Здравейте, колегимоля за съвет и помощ относно разходапреди месец съм сменил мембрани, филтър на газовия клапани въздушния го изпрах, всичко нормално, обаче от 3 зареждания разхода мискочи от 12 на 16, колата ми е ФИАТ КУПЕ 1.8зареждам от ЕКО, обаче нещо ставапосъветвайте ме нещо
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газов разход
Collapse
X
-
моя разход първоначално беше 18 на 100 отидах на газаджия смени ми свещите реголира го и ми падна на 12 13 .. след два 3 месеца пак ми гореше много ..... смятах да сменям мембраните.. но бях видял че маркуча за газта които влиза в мотора беше леко излязол слоших една скоба и ся с 10 лв -минавам 55 57 км-не сам сменял въздушния филтар 8000км и мисля че ако го сменя поне с 1 2 литра трябва да ми падне.. и такаче се провери си свещите..сяка кола на място и на думи много върви но истената е street racing!
Коментар
-
Според мен има много фактори които влиаят, първо се почва със смяна на мястото от което зареждаш! Аз не съм видял изпарител със сменяни мембрани, които да дава равномерен и добър разход, колегата там да търси проблема. По принцип като се сменят мембраните те се отпускат и се налага регулиране поне първите 500-1000км. за да се докара точната смес.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
tipaj написа:колега, пробвай първо да зареждаш на друга бензиностанция, защото на мен на ЕКО ми зареждат по 33-35 литра в 30 литрова бутилка. Та от там и разхода става съвсем различен от нормалния! Успех1
Коментар
-
mihr написа:tipaj написа:колега, пробвай първо да зареждаш на друга бензиностанция, защото на мен на ЕКО ми зареждат по 33-35 литра в 30 литрова бутилка. Та от там и разхода става съвсем различен от нормалния! Успех1Fiat Marea 1.8 16V
Коментар
-
На мен ми прави впечатление,че на бензиностанции ЕКО виждам коли на Кълвача газ и Петрол,докато преди виждах коли на Скорпион,които зареждат ОМВ.Предполседното ми зареждане преди седмица ми докара страшни главоболия.Газта явно беше лятна и при застудяването ме вкара в страшен филм.Разбазиках си всички настройки на колата,защото не можеше да се кара на газ...Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар