Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смесителна плочка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смесителна плочка

Колеги днес гледах в един каталог при един газаджия че смесителната плочка за моята кола Фиат Браво 1.4 трябва да бъде Ф44 а моята е Ф39...дайте съвет кво да правя да я сменям ли... Страдам от завишен разход на газ .... ако я сменя с тая на 44 ще има ли подобрение...
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

На този двигател се слагаше една плочка между смесителя и дюзата, иначе даваше висок разход. При теб има ли я? Ако не, пробвай първо този вариант.

Коментар

адски много ми се вижда дори 39, камоли 44. аз с 1,6 съм с 36 мм, а бях с 33....
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

има я пласмасовата плочка между смесителя и дюзата но мисля или да сменя смесителя или да сложа още една раздалечителна плочка щото пак ми се струва че дюзата навлиза в сечението на смесителя
        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Колега сподели какъв ти е разхода понеже аз имам браво 1.4 12V и каквото и да правя разхода ми е около 16 / 100 градско в малък град без задръствания и съм с малка плочка 39 мм с 2 щуцера но незнам дали може да е от плочката тоя разход. Само да кажа че тоя разход ми е при най - икономично каране (пускане по енерция, каране до 2000 оборота) иначе при каране без изключване от скорост разхода е около 18/100 на газП.С. мога да намеря плочка на 44мм но е с 1 щуцер тогава незнам дали няма да е по зле
          Fiat TEMPRA 1.6 i.e. 159A3.048 75Hp + L.P.G
          Fiat BRAVO 1.4 12V SX 80Hp + L.P.G
          Fiat TIPO 1.6 i.e. Selecta 159A3.048 75Hp + L.P.G LOVATO

Коментар

При положение че се разровите в нашия форум ще видите че тук има каталог в който може да видите каква е точно вашата плочка със снимка чертеж и размери. http://storage.fiat-bg.org/Gazovi_ur...ers/choose.htm
            "Умният човек не вярва на всичко което чуе,
            не казва всичко, което знае и не харчи всичко което има."

Коментар

каквото и да правиш колега няма да могеш да свалиш под 14-15 л на 100км.а полочката трябва да бъде по малка с около 2мм от колкото е дроселовата клапа на колата ти.

Коментар

fiat-zastava написа:
                каквото и да правиш колега няма да могеш да свалиш под 14-15 л на 100км.а полочката трябва да бъде по малка с около 2мм от колкото е дроселовата клапа на колата ти.
                добре де.14-15.и при този разход дали не трябва да си изхвърли газовата в някоя кофа.тоя мотор не трябва да дава повече от 9-10 на бензин.
                bravo 1.6

Коментар

Working...
                X