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

fiatpunto написа:
                  Колега вземи изпарител Ловато(100лв);симолатор за инжектори и ланда сонда(50лв);ключ газ бензин(20);газов клапан (16лв);бутилка и тръба(120лв);смесител(25лв).За Брава 16v друго не е нужно ако е с метални колектори(200лв).Какви са тия цени 1500лв.Газовия инжекцион на ВРС е пълен боклук.Ако имаш друго да питаш?
                  Много странно как така изведнъш реши че е "пълен боклук"? Да не би случайно да си го слагал и карал че си си създал това мнение?Това че не можеш (или не искаш) да дадеш повече пари за инжекцион и си слагаш обикновена уредба си е лично твой избор. Абсолютно си прав че може и така да минеш, но леко забравяш да споменеш какво ще се случи при една детонация, както и всички други проблеми породени от превръщане на модерна инжекторна система в газов карбуратор тип "Москвич 412".Още веднъж подчертавам - това че вносителя на BRC е калпав не означава че продуктите на BRC са калпави. Това че може да се сложи обикновена уредба на пълна инжекция не означава че газовия инжекцион е "излишен" и "пълен боклук".Само за сведение - тоя "пълен боклук" ми е дал вчера разход от 7.3/100 с включен климатик и 150-160 по магистралата. С обикновената уредба това щеше да е 10/100.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                  Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                  Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                  http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
                    Само за сведение - тоя "пълен боклук" ми е дал вчера разход от 7.3/100 с включен климатик и 150-160 по магистралата. С обикновената уредба това щеше да е 10/100.
                    Съмнявам се че при тия условия на каране на бензин ще си под 8-9 литра - как става тоя номер с газта можеш ли да обясниш (по-скоро как си измерил разхода) ? Или 150-160 е било само 2-3 пъти, а реално си карал с 90-120 ?

Коментар

Разхода не го мерих с допълване до горе при изминати точно 100 километра.. Карал съм преимуществено над 140, с "газ до ламарината" по магистрала "Хемус" и пуснат климатик.Като се има предвид че без климатик харчи 6.5/100 а на бензин 5.5/100 тоя раход не ме озадачава безкрайно много.Това са разходи на дълъг път, а мотора е 1.2/16v - от подписа.

Коментар

Като говорим за разход, колко би могло да харчи най-малко на Типо 1.6 едновалов мотор на газ?
                        N.Y. State of Mind

Коментар

газова

Ако поне малко разбираш от коли и незнаеш какъв е /майстора/ хубаво е да се седи и наглежда монтажа . Не е хубаво за майстора но за собственика на колата е добре .Винаги може да стане фал .Също да ти обяснят как точно се процедира при смянятя на бензин и газ ако е автоматично. Пи мен стана една плетеница от маркучи не е за разправане.Тук кадето съм ходил все бяха / майстори/но за други неща ,например на маса да говорят. Газовата ми е BRC слагана тук но тя няма почти нищо общо с BRC слагана в Италия на другата ми кола.
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Аз пък съм супер доволен от моята БРЦ уредба...даже се учудвам защо другите колеги регагират така.Вече над 1000км. ама никакъв проблем нет,даже по-хорошо от на benzin,разход 10-11 газ.....

Коментар

Колега, не реагираме за марката BRC - даже напротив, горещо я препоръчваме! Говорим за вносителя им за България и неговия сервиз.

Коментар

аз само не разбрах за Сервиза в ПЛОВДИВ ли говорим или са СОФИЯ??щото аз в София слагах на Бенца и съм доволен и тъкмо се бях наканил пак при тях да ходя за ФИАТКАТА
                                ● MB Е320 CDI 4 Matic 11.2007 ● Mazda 3 BL 08.2011 ● Toyota Hilux 2,5 D-4D 05.2007 ● Punto 1,2 SPI 10.1998 ●
                                o Експертни оценки на имоти. Бизнес оценки o

Коментар

Working...
                                X