Здравейте,Скоро си сложих АГУ Lovato. Смених свещите и въздушния филтър и автомобилът все още гори 12,7л газ в града и 9л извънградско. Колата е Пунто 1997, 1,2 куб, 60 кс, моноинжкцион. Газаджията каза, че този разход е нормален, но аз все пак си мисля, че е твърде висок. Мои познати с къде къде по мощни коли горят толкова, че даже и по-малко.До колкото зная единственото нещо, което може да се направи повече е центровка при Елкон.Ако би имало значение колата гореше 8 л бензин в града и 6 извън града.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали този разход е нормален за толкова малка кола
Collapse
X
-
Re: Дали този разход е нормален за толкова малка кола
scrolllock написа:Здравейте,Скоро си сложих АГУ Lovato. Смених свещите и въздушния филтър и автомобилът все още гори 12,7л газ в града и 9л извънградско. Колата е Пунто 1997, 1,2 куб, 60 кс, моноинжкцион. Газаджията каза, че този разход е нормален, но аз все пак си мисля, че е твърде висок. Мои познати с къде къде по мощни коли горят толкова, че даже и по-малко.До колкото зная единственото нещо, което може да се направи повече е центровка при Елкон.Ако би имало значение колата гореше 8 л бензин в града и 6 извън града.Благодаря предварително.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Ами от Пловдив съм, не настъпвам колата изобщо, даже по-скоро съм от бавните шофьори. Мисля, че друг фактор е това, че работата ми е на 10 мин с кола и това й е най-редовния курс за обикаляне, но все пак колеги ми казват, че този разход 12,7 в града е ужааасно завишен при условие, че съм карал с 8 бензин на същите условия. Казаха ми, че макс трябва да гори 10 газ.Fiat Punto, 1,2 cc, 1997, но нищо не разбирам от автомобили
Коментар
-
Разход от 10-11л. за град като Пловдив си е направо супер но Лятото, сега вече захладя а щом маршрута ти до работа ти е толкова кратък не се чуди.Ти караш колата винаги със СТУДЕН двигател от там разхода скача неимоверно т.е 12-13 Зимата може и 15л да стигне.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Колега моят разход на браво 1.6 16в обикновенно АГУ без никакви екстри е 16 градско, газаджиите казват че всичко е наред:свещи, кабели, изпарител/сменени мембрани и сичко зачистено по него/марка EMME GAS с двете врътки за реглаж ако е от значение, филтри/въздушен и газов/. Лятото с 10лв гас извънградско минавах към 120км= 8-9 гас. Явно такова ни е карането градско. Ако някои има някакви предложения и аз се присъединявам към колегата
Коментар
-
ivan_cirkov90 написа:Ми ти ше кажеш дали е нормално.Мойто пунто е 1.6 инжекцион 94г с обикновенна газова (турска) и разхода в града е 9-10 извън града 7.5
Коментар
-
mihr написа:ivan_cirkov90 написа:Ми ти ше кажеш дали е нормално.Мойто пунто е 1.6 инжекцион 94г с обикновенна газова (турска) и разхода в града е 9-10 извън града 7.5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар