Има ли запознати с устройството на тази уредба и по-точно начина на закрепване на бутилката и вентила-кран който се използва?При тези газокари се използват бутилки тип домакаински които се монтират в легнало положение.Идеята ми е да си направя машинката която имам и е с двигател от Ниса да гори пропан бутан ,но да зареждам без ходя с въпросното тракторче до Газстанция.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за газова уредба на газокар.
Collapse
X
-
dzvqroto-qnisZ написа:Този винтил е един савсем обикновен промишлен винтил *без редоцит* и нищо повече. Бутилката е по добре да работо в легнало положение.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
бутилките са наи-обикновенни за битови нужди,а за по голямата площ на изпарение би важело ако има сонда ито нагоре/да ползва изпарена газ/,щото в нашия случаи ще има ефект от по гол. площ чак след половин изхабена бутилка/смисъл нивото да падне под вентила/Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
Tornado написа:dzvqroto-qnisZ написа:Този винтил е един савсем обикновен промишлен винтил *без редоцит* и нищо повече. Бутилката е по добре да работо в легнало положение."Умният човек не вярва на всичко което чуе,
не казва всичко, което знае и не харчи всичко което има."
Коментар
-
Проекта е реализиран вече си имам малогабаритен трактор на пропан бутан.Не замърсявам толкова колкото с бензина.Утре остават довършителните работи по закрепване на редуктор изпаритела и други дреболии.Няма значение какво ще е положението на бутилката за да върви машината всички приказки за бутилка обърната надолу и други разни са ала бала.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Принципно бутилките за газокари са със сонда. Водят се ъглови бутилки. Накрайника е на резба и на самата бутилка си има кран. Наподобява бутилките за туристическите котлони............ Реално няма значение дали сондата ще е надолу или нагоре, всичко зависи от настройката на самата газова.В работата има няколко газокара и само един може да работи със сондата нагоре, другите също работят със сондата нагоре докато е по пълна бутилката, след това започват да нямат мощност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар