Колеги имам Мултипла от 3 години(проблемни) същата е с фабричен метан! Икономична е много ,но както писа някой от форума в сервизите я гледат както индианец електрическа крушка.Имам следния проблем: Колата понякога прекъсваше на метан и автоматично прехвърляше на бензин,след изключване на двигателя за минута-две влизаше в нормален режим.От седмица започна да изключва по често докато накрая спря и на бензин.Въпросът ми е знае ли някои 1;сервиз за фабрични метанови уредби в Пловдив ?имало автоматичен бутон,който при удар изключва бензиновата помпа2;къде се намира той?3:Възможно ли е да се пали директно на метан и как?Предварително благодаря на всички отговорили!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Мултипла с фабричен метан - прекъсва
Collapse
X
-
yodaaplus написа:много малко вероятно е да може да се пали директно на метан.шоковия бутон е кръгъл с гумен калпак, не знам къде се намира, но трябва да е на достъпно място. на рено са в двигателния отсег, на японските понякога са в таблото.
Коментар
-
Re: шоков бутон за бензинова помпа
astor написа:dzvqroto-qnisZ написа:Не винаги е там може и да е под капака под седалката. Всичко си зависи от конкретната кола.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
liverpool235 написа:astor написа:dzvqroto-qnisZ написа:Не винаги е там може и да е под капака под седалката. Всичко си зависи от конкретната кола.
Коментар
-
lithrone
Предполагам сте я закачили на компа с Явор преди да правите каквото и да е.Диагностиката показа ли проблем при датчика на коляновия?Аз съм с Мареа Bipower 1,6 16в (вероятно същия мотор и метанов инжекцион като твоя) и от както съм я взел като я запаля поработва като на три цилиндъра, тресе яко след форсиране или след изчакване 5-10 мин работа се оправя.Като я закачихме на диагностика не показа проблеми на метан а на бензин изкара само че дюзите(бензиновите) незнайно защо ми седят отворени 9 мили секунди а не 3 или там 3 и нещо колкото е нормално.Не ми е болка за умиране този проблем но ме дразни и точно като теб съм се наслушал на мнения на разбирачи А иначе по въпроса за паленето.... не можеш да палиш директно на метан.Става само на бутане )И на мен ми прехвърля на бенц самичка но в месеца веднъж...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар